getterpilSälg, annars kallas Botany Bredin (Selix Carrea) och vanliga människor helt enkelt Rakita, växt som tillhör familjen Willow. Homeland är Europa, men det växer framgångsrikt i västra Asien, Kaukasus och Centralasien. Den genomsnittliga livslängden är 150 år. Under denna tid kan höjden på växten nå 10 m och 0,75 m i stammen.

Många trädgårdsmästare undrar, isva get är ett träd eller buske? Alla kallar det annorlunda, men i den allmänna klassificeringen är det ett lövträd, ibland en trädliknande buske. Baserat på namnet kan vi dra slutsatsen att fåren och getterna gillar att äta med en växt.

Kort beskrivning

trädgårdsodling dekorationVäxten älskar ljus, men det har skuggtoleranta egenskaper. Favoritställen för tillväxt: bördig, rik, sandig eller grusjord. I det här fallet bör de inte vara starkt fuktiga – det kan förstöra ett träd. Som en slutsats bör vattnet vara måttligt. Det finns en rakita längs vägar, hus, på träslag, avverkning. Formade plantor används för plantering. Om du behöver multiplicera, så för denna tillvägagångssätt sticklingar, frön eller metoden för vaccination.

De karakteristiska egenskaperna hos växten är:

  1. grenar. De är tjocka och spridande. Hos unga individer har de en något gråaktig färg och en liten rikedom. I prover som är odlade och välutvecklade kan grenarnas färg vara gröngrå eller gulbrun. Om trädet är gammalt, får dess grenar en grå färg och blir dessutom spröda.
  2. Barken. Först är den gröngrå och ganska jämn. När den “växande” färgen ändras till brun, och i botten av bagaget bildas sprickor. När det gäller träet är det slätt, men när det kommer i kontakt med luften blir den röd.
  3. Lövverk. Den har en elliptisk form med en längd / bredd av 11-18 / 5-8 cm. Yttersidan är målad i en mörkgrön färg, och den nedre sidan är gråaktig. Ett särdrag är en skrynklig ojämn kant. I bladens axlar är njurarna gömda. De är ganska stora (längdbredden 5/3 cm respektive). Blomsterknopparna har en rödaktig färg och en ovansplattform, inte utplattad form som mäter 15 / 3-6 mm i längd / bredd.
  4. Blommor, i form av örhängen. Blomning av getter kommer i april, tills lövverket börjar växa och varar 10-13 dagar. Det finns kvinnliga och manliga blommor. De första breda, avlånga, ovala formerna är upp till 6 cm långa. De senare är täta, cylindriska och når 10 cm i längd, flertalliga.blommor pilgåsar
  5. Frukt. Som ett resultat av pollinering i maj bildas en frukt i form av en låda med en diameter på ca 7-8 cm, belägen på en fluffig petiole. Varje frukt innehåller cirka 18 fröer med fluffiga utväxter, på grund av vilka fröna transporteras över ett avstånd. Tyvärr förlorar frön mycket snabbt sin spiring.

Related  Hoe een stenen bed te maken: enkele nuttige tips

Skönhet och form

pilgod i landskapetGetterpil i landskapsdesign (foto kan ses nedan) är mycket vanligt. Och allt på grund av dess skönhet och form. Och växtens utseende beror starkt på den mark i vilken den växer och belysningen.

Ofta planteras rakita med förbättring av privata hus och egendomar. Vid första anblicken verkar pilen ungainly, men tack vare sina gråtande former, ympade på stammen, förvärvar den ett mycket attraktivt utseende.

Pilen ser vacker ut i de steniga trädgårdarna, liksom på kanten av reservoarerna. Det är värt att utvärdera en annan fördel av växten – förmågan att binda jordens rötter, så det är inte förvånande att det ofta planteras på backarna.

arter

I de flesta trädgårdsmästare att uppmärksamma sådana sorter vide som «Silberglanz», med en höjd av 8 m och spridning krona, «Pendula», den största fördelen med som är den gråtande Kroon och stam formuläret och «Mas», som har shirokoraskidistoy krona och nå höjder upp till 10 m.

Willow get Pendula

pilgud PendulaDetta lövträd, når en höjd och längd upp till 2-3 m. Som regel lever den inte mer än 30 år på jordar med någon fuktighet. En art av skuggtolerant och lättälskande. För normal tillväxt krävs riklig vattning. Men för att undvika överflöd är det nödvändigt att lägga ett ganska högt dräneringslager. Växten är frostbeständig, men på vintern rekommenderas att täcka stammen.

Växtens värdighet, låt oss upprepa, den mantelformade gråtkransen. Gås pilen ser perfekt ut på stammen. Av de många arter Pendula kan bestämmas genom en mörkgrön avlånga elliptiska lämnar en längd på 8-10 cm. Hösten färgen blir gul.

I april-maj börjar blommande (varaktig 15 dagar) utstötningen av platta guldgula örhängen. I framtiden bildas fostret i form av en kapsel.

I landskapsdesign planteras pendula som ett enda träd och i dekorativa grupper. Det ser bra ut i stenar och nära vattendrag. Den kombineras perfekt med dvärgsträd av barrträd, ungfiskar, hygrofila växter och markskydd. När det gäller reproduktion utförs proceduren genom ympning på stammen.

Related  Of het nodig is om te veel te betalen voor sandalen voor beluchting van een gazon uit China

Det svåraste att ta hand om är beskärningen av getgås Pendula. Om kronan inte är korrekt formad under det första året, kommer grenarna att ligga ner till marken och dekorativa värdet kommer att gå vilse.

beskärning av willow getVid unga djur utförs beskärning på alla grenar och lämnar en längd på endast 15 cm. Samtidigt ska njuren lämnas uppåt eller uppåt. Men inte inuti kronan. En sådan frisättning uppnås genom att bilda en form som ser ut som ett öppet paraply.

Om växten odlas, utförs beskärning efter blomning, förkorta grenarna 2/3 av hela längden. Detta uppnås genom en tät förgrening av kronan.

Iva Kozya Kilmarnock (Kilmarnock)

pilgod KilmarnockDenna sort präglas av dess miniatyr (max 1,5 m i höjd). Träet stämplar, som ett öppet paraply med grenar som når marken. Växten är frostbeständig och vindbeständig, fotofilös. Har inga krav på marken, växer bra på lummiga, lummiga markar. Den enda nackdelen – känsligheten för fukt, så du måste vara försiktig med vattning.

Du kan identifiera sorten med lövverk. Den är grön, avlång elliptisk, något skrynklig, gulnar på hösten.

I april börjar blomningen med frisläppandet av många örhängen med silvery och doftande blommor.

Getterpil: plantering och vård

en getter landningsplatsPlantering utförs med vårens början. Sticklingar placeras i förväg i vattnet och väntar på utseende av rotjor. Efter att de bör transplanteras i öppen mark, innan de grävde ett grunt hål. Den extraherade jorden blandas med kompost, och efter plantering begravs stekarna i en grop och svagt markeras. Därefter är det bra att vattna växten med vatten. Därefter utförs vattning 2-3 gånger per vecka. För vuxna exemplar är regelbunden vattning inte nödvändig. Om det torra och heta vädret observeras på sommaren bör plantorna vattnas oftare.

Related  Waarom bloeien onze favoriete hyacinten in de tuin niet?

pilgod i trädgårdenNär det gäller utfodring sker det under vårhöstperioden två gånger på komplexa sätt. På hösten föredrar du svavelkalium eller superfosfat. I närvaro av ett stort antal ogräs runt trädet utförs mulching av sågspån, torv, expanderad lera, papper, strimlade stenar.

I fallet med snabbtorkande marken nära sälg bör lossas, och om gick till en spricka, det första landet vattnas och sedan lossas.

Glöm inte om den aktuella och regelbundna skärningen av träd.

Korrekt utförd plantering, vattningskontroll och pilgrimsbekämpning hjälper dig att bilda en vacker växt som kommer att ge nåd till landskapsdesignen i ditt hem.

Att lära känna getter – video