пећница за викендицеСвака друга сад власник брине о својој безбедности у јесен и зиму, јер ако је соба не греје, влага и хладно раде свој посао, доводећи у вили изградњу калупа, влаге и других непријатних тренутака. Посебно желимо да одржавамо дацху, ако је направио свежу козметичку поправку.

То је управо прије капиталног и козметичког поправка, а ви морате размишљати о загревању куће, преурањено расправљати о питању које врсте пећи треба инсталирати и какву врсту сировина га загрејати.

Велики број модерних модификација пећи може збунити потрошача. Какву грејну пећ да вам дају предност? Хајде да схватимо!

Врсте пећи за грејање кућа за одмор

Савремени асортиман пећи за кућице смањује се на следеће модификације:

  • Гријање на дрва континуирано спаљивање пећ – грејачи елегантан компактни дизајн, има плочу, израчунава на основу дрвета сировине, да дизајнира бол безбедно, удобно да се одржи, имају високу емисивност, идеалан је за летње куће; Међу грејним апаратима и опремљеном опремљеном на тржишту, дрвене пећи су веома популарне због високе штедње и топлотне продуктивности; ове врсте пећи могу се купити у савременој продавници уређаја за грејање у потпуно другачијим модификацијама, може бити правоугаона верзија,

пећ на дрва

као иу облику батерије,

пећ на дрва

цилиндрични компактни облик;

дуготрајна пећ на дрва

пећи на дугим горама могу да загревају дацху и омогућавају кување или загревање хране;

  • Пећи од цигле за огрев – ово је стари, али најефикаснији начин загревања простора; Пећи за летњу резиденцију од цигле могу се највише поставити или искористити услуге професионалних печников-дизајнера; Рерна може бити инсталирана у било ком пригодном углу једне од просторија у земљи

цигла пећ

или у његовом централном делу;

цигла пећПећи од цигле могу држати топлоту дуго након што суровина изгори.

  • буржујки су сувише древни, али, ипак, поуздана варијанта за загревање предјела и припремање оброка у условима земље; буржујки су такође намењени за сагоревање дрвне сировине;

Related  Да ли је вредно куповине и уградње гаражних врата у сегменту?

бурзхујка

  • каминске пећи – овај тип пећи савршено замењује камин, веома компактан и карактерише се високим излазом топлоте; Ефикасност пећи камина осети се само када се спаљује дрво;

штедњак

 

  • Пећи за викендице са циркулацијом воде, од којих је могуће извршити дистрибуцију централног грејања у све просторије викендице; тзв. Бресенарске пећи раде на било ком тврдом гориву – дрво, угаљ, тресет, пиљевина, дрво струготине

пећ

Најважнији аспекти при избору штедњака за викендице

Огроман асортиман развоја технолошког пећи даје прилику да у оквиру дацха у било које идеје укључе у стварност.

Пре него што одмах купите једну или другу пећ за дацху, вреди размислити о неким од најважнијих питања:

  • за коју сврху ће бити дизајнирана пећ – кување хране, грејања и естетског дизајна унутрашњег простора земаљских соба;
  • који ниво индикатора преноса топлоте може загрејати подручје постојеће викендице или куће;
  • колико је важно уштедјети у набавци сировина за загревање сеоске куће;
  • укупне димензије саме пећи, јер дацха није увијек прилично пространа;
  • колико често треба загрејати собу и колико времена власник проводи на дацхи у хладној сезони.

Опције за пећнице за викендице, наведене горе, су најприхватљивије за стамбене зграде ван града. Ако се струја и гас стално скупљају, пећи на дрва и продужено сагоревање су стварно богатство у економској ситуацији, јер никада не постоје проблеми са одјављивањем изван градских мегацитета.

Наравно, ако већину времена власници викендица се реализује у оквиру својих зидина, можемо мислити само о на свим парним централно грејање, која послује или на гас или конзумирање струје, инсталације који почиње са загрејаном котла.

Врло многи власници приградског прави проблем је нека врста добродошлице области, који на сваком кораку доноси топлину и добро расположење, тако да увек желиш да организује што је више могуће удобан и пријатан.

Без обзира на модификовану верзију, модерни инжењери не би нуде, али најефикаснији у случају загревања сеоске куће је и даље штедњак од цигле. Захваљујући правилно уграђеним димним отворима у зубним зидовима, зидови соба су веома топли и одржавају врућину за врло дуго времена, што се не може упоредити са димњачким радијаторима и буржујкамима.

Цигле рерна је одлична опција уређења унутрашњег простора башту, јер можете ставити пећи ватросталних опека шарених, додајући јој рерну, а за кување простор и, наравно, шпорет клупу, која пријатно топло хладних време.

Related  Електрични котлови, принципи рада и сорте

Такође је могуће да сваки власник увек рачуна на његову финансијску уштеду, често најважнији критеријум за избор једне или друге опције. Од горенаведених пећи за дацху, најприхватљивије у погледу вриједности су бурзхуики и цигле пећи, постављене сопственим рукама.

Али друге модификоване пећи су резултат савремених достигнућа и захтевају значајне финансијске трошкове за њихово стицање.

На крају крајева, викендице купио различитих власника, за различите потребе живота, неки више воле миран и удобан земља одмор током викенда или празника, други садрже колибу да допуне своје зимске залихе хране, други за потребе расту лепе цвеће и грмље, и башту. И то директно одређује учесталост присуства поседовања даха, посебно у јесен-зимској временској сезони.

Ако имамо ружне кућу изван града, и даље можете добити путем са буржуја, ако колиба је вилу са прелепој кући, и даље треба да буде посвећена грејање већи значај, са фокусом на више вредним естетски пећи опција за виле.

Топлину и удобност у било којој земљи кући зависи само од самих власника, тако да је избор пећ да дају, покушајте да фино вагати све предности и мане које се односе на одређене варијанте пећи за накнадно уживати у топлини и чаробни удобност, приградски романсу са мирисом дрвета и врста ватре у камину или пећи.

Да је купљена пећ за летовање боравила довољно дуго времена, увек је неопходно да његова инсталација позове специјалисте ако ситуација то захтева. Без сумње у сврху заштите од пожара потребно је узети у обзир сва правила коришћења јединице у свакодневном животу. Не занемарите правила правилног рада, ово ће продужити животни век дуго времена.

Related  Индиректно грејање бојлера – шта је то?

Приликом одабира пећ не би требало обратити пажњу на произвођача, тржиште данас је испуњен са варијацијама квалитета, домаће и стране продукције, сличан стопе вредности, најважније да се узме у обзир битних карактеристика пећи, проценат њених ефикасности и укупних димензија, као и материјал од кога је направљена . Најсврње основе су ливеног гвожђа, најне непоузданији – челик.

Видео: пећ за летовање

Видео преглед пећи за кућице (ватрогасна батерија 7Б)