циглени каминУ модерним временима, упркос развоју иновативних опција грејања за градске куће и викендицама, камина, као делотворан метод грејања просторије било ког дизајна, нису изгубили релевантност популаран.

Летњи камин није само метода грејања ентеријера већ и главни елемент декоративног и рафинираног ентеријера.

Многи власници викендица и зграда имају питање како је ефикасно камин у грејању сеоске куће. Одговор на оне који већ дуго уживају у камину постављеној у њиховој кући је увек позитиван.

Принцип камина, врсте модерних камина за летње колибе

Камини за даха су првенствено опремљени ради брзог загревања одређеног дијела куће или простора. Отворени камин за дрва мора имати директан излаз на улицу, која се зове димњак. Принцип ложишта се састоји од елементарног подметања пожарног лима, производи сагоревања од којих се, посебно чађ и дима, излазе кроз директни одзрачни вентил.

Основна принцип на крају радити камин са отвореним пећи је побољшан, а данас је могуће организовати у његовој земљи кући усмјерника огњиште са ваздухом или топле воде, која не служи као средство за привремено грејање појединца сегменту кућа, и целој кући у целини, као стандардни систем грејања , украшен само за стил отвореног типа брзог загревања.

Шема рада отворених и затворених камина изгледа овако:

камин шема

Отворени камин на дацха обезбеђује улаз у кућу само двадесет посто произведене природне врућине, док осамдесет једноставно пуца кроз димњак.

камин од циглеУпотреба ове врсте камина захтијева велику залиху дрвних сировина, а затворене опције користе осамдесет посто врућине и генеришу га за загревање створеног система гријања у кући.

камин у зидуГатед затворене камине посебна врата су израђени од отпорне на топлоту стакла, што може да издржи топлоту на + 800 ° Ц. Пећи за затвореног типа камина уграђен у зид, направљене од материјала који су у стању да задржи топлоту дуже време, не може бити рђа и не деформише под утицајем веома високим температурама.

Related  Детаљан водич за изградњу базена за викендице

Ако упоредимо лабиринту ожичења воденог грејања и ваздуха из камина, онда у лакоћи још једна опција и даље победи. Расподела ваздуха ради загревања просторија услед је постављања посебних празних канала унутар зидова, уз које се топлота из камина помера у различитим правцима куће, када се загревају зидови куће, а ваздух унутар просторије загријава. Умјесто постављања опекарских канала данас је уобичајено користити заптиваче у зидовима од алуминијумских или челичних цијеви, кроз које се премјешта топли ваздух.

Камини се класификују не само према специфичном загревању простора, већ иу зависности од материјала из којег су израђени и постављени.

Врло естетски у кући изгледају камини за летњу резиденцију од цигле.

декоративни камин

мраморНишта мање функционални и естетски су камини од ливеног гвожђа за викендице.

ливени камин Камин за печење дрвета за летњу резиденцију је ефикасан метод оличења интересантне регистрације унутрашњег простора куће, ради стварања удобности и удобности.

камин са декором од природног камена

Карактеристике конструкције камина за викендице:

 • Без обзира на то да ли је камин уграђен у зид, камин на камини мора увек имати чврсту опеку или камену темељ;
 • нацрт циркулације топлег ваздуха мора се сматрати до најмањих детаља, ако у дихтунгима недостаје најмањи детаљ, може се постићи недостатак вуче;
 • пројекат треба да буде прорачунат и планиран професионални шпијун који разуме зидове грејних система било које модификације;
 • спољна декорација камина – је завршна фаза рада на стварању одмора камином, која захтева савесног приступ како би се створили оригинални декоративни топли кутак, где ли само желите да удобно проводе слободно време.

Основна правила сигурног рада камина у свакодневном животу:

 • Створени пројекат камина у сваком случају не може се променити независним имплементацијама различитих идеја;
 • страни предмети не смеју бити близу ватре камина;
 • Чишћење димњака се увек врши након што се зидови камина охладе;
 • у случајевима неисправности каминске пећи, не може се управљати док се неуспјех не исправи;
 • нема независног присуства деце у близини било које врсте камина – отворено или затворено, јер постоји велика вероватноћа опекотина и пожара;
 • Изградња ватре у камину је само након провере нацрта у димњаку;
 • Дрва за огрев треба увек бити неприступачна за пожар у камину;
 • категорично је немогуће процесирати огревно дрво у камину са свим врстама запаљивих запаљивих смеша.

Related  Модерни типови тенди за газебос и веранде

Критеријуми за избор једне или друге варијанте камина за дацху:

 • подручје загрејане просторије;
 • периодичност живљења у сеоској кући;
 • трошкови инсталације и декорације;
 • ефикасност гријања;
 • избор запаљивих сировина за производњу топлоте;
 • Евалуација могућности уградње у стару собу или нову зграду.

Велики број пројеката камин градских кућа само ундервхелминг. Греју свој дом можете применити највише једноставне некомпликованих шеме које су оригинални декор који се уклапа у највише рафинираних ентеријере кућа земље, као што се види предивним фотографијама земље камином.

камин уређен природним каменом

камин, украшен плочицама и завршним зидовима

украшен плочицама испод камена

Нема ограничења за маштање уређења каминског врта. Сваки власник своје куће покушава направити најоригиналнију верзију, која игра прву улогу у удобности загрејане собе.

Узмите једну од идеја и ваш дом одмор ће имати неодољиву атрактивној локацији, у којем желите да се опустите ум и уживајте у изненађујућу комбинацију природне и завршава пламен произведеног током сагоревања дрва.

Видео: камин пројекат за летовање (шема)

Шема мини камина за летњу кућицу (видео)