Bunny in zajčekDonosnost kuncev je v našem času zelo visoka. Mnogi kmetje poznajo skrivnost uspešnih kuncev za vzrejo, razumejo specifičnost primera, varno dobiček in se ukvarjajo s tem že vrsto let. Vprašanje je, ali so kunci za vzrejo kot podjetje dobičkonosni ali ne, pomembni le za neizkušene kmete.

Plemenski kunci: pozitivne in negativne točke

Mladi v kletkiMnogi so v začetni fazi odporni na težave, povezane z občutljivostjo kuncev pri nekaterih boleznih, ki pogosto vodijo do popolne smrti celotne črede.

Naslednji minus je iskanje trga izdelkov. Meso zajcev ni tako zahtevno, vendar pa koža zahteva izkušnje z oblačenjem.

In tretji zastrašujoči trenutek pri vzreji kuncev kot podjetja je velika začetna naložba.

Dejstvo je, da je vzreja kuncev dokaj hitro plača podjetje, ki ne zahteva dodatnega znanja in prizadevanj za doseganje stabilnega dobička. Mnoge pridelovalci zajec lahko zlahka obvladajo nalogo in veliko bolj pozitivnih dejavnikov.

V začetni fazi je pomembno, da izberejo dobro pasmo živali, kar daje velik dobiček, hitro pridobivanje teže, odporne proti boleznim.

Zakaj se ne bojite negativnih vidikov:

 • pravočasno cepljenje celotne živine izključi smrt živali;
 • Veliko mesarnic, trgovin, tržnih laboratorijev sprejema in naroči prehrambeno kunčje meso;
 • sosedi in sorodniki so vedno opremljeni z zajcem in z veseljem pridobijo koristen izdelek (ki ga ni potrdil en zajec zajec);
 • kunčje krzno se vrednoti kot naravni, topli in lepi material, kar omogoča enostavno iskanje rednih strank na kožah;
 • sposobnost pogosto oploditve, skozi vse leto leglo (ena ženska nosi približno 60 zajcev na leto), omogoča razširitev proizvodnje brez stroškov nakupa živali;
 • Hitra rast kuncev prispeva k neprekinjeni proizvodnji in stabilnim dohodkom.

Poleg tega so kunci, kot so zelena hrana, ki je v poletno-jesenskem obdobju na vsakem podeželju precej bogata, kar prav tako prihrani stroške.

Skrivnosti in temelji uspešnega vzreja kuncev

Pravočasno cepljenje bo pomagalo ohranjati živinoPozitivni trenutki bodo vidni od samega začetka, če bodo kompetentno pripravljeni in uporabili poslovni načrt za vzrejo kuncev. Treba bo začeti z možnimi in zasnovanimi lestvicami, na katerih se izračuna podjetje.

Kje začeti:

 • Opredeliti metode gojenja živine;
 • Opredeliti dodeljeno ozemlje za peresa, hlevi (posebne strukture), kletke, kletke;
 • pripravi prostor za “bivanje” kuncev;
 • razmišljati in pripraviti delovno mesto za zakol, zamrzovanje in skladiščenje proizvoda;
 • nakup specializirane krme;
 • izberite pasmo kuncev;
 • za nakup mladih živali.

Lahko začnete dejavnost svoje mini kmetije za kunce iz enega para živali, izbirate čistokrvno metodo parjenja ali prečkanja.

Najbolje je, da kupite mlade živali iz izkušenih kmetov. Kunci za prodajo so gotovo cepljeni in prilagojeni podobnim pogojem.

Na trgu lahko kupite nezdrave in ne cepljene posameznike. In tudi za napako s pasmo, še posebej, če ni spretnosti. Obstaja meso in krznata pasma zajcev.

Treba je seznanjati kunce iste pasmePriporočila za nego in vzdrževanje kuncev niso tako težavna. Glavna stvar je, da jim zagotovimo udobno mesto, kjer bo dovolj svetlobe in prostora. Upoštevajte režim hranjenja, spremljajte čistost celic in zadostno količino čiste vode.

Obstajajo različni načini za ohranjanje živali, ki so se naučili, kar se lahko naučite – vzrejo kunce, ker je podjetje koristno ali ne.

Metode in načela plemenskih kuncev za podjetja

Glavni načini uspešnega vzreja kuncev so vzdrževanje živali v kletkah, volivih ali jarkih. Vsaka metoda ima svoje upravičene pluse in majhne minuse.

Vsebina kuncev v celicah, zlasti prenosnih, je zelo priročna, vendar dražja (ureditev, materiali). Velik obseg te vsebine je minimalno tveganje za širjenje okužb, saj posamezniki različnih potomcev in pasem ne pridejo v stik med seboj. In v tem primeru so sosednje celice lahko enostavno izolirane iz splošne serije.

Vsebina kuncev v celicahTa varianta kmetije zajec je najbolj primerna za prehod in vzrejo posebnih pasem.

Več proste vsebine kuncev, najprej vam omogoča, da shranite prostor, material opreme.

Najbolj dostopen in enostaven način je vzrejati kunce v jami. Vendar je treba izbrati pravi kraj, kjer podzemne vode ne bodo dosegle. Tla so opremljena s fino kovinsko mrežo in prekrita z žagovino ali peskom za boljšo drenažo in enostavno čiščenje gnoja.

Plemenski kunci v jamiZa vsak primer posebej je treba pripraviti dobro streho, ki bo postala glavna zaščita pred slabim vremenom.

Kunci v kletki z kletkoKunci, vsebovani v jami, z užitkom odkopavajo burje, kjer skrivajo svoje potomce. Prosto se premikajo, aktivno pasajo in ne zahtevajo pogostega hranjenja, saj lahko območje v zadostnem obsegu nastavite hrano in pijačo ves dan.

Prostor za kunce je najprimernejša možnost, tako za kmeta kot za same živali. Ampak prvič, kletke morajo biti opremljene z zaščitnimi ograjami pred slabim vremenom in možnimi sovražniki. Kletke so lahko nameščene pod senčniki ali pritrjene na prostore.

Psi za bradavičkeKunci v kletkah hkrati prejemajo hrano in vodo, zahvaljujoč dolgim ​​pladnjem in pivcem ob stenah. Popolnoma se počutijo “na splošno”, rastejo in razvijajo se bolje.

Aviarno ali jamo naj vsebuje kunce približno iste starosti. Priprava nove stranke bi morala biti previdna, saj so odrasli samci agresivni proti tujcem ali mlajšim posameznikom. Spread (razpršeni), na dnu ali talno sveže, dišeče trave, je možno, da bi ubil vonj novo moških prebivalcev.

Vsi načini plemenskih kuncev bodo uspešen začetek donosnega poslovanja z ustreznim upoštevanjem sanitarnih in higienskih standardov.

Poleg tega se kunci bojijo osnutkov, zmrzali in vlage. Suha, topla soba pozimi in čista, zračna poleti je glavni pogoj za ohranjanje živali.

Izračuna celotnih stroškov stroške v prihodnosti podjetja in izračun ocenjeni letni dobiček je mogoče sklepati, ali je matična zajec kot poslovno dobičkonosna ali ne.

Kunci imajo praktično brez odpadkov: meso, krzna, notranjost, gnoj – vse to naredi dobiček. Posamezniki hitro dosežejo spolnost. Poleg tega lahko v prihodnosti prodate žive čistokrvne zajce.

Tehnologija kuncev, plemenskih podjetij – video