Izdelki čebelNaravni zdravili nosijo izdelke čebelarstva in njihova uporaba pri človeku je preprečevanje in zdravljenje že od antičnih časov. Sodobna znanost samo potrjuje uporabo apiterapije, ki temelji na žarjenju čebel, uporabi naravnih proizvodov in zdravilnih oblik, ki so jih pripravili.

Kaj pripisuje čebelarstvu

Rezultat dela čebelVse, kar proizvaja čebela, se uporablja kot naravna zdravila. Panju je proizvodnja brez odpadkov. Tudi trupla se uporabljajo kot zdravilo. Čebelnjak prejme:

  • med in njegove lastnosti so odvisne od številnih dejavnikov;
  • čebelji vosek – gradbeni material za čebele;
  • cvetni prah – zbiranje pri letenju;
  • perg – peloda, konzervirana v satju z medom;
  • zabrus – proizvod, pridobljen z odrezovanjem pokrovov zaprtih celic;
  • propolis – čebelno lepilo za sanacijo panj iz notranjosti;
  • matični mleček je skrivnost, pridobljena iz čeljusti mladih čebel;
  • čebelji strup;
  • čebelnjak.

Potrebno je vedeti, da med ne segreva svoje zdravilne lastnosti pri segrevanju nad 60 let C.

Uporaba medu in drugih čebel za medicinske namene je možna po posvetovanju z zdravnikom. Izdelki čebel in njihova nenadzorovana uporaba s strani človeka lahko povzročijo hude alergične reakcije do edem laringalov.

Med in njegova uporaba

Naravni medNajbolj znan čebelarski proizvod je med, ki ima edinstveno sestavo in aktivira biološke procese v telesu. Toda z veliko povpraševanje po medu, velik delež ponarejanja. Lahko kupite zajamčeno naravno med iz čebelarja. Najboljši se šteje za cvetje, gorsko in ajdovo kolekcijo. Če izkopljejo panjeve na cvetočem masivu, prejmejo različne vrste medu, imenovane za rastlino, iz katere je bil cvetni prah.

Naravni zdravilec medu in čebeljih proizvodov, ki niso opravili veterinarskega nadzora, brez potrdila o kakovosti, je lahko nevaren. Čebelarji lahko uporabljajo prepovedana zdravila ali zbirajo podkupnine s kemično obdelanih polj.

Med se šteje za dragocen energetski izdelek, saj 75% sestavljajo fruktoza in glukoza, ki jih telo neposredno absorbira. Poleg tega bogata encimska sestava, prisotnost organskih kislin, vitamini pospešujejo presnovo, povečujejo imunost in ugodno vplivajo na živčni sistem in prebavni trakt.

Related  Celodnevno hranjenje puranov od prvega dne – ključ do uspeha

Druge izdelke čebelarstva uporablja oseba, ob upoštevanju njihove specifičnosti in po priporočilu zdravnika.

Apiterapija

Čebelji vosekKaj je čebelji vosek in kako deluje. Ti delovni satovi proizvajajo gradbeni material iz medu z notranjimi žlezami. Kilogram voska zahteva 3,5 kg medu. Vosek ima zapleten organski sestavek, 75% estrov in 15% maščobnih kislin. Lahka sestava je netopna v vodi ali alkoholih. Vosek se uporablja za kožne bolezni in kozmetiko. Za obdelavo čebelarskih izdelkov pripravljamo vosekaste madeže na koži.

Zbrani cvetni prah je izdelek, ki nima nobenih analogov. Pčele zbirajo cvetni prah, ga zavrtite v kroglo in jih nosite v panj. Za eno muho bo ena čebela dostavila 10 mg cvetnega prahu. Za oslabljeno osebo ni več uporabnega izdelka. V treh tednih jemlje cvetni prah z medom ali v čisti obliki, pacient opravi tečaj apiterapije. Zdravnik predpisuje trajanje zdravila.

Med izdelki čebelarstva zabrus in njegova uporaba zahteva posebno pozornost. Prvič, kapice iz satja je mogoče zbrati le med črpanjem medu. Drugič, ta snov ne povzroča alergijskih reakcij. Tretjič, to je preprosto okusno in žvečen z veseljem otrok. In rešuje zabrus pred mnogimi nalezljivimi boleznimi, povečuje imuniteto in celo daje moč oslabelim mišicam. Skupaj in 4-krat na dan 10 minut, da žvečite žlico medicinskega prahu.

PropolisPropolis je znan zdravilni izdelek. Črke so jo ustvarile za saniranje čebelnjaka, moški pa je zdravilo uporabljal za zdravljenje kožnih bolezni in notranjih organov. Sestava vsebuje vosek, rastlinske smole in edinstven balzam. Celo tuberkulozo se lahko v kompleksni terapiji premaga s propolisom.

Posvetovanje z zdravnikom je potrebno pri zdravljenju matičnega mlečka in pri uporabi čebeljih strupov. To so močni alergeni in obstajajo kontraindikacije za uporabo.

Sprejem materinega mleka se izvaja v kapsulah, ki se raztopijo pod jezikom. V želodcu se uporabna sestava razgrajuje. Sprejemanje kapsul poveča ton telesa, aktivira živčni sistem, zmanjša pojav angine in astme. Uporaba čebeljih strupov je omejena na številne kontraindikacije. V bistvu se zdravila uporabljajo za zdravljenje sklepov in mišic. Opaziti je, da čebelarji nimajo revmatizma, ampak živijo dolgo. Najverjetneje vplivajo kompleksni učinek svežega zraka, poenotenje z naravo in uporaba čebelarskih zdravil.

Izbira izdelkov čebelarstva – video