kristaller av kopparsulfatEtt unikt verktyg för användning på olika sfärer av livet. Koppar vitriol, bruksanvisningar som beror på det specifika fallet. Detta ämne bekämpar effektivt svampar, bakterier och andra skadedjur. Vi lyckades uppskatta trädgårdsarbetare och byggare. Läkemedlet säljs på apotek, vilket tyder på dess användbarhet i medicin. Många köper redan det för olika behov.

Koppar vitriol mot mögel från svamp på väggarna

koppar vitriol mot svampen på väggenAtt bli av med dessa obehagliga effekter hjälper till att behandla den smittade ytan med kopparsulfat. Förutom att följa anvisningarna för användning av kopparsulfat är det nödvändigt att förbereda väggen för den kommande behandlingen:

 1. Ta bort tapeter och andra dekorativa ytbehandlingar.
 2. Använd en spatel för att avlägsna skiktet med skadat gipsplaster.
 3. Innan du applicerar kopparvitriol från mögel och svamp, ska det göras med sandpapper eller en borste på en metallbas. Tillsammans med detta är det viktigt att använda klorbaserade produkter, till exempel: 5 liter vatten, 500 gram salt, 500 gram soda och 5 matskedar vatten. l. spån från hushållssåpen.

Använd kopparsulfat mot svampen på väggarna rekommenderas endast efter alla tidigare förfaranden. Med träytor kan du också göra det. Det är dock värt att överväga hur förorenat materialet är.

Vad är användbart för kopparsulfat i medicin?

kopparsulfatlösningFör medicinska ändamål används läkemedlet och rekommenderas av läkare i följande fall:

 • för behandling av erosion av livmoderhalsen
 • när du blir av med svampen på naglarna och fötterna;
 • när psoriasis diagnostiseras.

Gynekologi och koppar vitriol

Kopparvitriol används i medicin för att eliminera erosion av livmoderhalsen. Behandlingen är följande: en matsked av ämnet måste lösas i 1 liter kokande vatten. Douchering är nödvändig för kompositionen, som kommer att innehålla: 1 msk. l. den erhållna koncentrationen utspädd i 0,5 liter vatten med en temperatur av ca 40 grader. Under proceduren är det viktigt att tvätta de inre könsorganen ordentligt.

Related  Varför blir bladen gul?

Douchering bör upprepas varje dag i ca 2 veckor på kvällen. Efter förfarandets gång måste du träffa en gynekolog för check-up.

Behandling av denna gynekologiska sjukdom med vitriol bör ske i mitten av menstruationscykeln. Under de kritiska dagarna är detta strängt förbjudet.

Koppar vitriol hjälper till med stopp och nagelsvamp

behandling av svamp på naglarSvamp på naglarna ━ är inte bara en olägenhet, det är en sjukdom som påverkar huden och nagelplattan. Mot svampen på naglarna används kopparsulfat.

Du kan behandlas på följande sätt:

 1. Förbered kompositionen av vitriol. En tesked av detta ämne bör tillsättas till 1 liter kokt vatten.
 2. Nästa steg är utspädning för att ta ett bad. Det ska värmas upp 10 liter vatten till 40 graders temperatur, tillsätt 0,1 liter lösning och blanda noggrant. Benen ska placeras i den resulterande vätskan i 30 minuter.
 3. Efter proceduren torka fötterna med en torr handduk och, om så önskas, applicera salvor och grädde, vilket rekommenderades av den behandlande läkaren.

Behandlingsförloppet ska vara minst 2 veckor. Redan från de första dagarna kommer resultatet att märkas.

Psoriasis och kopparsulfat

kopparsulfat i medicinVid behandling av psoriasis kommer kroppens skyddande funktioner i spel med hjälp av detta ämne. För att uppnå effekten måste du göra bad med detta element. För att göra detta:

 • göra en lösning av 3 msk vitriol och 200 liter vatten med en temperatur som inte överstiger 45 grader;
 • i den resulterande kompositionen bör stanna i 20 minuter, och torka sedan noggrant på kroppen och sätt på mjukt underkläder.
 • Hela behandlingen är 16 sessioner.

En annan behandling för psoriasis är användningen av en salva med kopparsulfat. För dess förberedelse:

 • det är nödvändigt att mala 25 g celandine och slipa 50 gram kopparsulfat i mindre partiklar;
 • tillsätt 0,15 kg fläskfett
 • De erhållna komponenterna blandas och värms i ett vattenbad under 15-20 minuter.
 • Kompositionen ska appliceras på de drabbade områdena av kroppen dagligen i 30 dagar.

Innan du använder salvan, testa dig själv för utseendet av en allergi. För att göra detta, lägg lite ämne på armbågen. Om huden efter en dag på detta område inte har obehagliga känslor och effekter kan kompositionen användas säkert.

Trädgård, grönsaksodling och kopparsulfat

kopparsulfat för trädgård och fruktträdgårdKoppar vitriol används i trädgårds- och grönsaksgården som gödselmedel för marken. Receptet är som följer:

 • Före användning ska ämnet botas.
 • för 1 kvadratmeter behöver inte mer än 1 gram kristaller;
 • Läkemedlet är upplöst i vatten och vattnas av denna sammansättning av trädgården.

Related  En sipp av exotics med ett mangoträd på en vindrude

Utförandet av smink är rekommenderat för tidigt vår eller hösten.

Kopparsulfat är också ett utmärkt verktyg för att skydda träd från skadedjur, om det läggs till lime.

Konstruktion och kopparsulfat

Kopparsulfat används i konstruktion för att eliminera korrosion och saltföreställningar på betong, tegel, gips och andra ytor. Det är ett bra botemedel mot skydd mot bakterier och ruttning, vilka träytor behöver också. Utöver denna effekt blir materialet mer brandbeständigt och hållbart.

Ett annat alternativ för att använda vitriol i konstruktion ━ är att eliminera läckor, såväl som ytterligare impregnering före avslutning.

Hur man gör en komposition

För användning av kopparsulfat i konstruktion instruktioner för användning är följande:

 • Innan arbetet påbörjas, är det nödvändigt att värma upp de drabbade områdena med en speciell hårborttagning.
 • läkemedlet är upplöst i vanligt vatten med en hastighet av 25-30 gram per liter;
 • Den resulterande kompositionen appliceras rikligt på hela väggen.

Om ytskadorna är för djupa måste du förbereda en mer kraftfull konsistens. För 10 liter vatten ━ 1 kilo vitriol.

Trots fördelarna med detta ämne, om det kommer på huden i en starkt koncentrerad komposition, kan en förbränning bildas. Därför rekommenderas att man använder handskar och andra skyddsanordningar när man arbetar med kopparvitriol.

Allt om kopparsulfat – video