Benzokosa Husqvarna 128RHusqvarna terlibat dalam pengeluaran pelbagai peralatan dan peralatan untuk rumah, taman, hutan dan pembinaan. Chainsaws, penggembur, gunting, pelumba, gasket Husqvarna dan semua produk lain hanya dihasilkan oleh perkembangan terbaru dan dari bahan berkualiti. Terima kasih kepada kebolehpercayaan yang tidak dapat ditandingi alat yang diketahui oleh Husqvarna di seluruh dunia dan permintaan tinggi.

Penerangan dan ciri-ciri stesen minyak 128R

Alat mudah dan praktikalModel pemangkas petrol 128R dari Husqvarna direka untuk kawasan pemprosesan saiz kecil dan sederhana, dan sesuai untuk memotong rumput di tempat yang sukar dijangkau (katil bunga, sempadan). Alat ini dilengkapi dengan enjin dua lejang, iaitu kuasa 0.8 kW atau 1.1 hp. Kelajuan putaran pam petrol Husqvarna 128R mencapai 11,000 rpm. Enjin ini dibangunkan menggunakan teknologi E-Tech 2, yang dapat mengurangkan jumlah gas ekzos yang dihasilkan oleh trimmer. Jumlahnya ialah 28 cm3.

Untuk cepat menukar instrumen walaupun selepas tempoh yang tidak aktif, buku asas untuk pam bahan api dan sistem Smart Start dibina ke dalamnya. Lebar maksimum pemprosesan mungkin ialah 45 cm. Husqvarna 128R adalah trimmer petrol dengan bar lurus dan pemegang profesional yang dibuat dalam bentuk basikal. Ini membolehkan lebih banyak kawalan ke atas proses kerja dan arah alat. Reka bentuk dengan jenis rod lurus dianggap sebagai yang paling boleh dipercayai, daripada yang melengkung. Untuk memudahkan pengangkutan pam gasolin, pemegang basikal boleh dilipat.

Benzocos beratnya hanya 4.8 kgBerat instrumen tanpa bahan api, memasang bahagian pemotong dan selongsong pelindung adalah 4.8 kg. Terima kasih kepada versi pam petrol Husqvarna ini 128R boleh digunakan untuk masa yang lama tanpa rehat. Tangki bahan api perapi petrol diperbuat daripada plastik putih untuk memudahkan untuk mengawal jumlah bahan api yang tersisa di dalamnya. Kapasiti untuk petrol mempunyai jumlah 400 ml. Untuk memulakan pam petrol, cukup untuk menarik kord dengan lancar, kerana daya permulaan yang diperlukan telah dikurangkan sebanyak 40%.

Related  Bagaimana untuk memilih pemikat untuk kegunaan peribadi?

Untuk kerja pengawal tali pinggang digunakanKit dengan alat ini termasuk:

  • pisau dengan 4 pisau untuk rumput dan pokok renek yang tinggi dan tinggi;
  • kepala perapi (separa automatik);
  • ikat pinggang untuk 2 tangan;
  • set kunci;
  • basikal pemegang;
  • manual operasi dan penyelenggaraan;
  • penutup pelindung;
  • batang yang tidak dipasang.

Garis ini digunakan untuk mengeluarkan hanya rumput kecil.

Butang permulaan Husqvarna secara automatik kembali ke kedudukan awal, supaya ia lebih mudah dan lebih cepat untuk membolehkan semula trimmer. Pisau khas untuk memotong rumput tidak menghancurkannya, tetapi meletakkannya dalam gulungan. Kes untuk melindungi cakera dan trimmer dengan garis memancing adalah sama, tetapi tidak ada keperluan untuk mengeluarkannya semasa penggantian pelincir.

Penggantian cakeraJadual dengan spesifikasi teknikal Husqvarna 128R:

Nama ciri Model 128R
Kuasa, kW 0.8
Kelajuan yang disyorkan maksimum, rpm 11000
Jumlah kerja silinder, cm3 28
Kapasiti tangki gas, ml 400
Penggunaan bahan api, g / kWh 507
Silencer dengan penukar pemangkin +
Kehadiran limiter laju dalam sistem penyalaan +
Berat (tanpa sarung dipasang, bilah dan bahan bakar yang dipenuhi), kg 4.8
Tahap kuasa bunyi, dB 109-114
Panjang bar, cm 145
Diameter pisau dengan 4 bilah, cm 25.5

 

Untuk kehidupan perkhidmatan yang tidak terganggu dan panjang, para pakar mengesyorkan menggunakan minyak dari Husqvarna untuk enjin dua lejang.

Pembaikan pam petrol Husqvarna boleh dilakukan dengan tangan anda sendiri, sebagai contoh, menggantikan penapis udara tersumbat. Selain itu, ia terletak di tempat yang mudah dan mudah di bawah tudung. Untuk menggantikannya, anda tidak memerlukan alat. Sekiranya berlaku pecahan, lebih baik untuk mengambil peralatan tersebut ke pusat servis, kerana ketidaktahuan prinsip-prinsip operasi bahagian individu hanya dapat memperburuk keadaan.

Pembaikan oleh tangan sendiriKerosakan yang paling biasa dari pam petrol Husqvarna 128R adalah masalah dengan pencucuhan atau bekalan bahan api. Dalam kes pertama, trimmer gas sama ada gerai dalam beberapa puluhan saat, atau tidak bermula sama sekali. Untuk melakukan ini, periksa sistem palam pencucuh. Sekiranya basah, maka kemungkinan besar anda perlu menyesuaikan karburator dengan betul. Atau masalah timbul dari permulaan yang tidak betul, maka anda perlu mempelajari dengan teliti arahan.

Related  Tinjauan lampiran untuk latihan untuk kerja di negara ini

Jika lilin kering, maka campuran bahan api tidak akan datang. Selalunya, ini disebabkan oleh penapis kotoran atau hos yang menyumbat. Penapis perlu diganti (lebih baik untuk melakukan ini setiap 3 bulan), dan hos hanya perlu dibersihkan.

Husqvarna - pembantu yang boleh dipercayai penduduk musim panasPerapi petrol model ini boleh bertahan selama bertahun-tahun, perkara utama adalah mematuhi peraturan operasi dan tepat pada masanya untuk memeriksa dan menggantikan bahagian yang diperlukan. Selain itu, harga pam petrol Husqvarna 128R sepenuhnya seiring dengan kualiti dan prestasinya.

Semak Husqvarna 128R Motosikal – video