Varmeelement for oppvarming vannvarmerFor å varme vannet i en krets, er det nødvendig å gi energi til tre, gass eller elektrisitet. Tan for en varmtvannsbereder er en knutepunkt hvor elektrisk energi passerer gjennom nichrome spiraler, varmer dem, og varme overføres til vann gjennom metall eller keramikk. Ved tiltak er varmeelementet og den indre vannkretsen de funksjonelle delene av vannvarmeren. Alt annet utstyr er nødvendig for å sikre prosessen i de angitte parametrene.

Varianter av vann elektriske varmeelementer

Typer av elektriske varmeelementerLa oss huske de gamle elektriske kokeplatene med en åpen spiral, som ble brukt i midten av forrige århundre. Hvis en slik spiral er dekket med et lag med rent fin sand og plassert i et metallrør, blir endene lukket med en isolerende stopper, et oppvarmningselement for vannvarmeren vil bli oppnådd. Spiral ledninger kommer ikke i kontakt med vann og metall, men varme røret av kobber eller stål. Som et resultat er det ingen fare for elektrisk støt, og vannet blir oppvarmet fra en våt eller åpen elektrode falt inn i den.

For å rengjøre TEN fra skalering, må den nedsenkes i varmt vann med Antinakipin eller hold i en løsning av sitronsyre. Etter å ha bekreftet integriteten til saken.

En annen type varmeelement er utformingen når lederen er plassert i en kolbe, ikke i kontakt med vann. Og en slik enhet betraktes som et “tørt” varmeelement eller lukket. Hver av elementene har sine fordeler og ulemper.

Enheten og applikasjonen av termoelementer

Enheten til termoelementetDet resulterende oppvarmingsrøret kan bøyes og utføres delen slik at den kan installeres i fartøyet. I dette tilfellet er det øvre metallhuset laget av en leder med god varmeoverføring – stål, kobber, legeringer. Å fikse i et fartøy TEN for en varmtvannsbereder er det mulig å flense eller begge ender av et element ved hjelp av separate muttere. I noe vann, unntatt destillert, er det salter. Noen av dem, når de blir oppvarmet, blir uoppløselige og sedimenterer på metallrør. Prosessen skjer også fordi kobberrør er katalysatoren for nedbør.

Hvis en stang er plassert ved siden av et mer aktivt metall, vil det være med det at aggressive ioner blir kontaktet. Så kollapser magnesiumanodeelektroden, dekkes av en løs skorpe, det er ikke nok ioner til å danne et bunnfall på TEN. Dermed er levetiden til hovedelementene forlenget, og magnesiumelektroder erstattes med nye når de brukes. Derfor er alle Tans for vannvarmeren ferdig med en magnesiumanode.

TørrvarmeinnretningTørre varmeelementer er ordnet annerledes. De reagerer ikke på sediment, går ikke inn i elektrokjemisk interaksjon med vann, ikke overgrow selv i et tøft miljø. Følgelig er det ikke nødvendig å installere et anodeelement med dem. Dette er ikke en varmeapparat, da enheten ikke kan kalles en rørformet elektrisk varmeapparat. Slike elementer er forberedt for en bestemt modell av varmtvannsberederen.

Hvilke varmeovner er installert i Thermex kjeler

Varmeelementer til Thermex kjelerSelskapet bruker varmer for Thermex vannvarmer fra ulike produsenter. I tillegg til det italienske nettstedet er produksjonen av elektroder i Kina åpen. På produksjonen er det et kontrolllaboratorium. Elementer med lav motstand sendes til ekteskap.

For bedre sikkerhet hjemme, før du installerer varmeovner, må de holdes i flere timer i vannet og kontrollere om motstanden tilsvarer den som er angitt i passet.

For Thermex vannvarmere produseres følgende typer varmeelementer:

 • for gjennomstrømmende kraner, varmeovner på 3,3 2,5, 5,5 kW;
 • På den stemplede flensen D 64 mm – 2,0 1,5 kW, D 82 mm – 1,5 kW, D 92 mm – 1,5, 2,0 kW;
 • uten flenser, med fest på muttere – 0,7, 1,3, 2,0 kW;
 • magnesiumanoder av en spesiell sammensetning, bare i Italia.

Selskapet har utviklet en spesiell sammensetning for produksjon av anoder fra legeringen AZ63 plus, som er 2 ganger mer effektiv enn konvensjonelle anoder.

Varmeelementer til Ariston-kjeler

Varmeelementer til Ariston-kjelerFirmaet Ariston bruker varmeelementer av egen produksjon eller ordre på Thermowatt-fabrikken i Italia. Varmeapparater i kobber og stål design, for vertikale fartøy rett og bøyd, for å ligge på deres sider.

Vi bruker mutter- og flensvarmeelementer til Ariston vannvarmere, med flensens proprietære diameter – 42, 48, 63, 72 mm og utstyrt med metrisk tråd. TEN brukes hovedsakelig og det finnes modeller med en lukket struktur av elementer. Alle varmeovner har en effekt på 1-4 kW. Seks serien TANS brukes i 80 typer vannvarmere, bare ARI STEA TITE og ABS SLV-modellene har tørre elementer med en levetid på 7-10 år uten utskifting.

Ariston vannvarmere har termostatstyrt temperatur i området 20 til 80 grader, noe som forlener levetiden til varmeovnerne. Erstatning av magnesiumelektroder skjer etter behov.

Fem serier av elektroder er laget ved hjelp av et kobberrør, og bare en, ved hjelp av rustfritt stål. Varmeelementer serien RNCA er laget for små kjeler med et volum på 30 og 50 liter.

Den profesjonelle holdningen til Ariston vannvarmeren, bruken av spesialdesignede ovner, ga resultatet:

 • sølv sputtering av kontakter tillatt å øke strømmen til 25 ampere mot 18 fra konkurrenter;
 • rask oppvarming av vann på grunn av høy varmeoverføring;
 • Enkel installasjon av varmeelementer, og langvarig drift uten reparasjon.

Varmeelementer i det svenske selskapet Electrolux

Varmeelementer i det svenske selskapet ElectroluxDet svenske selskapet Electrolux bruker elektriske varmeovner med egen produksjon og produkter fra den italienske fabrikken Thermowatt. Kvalitetsprodukter produseres i et stort utvalg, pålitelig og ikke mye overgrodd. Elektriske varmeovner for Electrolux varmeovner blir ubrukelige av grunner:

 • brast metallrør fra langvarig temperatur overoppheting eller høy spenning;
 • korrodere fikseringspunkter;
 • det er ingen magnesiumanode;
 • Varmeapparatet er ikke helt nedsenket i vann.

Alle tilfeller av feil av varmeelementer er knyttet til brudd på driftsregler for enheten.

Effekt av termostaten på varmerens levetid

Effekten av termostaten på levetiden til varmeelementetVannvarmere har en obligatorisk beskyttelse mot overoppheting. Når den kritiske temperaturen er nådd, slår apparatet av. Temperaturen i vannvarmeren er regulert av en termostat. I dette tilfellet er temperatursensoren;

 • en stang som senkes inn i fartøyet parallelt med varmeapparatet;
 • en kapillærinnretning hvori membranen lukker kontakt når volumet av væsken øker;
 • elektronisk knutepunkt.

Termoregulatorer er enkle og programmerbare, overhead og innebygd. De kan ikke repareres, de erstattes når de er installert tilsvarende.

Varmeelementer til en varmtvannsbereder med termostat fungerer i mild modus. Hvis en økonomisk oppvarmingsmodus brukes opptil 55 grader, oppstår det ikke betingelser for nedbør av hardhetssalter, og varmeren forblir ren i lang tid, noe som betyr at den ikke overopphetes.

I tillegg er varmeapparatet med termostat veldig praktisk å bruke, bare oppvarming vannet i enhver beholder.

Bestillingsordre for varmeelementer i varmtvannsberedere

Prosedyren for å bytte varmeelementerFor å rengjøre eller bytte varmeren i vannvarmeren fra skala, er det nødvendig å gi tilgang til enheten ved å tømme og tømme tanken. I dette tilfellet er det nødvendig å sikre utjevning av trykk i fartøyet.

For varigheten av arbeidet er ikke vannvarmeren koblet fra stikkontakten, men maskinen er slått av på linjen. Det er mulig å montere kretsen og slå på vannvarmeren etter at vannet har strømmet fra avløpsventilen.

For å sikre inspeksjon og reparasjon, må enheten vendes og demonteres med en flens festet til TEN. Koble fra strømforsyningen. Før du må tegne eller fotografere festingen av ledningen på flensen, for å montere kretsen riktig etter at du har byttet ut enheten. Samtidig må anodestangen erstattes eller rengjøres av sediment.

Forsegling av tannkjøtt og tetninger skal rengjøres fra smuss og byttes om nødvendig. Installer den nye varmeren og utfør forsamlingen i omvendt rekkefølge. Når tanken fylles med vann, åpnes dreneringsventilen for å utelukke luften.

Hvordan rengjør og bytt tankvarmeren fra skalaen – video