Värmare i garaget Att bilen har fungerat så länge som möjligt för att behålla det är nödvändigt inte på gatan, och i ett torrt varmt garage. Vid minus temperaturer är det nästan omöjligt att starta motorn från första gången. En annan sak är när det finns ett stabilt plus i garaget. Gör ett hus för en bil varm och bekväm kan bara noggrant tänkas genom värmesystemet. Vilken värmare att välja för garaget, vad man ska tänka på när du väljer dig kommer att lära av vår artikel.

innehåll:

 1. Krav på apparater för uppvärmning av garaget
 2. Översikt över garagevärmare
 3. Rekommendationer av specialister som valts

Krav på apparater för uppvärmning av garaget

Infraröd värmare i garagetVid byggandet av ett garage är det alltid planerat att ansluta det till elnätet. Det är oftare planerat att ansluta vattenförsörjningen och avloppssystemet. Tillhandahåller nästan aldrig anslutning till gasledningen. Baserat på det ovanstående kan det förstås att apparater som används för uppvärmning av rummet drivs av el, flytande och fast bränsle.

Huvudkraven för de använda enheterna:

 • För att inte störa underhållet av bilen måste värmaren för garaget vara kompakt.
 • Påverka inte luftfuktigheten i rummet och bränn inte ilt;
 • lätt att installera, driva och underhålla
 • säker för människor;
 • snabb uppvärmning av rummet och maximal underhåll av bekväm temperatur
 • brandsäkerhet;
 • överkomlig prisnivå.

Översikt över garagevärmare

För jämförelse, överväga principen om värmarens arbete på olika bränslen.

Dieselvärmare för garage

Diesel pistolÄven om ditt garage inte är isolerat alls i en hård frost, kan någon modell av fotogen eller dieselvärmare snabbt värma upp luften i rummet. Det finns modeller som fungerar utan el och är mer komplexa med liten strömförbrukning för automatik och fläktdrift. De mest populära bland ägarna använder dieselvärmare för ett indirekt uppvärmningsaggregat med en speciell anordning för avlägsnande av förbränningsprodukter.

Related  Återcirkulation av varmt vatten genom en panna

När en sådan värmare lyser i garaget finns ingen lukt, är luften ren. Om du bestämmer dig för självreparation av bilen, kan värmaren bibehålla en optimal temperatur på upp till 15 timmar utan ytterligare tankbehållare. Alla moderna modeller har ett styrsystem.

Vid användning av direktvärmeapparaten för uppvärmning av garaget är det nödvändigt att periodiskt ventilera rummet.

Gasvärmare för garage

GaskanonAnvändning av denna typ av värmare är endast möjlig vid anslutning av cylindrar med flytande gas. Dessa kan vara keramiska skärmar eller konvektorer. Gasvärmaren för garaget kan installeras även om ditt garage inte är anslutet till elnätet. För att installera en konvektor i garaget är det nödvändigt att utrusta skorstenen. En koaxial luftkanal hos anordningen matas till den, vilket ger luft till värmaren för drift av brännaren. I moderna modeller installeras en brandkontrollenhet.

För tillfällig uppvärmning av garaget används ofta keramiska värmare. Deras funktion är helt säker. Anordningarna är små i storlek, förbrukar litet bränsle, utrustade med automatiska styrsensorer.

Elvärmare

ElvärmareVarje hushålls elvärmare kan användas för tillfällig uppvärmning av garaget. Särskilt populära är radiatorer med oljefyllning. De flyttar lätt till vilken plats som helst, säkert och bekvämt att använda. Många garageägare gillar elektriska fläktar som styr flödet av hetluft i den riktning man valt.

Bekvämligheten med att använda en flexibel elvärmare för ett garage indikeras av det faktum att det kan användas för att värma ett stort område. Marknaden presenterar många modeller av elektriska apparater med olika kapacitet. Nackdelen med sådan uppvärmning är begränsningen av arean av det uppvärmda utrymmet, kostnaden för energibäraren och behovet av att lägga ett kraftigt elektriskt nätverk.

Varning! Det är strängt förbjudet att använda hemmagjorda anordningar för uppvärmning i form av ett asbestcementcementrör sårt med en nichrom-spiral.

IR värmare

IR-värmare i garagetEgenheten hos infraröda värmare är uppvärmning av föremål framför dem. I garaget är det bäst att använda takmodellerna, så att IR-strålarna riktas mot golvet.

Related  Hur man gör en wicket från ett profilrör

Fördelar med att använda IR-enheter:

 • möjlighet att värma stora områden;
 • tillförlitliga och ekonomiska värmare för garaget;
 • Automatisk inställning av värme i det inställda intervallet;
 • miljöskydd
 • kontinuerlig drift utan uppdelningar.

Om du inte själv reparerar och underhåller din bil, och du behöver bara värma upp rummet för att spara din bil, behöver du i så fall en enhet med en effekt på upp till 50 watt. För långvarig uppvärmning av rummet under reparationsarbetet är det bättre att använda en enhet med en kapacitet på upp till 100 volt.

Användare i sina recensioner av infraröda värmare för garaget noterar att det är omöjligt att installera IR-enheter i rum med hög luftfuktighet och att installera nära brandfarliga och explosiva objekt.

Hemlagad värmare för garage

Självgjord värmare driven av begagnad maskinoljaFamiljebudget tillåter inte alltid att köpa dyr tillverkningsutrustning. Män älskar att göra. Folk hantverkare kom med en hemlagad värmare för garaget, arbetar på att arbeta av. Olika alternativ för apparater gör det möjligt att värma inte bara garagerummet utan även andra byggnader. Tillägg av vattentankens grundläggande utformning gör det möjligt att värma vatten.

Tekniska krav för hushållsugnar är exakt samma som för fabriksinstallationer.

Rekommendationer av specialister på val av värmare för garaget

Gas infraröd värmareOm du föredrar denna typ av värmare, överväga:

 • Kvaliteten på den elektriska kretsen i garaget
 • förhållandet mellan förbrukning av energiresurser för rymmeuppvärmning;
 • närvaro eller möjlighet för anordningen av en skorsten och en ventilationsöppning;
 • deras ekonomiska kapacitet
 • för vilket det är nödvändigt att värma rummet.

Om du inte spenderar mycket tid i garaget och det bara behövs för högkvalitativt förvaring av fordon, finns det ingen anledning att installera en dyr och kraftfull värmare. För en bekväm vistelse i garaget under underhåll eller annat arbete är det önskvärt att värma upp rummet med en kraftfullare apparat. Att arbeta i varma kläder är inte särskilt bekvämt, vilket innebär stöd för en högre lufttemperatur.

Related  Moderna typer av markiser för gazebos och verandor

Uppvärmning av garage med egna händer (video)