ugn för stugorVarannan trädgård ägare oroar sig dess säkerhet under hösten och vintern, eftersom om rummet är inte uppvärmd, är fukten och kylan gör sitt arbete, vilket i villan byggandet av formen, fukt och andra obehagliga stunder. Särskilt vill hålla i ordning dacha, om det gjorde en ny kosmetisk reparation.

Det är precis före huvudstaden och kosmetiska reparationer och du måste tänka på att värma ett hus på landet, diskutera tidigt frågan om vilken typ av ugnen du ska installera och vilken typ av råvaror som ska värma det.

Ett stort antal moderna ugnsmodifieringar kan förvirra konsumenten. Vilken typ av värmeugn att ge din preferens? Låt oss räkna ut det!

Typer av ugnar för uppvärmning av lanthus

Det moderna utbudet av ugnar för stugor reduceras till följande ändringar:

  • Vedeldning kontinuerlig brinnande ugnen – Aggregat elegant kompakt design, som har en kokplatta, beräknat enligt träråvaran att utforma smärta säker, bekväm att hålla, har en hög emissivitet, är idealiskt för sommarstugor; Bland de värmeanordningar och utrustning som erbjuds på marknaden är träugnar väldigt populära på grund av den höga besparingen och värmeproduktiviteten. Denna typ av ugnar kan köpas i en modern uppvärmningsutrustning butik i helt olika modifikationer, det kan vara en rektangulär version,

vedeldad ugn

såväl som i form av ett batteri,

vedspis

cylindrisk kompakt form;

lång livslängd vedspis

långa brännare kan både värma dacha och tillåta matlagning eller uppvärmning av maten;

  • Ugnar av tegel för ved – det här är ett gammalt men det mest effektiva sättet att värma rummet. Ugnar för ett sommarboende från en tegel kan läggas ut mest eller att utnyttja tjänster av professionella designarbetare; Ugnen kan installeras i något bekvämt hörn i ett av landrummen

Related  Installation av skjutportar med egna händer

tegelugn

eller i dess centrala del;

tegelugnUgnar av tegel kan hålla värme länge efter att råmaterialet brinner ut.

  • burzhujki är för gammal men ändå en tillförlitlig variant för att värma upp en premiss och att laga mat under landsvillkor burzhujki är också avsedda för bränning av träråvaror;

fasta bränsle kaminer

  • spisugnar – den här typen av ugnar ersätter helt eldstaden, mycket kompakt och kännetecknas av hög värmeffekt; Eldstadens effektivitet känns bara vid brinnande ved;

skorsten spis

 

  • Ugnar för stugor med vattencirkulation, från vilken det är möjligt att göra fördelningen av centralvärme till alla rum i stugan; så kallade Bresenar-ugnar arbetar på ett fast bränsle – trä, kol, torv, sågspån, träspån

ugn

De viktigaste aspekterna när man väljer en spis för stugor

Ett enormt sortiment av teknologisk ugnsutveckling ger möjlighet att belysa alla idéer i verkligheten i dacha.

Innan du köper omedelbart en eller annan spis för en dacha, är det värt att överväga några av de viktigaste frågorna:

  • i vilket syfte kommer ugnen att utformas – matlagning av mat, uppvärmning och estetisk utformning av rummens inre utrymme;
  • Vilken nivå av värmeöverföringsindikatorn kan värma området på befintlig stuga eller hus?
  • hur viktigt är besparingen vid upphandling av råvaror för uppvärmning av huset;
  • Ovns totala dimensioner, eftersom dacha inte alltid är ganska rymlig;
  • hur ofta behöver du värma rummet och hur mycket tid ägaren tillbringar på dacha under den kalla årstiden.

Alternativ för ugnar för stugor, som listas ovan, är de mest acceptabla för utebyggda bostadshus. Om el och gas hela tiden blir dyrare, är den vedeldade ugnen och kontinuerlig förbränning en verklig hitta i frågan om ekonomin, på grund av problem med ved inom de urbana metropoler kommer aldrig existerar.

Självklart, om det mesta ägarna till hus på landsbygden genomförs inom dess väggar, vi kan bara tänka på all ånga centraliserad uppvärmning, som driver antingen gas eller konsumerar el, ledningar som börjar med en uppvärmd panna.

Related  Reparera oljepanna med egna händer

Väldigt många ägare av förorts verkliga problemet är ett slags ett välkommet område, som vid varje steg ger värme och gott humör, så att du alltid vill att det ska ordna så mycket som möjligt bekväma och mysiga.

Oavsett den modifierade versionen skulle inte erbjudas av moderna ingenjörer, men det mest effektiva i fråga om uppvärmning av ett lanthus är fortfarande en tegel vedspis. Tack vare korrekt veckat rökgaser uttag i väggen hålrum, rum perfekt väggar värms och hålls varm under en lång tid, som inte kan jämföras med öppen spis radiatorer och spisar.

Brick är ugnen ett utmärkt alternativ dekorera utrymmena trädgård, eftersom du kan sätta ugnen av eldfast tegel färgrika, lägga till den ugn, matlagning område och, naturligtvis, spisen bänk, som behagligt varmt i frysning vinterväder.

Det är också möjligt att varje ägare alltid räknar med sina ekonomiska besparingar, vilket ofta är det viktigaste kriteriet för att välja ett eller annat alternativ. Av de ovannämnda ugnarna för dachas är de mest acceptabla värdesätten de burzhuyki- och tegelugnar som läggs ut med egna händer.

Men andra modifierade ugnar är resultatet av moderna prestationer och kräver stora ekonomiska kostnader för deras förvärv.

När allt kommer omkring, stuga köptes av olika ägare av olika livsförnödenheter, vissa föredrar en lugn och mysig semester på landet under helgen eller semester, andra innehåller stugan för att komplettera sina vinter livsmedel, andra för att odla vackra blommor och buskar och trädgård. Och detta beror på frekvensen av närvaro land ägande, särskilt under hösten och vintern säsongen.

Om vi ​​har en ful hus utanför staden, kan du ändå klara sig med en borgerlig, om stugan är en herrgård med ett vackert hus, bör du ändå ges till uppvärmning större betydelse, med fokus på de mer värdig estetiska ugnar alternativ för villor.

Related  Estetisk arbor gjord av naturligt trä med egna händer: Funktioner av installation och val av stilistik

Värme och komfort i alla hus beror endast av ägarna själva, så att välja spisen för att ge, försöka fins väga alla för-och nackdelar i samband med en särskild variant av ugnar att därefter njuta av värmen och magiska komfort, förorts romans med lukten av trä och vy av brand i en eldstad eller ugn.

Att den inköpta ugnen för ett sommarboende tjänade tillräckligt lång tid, är det alltid nödvändigt för anläggningen att bjuda in en specialist om situationen så kräver. Utan tvekan för brandsäkerhet är det nödvändigt att ta hänsyn till alla regler för att använda enheten i vardagen. Försumma inte reglerna för korrekt funktion, det kommer att förlänga livslängden under lång tid.

När du väljer en ugn bör inte uppmärksamma tillverkaren på marknaden idag är fylld med kvalitetsvariationer, både inhemska och utländska produktion, liknande rimliga priser, att det viktigaste beakta inneboende egenskaper hos ugnen andelen sin effektivitet och totala dimensioner samt det material som den är tillverkad . Den mest solida grunden är gjutjärn, den mest opålitliga – stål.

Video: spis för sommarstuga

Videoöversikt av ugnen för stugor (brandbatteri 7B)