Ägarna av landsbygden och hus på vintern står inför problemet med snöborttagning. För att underlätta denna uppgift behöver du en snowplower. För att hitta rätt modell, kommer några rekommendationer och regler för att välja en snöplog för en dacha att hjälpa till.

Plogbilar

Vilken snöplansutrustning ska du välja för ett sommarboende?

Snöfall är ett oundvikligt fenomen på vintern. Och om det inte finns mycket snöfall, kan du ta bort gården, vägarna eller nödvändiga plattformar med hjälp av en spade. Men när mycket snö faller, kommer skoveln ensam inte att hjälpa. Det är nödvändigt att använda snöborttagningsutrustning för sommarstugor.

Den moderna marknaden erbjuder många modeller, typer och typer av snöblåsare. Från sortimentet av befintlig modelllinje måste du välja det bästa alternativet, vilket motsvarar alla önskemål och önskemål.

I själva verket är den snowblower kompakt en speciell mekanism, som består av en skruv (en rotationskropp), pumphjulet (spiralblad), drivlinan (motor) på huskroppen (en enhet som bär snön utstötningsriktningen). Med impeller snö stiger in i insugningshöljet, och sedan förvandlas till en fin fraktion avgår genom ett vertikalt rör med en rundad spets-svepning. Det riktar också riktningen av snön som kommer ut ur snöförlängningsmekanismen. Avståndet till vilket snö kastas kan nå fem meter.

Typer av snöborttagningsutrustning:

  • Enstegsmekanismer är avsedda för rengöring av små områden med fluffig eller våt, inte isglöd. Oftast görs sådana fordon utan drivning. De är bäst lämpade för personer som har goda fysiska förmågor, eftersom denna typ av teknik ska drivas. En särskild fördel med enstegsmekanismer är ökad manövrerbarhet och låg vikt;
  • Mer produktiva tvåstegsmodeller med kraftfulla motorer. De rör sig på egen hand på en larv eller hjuldrift och kan städa upp stora områden av någon snö, även isig. Principen för mekanismerna är att skovla snö med en hink. Sedan, genom snöret och rotorn, kastas snön ut med kraft. Avståndet till snöutstötningen kan nå upp till 15 m.

Om hytternas territorium är litet, är enstegs snöröjningsmaskiner för dachas ganska lämpliga. Tvåstegs snöborttagningsteknik är konstruerad för ökad skörd av isig snö i stora områden.

Typer av snöborttagningsutrustning

All utrustning för snöbearbetning är indelad i två typer: el och bränsle. Denna parameter gör det möjligt för den framtida ägaren att bestämma önskad modell för kraftenheten.

Related  Kvartsvärmare: skadligt eller inte?

Elektrisk skruvmejsel gör att du kan utföra sina funktioner tyst, utan onödigt ljud. Detta är en stor fördel, eftersom en sådan maskin kan användas när som helst på dagen utan besvär för grannar och invånare. Den har en lätt vikt, är lätt att använda (koppla bara in sladden i uttaget och tryck på startknappen). Trots detta är manövrerbarheten avsevärt begränsad, eftersom standardkabeln är tillräcklig för 50 m avstånd från strömkällan. Fungerar från 220V nätverk.

Modeller av elektrisk snö borttagning mekanismer är mycket efterfrågade bland åkarna eftersom de är miljövänliga, billigare, de är lätta att lagra och transportera, och inte behöver särskild vård och underhåll. Skruvklingor är utrustade med gummitrådar som förhindrar skador på beläggningen på platser, spår. Det enda indirekta besväret är anslutningen till kraftkällan och oförmågan att röra sig självständigt.

Användningen av elektriska snöplogor är bäst för nyfallen snö. Om snön redan har avgjort, och en skorpa har bildats på den, ta sedan bort den försiktigt och ta bort den i små lager.

En betydande fördel med bensinens snöblockteknik är motoreffekten. Lineup av snöslungan erbjuder Cottagers tvåtakts och fyrtaktsmotorer med en kapacitet på 5,5 hk. De är utrustade med ett metallhölje, hjul eller band enhet, spade snö staket och spiral-roterande mekanism, som gör det möjligt att kasta snön över ett avstånd av 8 m. Vikt av hela corpus av bensin snöplogen är 60 kg., Vilket möjliggör en oberoende snöröjning. Operatören anger endast riktningen.

En mindre nackdel är det vanliga misslyckandet av vissa delar (bälten, växlar, motorelement, diskar). Snörengöring kan göras i alla avlägsna områden, eftersom de inte är bundna till en strömkälla. Tack vare motorns kraft är det möjligt att rengöra även den isiga snön, som ligger mer än 2 veckor.

Related  Hur man väljer ett galler för att bygga ett staket i landet

Översikt över snöborttagningsutrustning

Om du granskar snöborttagningsutrustning, bör du stoppa med de mest populära märkena som producerar högkvalitativ utrustning: MTD, Partner, Husqvarna. Du kan välja och köpa till bästa pris de bästa produkterna som testas under olika förhållanden.

Ägare av stora förortsområden väljer en universell teknik i form av minitraktorer eller motorblock. Denna multifunktionella teknik som används som en snöslunga vintern och på sommaren som en jordbehandlingsmedel (t ex MTD LN 200 H, Husqvarna PF 21 AWD).

Hur man väljer rätt snöborttagningsutrustning för sommarstuga:

  • en liten snöplockareRengöring av små terrasser. Om det inte finns tillräckligt med tid vid dacha på vintern kommer det att vara tillräckligt att köpa en elektrisk snöplog AL-KO SnowLine 46 E. Det är praktiskt och bekvämt, lätt att hantera, kräver inte mycket lagringsutrymme.
  • Husqvarna ST snöslungorRengöring av ett litet område. Rengöring av lössnö som nyligen har fallit, kan snöredskap användas Husqvarna ST 121 E, eller MTD-serien M. Det är mer funktionella modeller som kan rengöras mer snö på området nära huset. De är utrustade med tvåtakts- eller fyrtaktsmotorer;
  • Husqvarna ST 268EP
    Rengör stora mängder snö i stora områden. Bäst för detta ändamål är lämpliga modeller som MT-serien ME och Husqvarna ST 268EP. Dessa är självgående snöslungor med bensinmotorer. De kan vara antingen larver eller hjul, har funktionen att värma handtagen och kan röra sig självständigt. En startbil används för att starta motorn. Motortyp – tvåtakts (auger + rotor);
  • Husqvarna ST 268 EPTStädning stora områden med en mängd terräng. En kraftfull teknik behövs för dessa uppgifter. Sådan är Husqvarna ST 268 EPT och MTD OPTIMA ME 66 T. De har en sökrobot. Maskinens vikt är upp till 200 kg. Motoreffekt från 9 hk De arbetar under alla förhållanden och hanterar lätt stor snö och is i stora områden.

Related  Hur man installerar en panna själv?

Varje modell av snöborttagningsmaskinen har sina egna egenskaper och prestandaegenskaper. Med tanke på mångfalden i modellutbudet måste du köpa mekanismen som uppfyller alla nödvändiga krav och bäst för att klara uppgiften.

Video granskning av snöborttagningsmaskiner