Ett av de viktigaste kriterierna för att välja en värmare är säkerheten. Detta gäller speciellt när man köper en värmeanordning för barnrum. I det här fallet är moderna värmare som inte brinner luft perfekt.

Luftkvaliteten beror direkt på värmaren. Nivået på förbränning av syre från exponering för värmestrålar kan ökas, vilket negativt påverkar människors hälsa (särskilt barnet).

Syret förbränns dessa värmare som har en öppen spiral (el och gas värmepistol), fläkt eller värmeelement (värmare, spiral som är lindad på en keramisk matris), öppen eld (fire). Sådana anordningar bränner inte bara syre, utan dammpartiklar som faller på dem, vilket förorsakar utsläpp av giftiga gaser.

I stället för klassiska värmare har värmare kommit, vilket har ett antal fördelaktiga funktioner. Vissa semesterfirare använder fortfarande gamla värmare, med risk för att de påverkas av deras negativa påverkan.

Moderna trender i produktionen av värmeapparater eliminerar helt enkelt förbränningen av luft, eller bränner en låg andel av den. Vilken typ av värmare brinner inte syre?

Det finns flera modeller som rekommenderas för att värma lokalerna hos ett hus eller villa:

  • Konvektion.
  • Infraröd.
  • Keramik.
  • Oil.

konvektorvärmareKonvektorvärmare. På grund av närvaron av en inbyggd radiator brinner inte elektriska konvektorer alls syre. principen dess drifts är baserad på värmeväxling: den kalla luftpassagen från rummet genom luftintagsbottenrosten, och sedan den uppvärmda luften passerar genom kylflänsen och sträcker sig utåt värmts till en förutbestämd temperatur. Fläktar har inte konvektorer – varm luft kommer ut ur det naturligt, utan att störa balansen i rummets fuktighet. Konvektorens kropp förblir ouppvärmd.

Det bör noteras att ett utmärkt tecken på värmarens miljövänlighet är den långsamma uppvärmningen. Om lufttemperaturen i rummet börjar stiga kraftigt kan detta indikera ett brott mot luftfuktigheten, vilket inte är viktigt för hälsan.

IR-värmareInfraröda värmare. Dessa värmare torkar inte luften såväl som konvektorer. Men enligt handlingsprincipen skiljer sig de från varandra. När den infraröda värmaren är i drift värms luften, inte föremål, upp. Sedan värms rummet från dem. Det finns långvågiga värmare (Micatermic, keramisk panel, luftkonditionering) och kortvåg (lampa, keramiska infrarött system). Strålar av infravärmare inte kan bränna människor och miljö, eftersom de är optimal och billigt i termer av rumsvärmare.
Keramikvärmare
Keramiska värmare. Om vi ​​talar om de keramiska modeller, medan det bör noteras att de har en mantlad värmeelement, varvid dessa värmare inte torka luften. Värmeelementet i sig är dolt i ett keramiskt skal, vilket är mycket mer neutral i förhållande till syre än någon annan metallyta. Luften kommer inte att oxidera, vilket hjälper till att bibehålla sin fuktighet.

Related  Är det värt att köpa och installera en garageportsdörr?

För att öka värmeöverföringen används den så kallade finningen (skapa en reliefytan). På grund av detta är ytan på den keramiska värmaren inte särskilt varm. Denna princip för värmeavlägsnande och förhindrar oxidation av luft och därmed dess torkning.
Oljevärmare
Oljevärmare. Principen för oljevärmare grundar sig på uppvärmning av oljan, som är inuti och skapar den nödvändiga temperaturregimen. Men de är de mest osäkra och oekonomiska. För att värma upp tar det inte lång tid, men det förbrukar en ganska stor mängd el (upp till 3 kW / h). När enheten värms upp värms dess hus också upp. Om du inte är försiktig kan du få brännskador, eftersom det är strängt förbjudet att lämna det obevakat, för brandsäkerhetsändamål. Oljekylaren brinner inte syre, det kan användas i ett rum för uppvärmning.

Värmeväljare

Husägare och trädgårdsmästare som har mött problemet med att välja en värmare, rekommenderar att man köper moderna infraröda värmare. Det är den här uppvärmningsprincipen, för närvarande, vilket är det mest effektiva. Det finns typer och modeller dyrare, det finns också billigare. Men de kokar alla ner till huvudindikatorerna – gradvis uppvärmning och besparing av normal luftfuktighet.

Om du väljer en värmare måste du vara uppmärksam på pålitliga och beprövade märken. Dessa inkluderar produkter som producerats av UFO, AEG och det internationella holdingbolaget Polaris. Ett brett utbud av modeller gör det möjligt för varje person att välja rätt produkter.

Vid köp av värmaren bör du vara uppmärksam på ett antal ytterligare egenskaper och funktioner. Det är också nödvändigt att fästa stor vikt vid enhetens säkerhet (förekomst av skydd mot spänningsfall, termostat, jordning).

Under hela perioden av enhetens användning är det nödvändigt att uppfylla de grundläggande kraven för driften, då kommer den att vara i tid och för länge.

 Kolfibervärmare video