Rulla fönsterluckor är stängdaNyligen blev frågan brådskande: “Hur man väljer en rullgardin för en dacha eller ett lanthus?”. Denna enhet skyddar mot yttre vyer, från rånare, från solstrålar eller elementära från stenar och flaskor.

Vad är en rulllucka?

Om huset blir oförbättrat ett tag, är det bättre att skydda det från alla möjliga skador och penetrationer. Rulla fönsterluckor är ett bra alternativ, men vad är det? Detta är en mekanisk enhet som utför skyddsfunktionerna för fönster och dörrar. Skuggorna sätts lätt in i en låda eller speciell kavitet, de kan vrida duken i en rulle. Enheten kan köras av en elektrisk motor eller en mekanisk enhet.

Rulljalusier har flera fördelar:

 • väldigt kompakt
 • estetisk i utseende
 • lätt att underhålla och underhålla
 • Skäm bort inte byggnadens fasad;
 • ge ljudisolering.

Denna enhet kan installeras på (i) några öppningar, de är praktiska och mångsidiga att använda.

Vad är rullgardinerna till och vad är bättre?

Skuggorna är gjorda av två material:

 • Av aluminium – bra eftersom de har en låg vikt och är mycket kompakta.
 • från metall – det zinkade arket används som gör att enheten är starkt skydd, men också mer expensivt under priset.

Båda alternativen ser bra ut på huset, men de skiljer sig något i kvalitet, kostnad och tillförlitlighet. Därför, innan du väljer luckor för ett sommarboende, måste du ta reda på vilket material enheten är tillverkad av.

Vad är värt att fråga om?

För att inte göra misstag vid köp av produkter måste många faktorer beaktas. Det är inte bara material och pris.

Tips om hur man väljer rullskuggorna för en dacha korrekt:

 1. För det första bör stor uppmärksamhet ägnas åt tekniska funktioner. För användarens bekvämlighet och en längre livslängd för enheten är det bättre att utrusta den med ett elsystem. Den styrs av en fjärrkontroll eller knapp. Alla fönster kan anslutas till ett enda system och samtidigt öppna eller stänga.
 2. För det andra är en viktig fråga tillverkaren av rullgardiner – en separat modell har sina egna egenskaper.
 3. För det tredje är det önskvärt att begära kvalitetscertifikat för varorna.
 4. Fjärde, när man väljer att ta hänsyn till inredningen i villan eller huset, så att resultatet inte bara tillförlitligt skydd, utan också ett harmoniskt utseende.

Related  Översikt över ugnar för semesterbostäder

Komponenter och montering av rullgardiner för sommarboende

SchablonsystemetSkuggorna består av tre delar:

 • lådan (inuti är axeln och sidledarna);
 • skyddande curlingduk;
 • sidledningar.

Rulla fönsterluckor efter typ av installation är:

 • inbyggd;
 • overhead.

Elektronisk rullkontrollDen första typen är mer tillförlitlig och praktisk. Skuggorna installeras i fönstret eller dörren. De kan inte böjas eller slits av, du kan bara komma till dem när de lyfts upp. Annars måste du bara demontera väggen.

Överliggande rullgardiner har en nackdel – guiderna är synliga, som kan vridas eller brytas (om än med stor ansträngning).

Det är bäst att planera installationen av den här enheten i byggnadens konstruktionsstadium. Lådans dimensioner beror på höjden på fönstret eller dörren. Om det i huset är planerat att installera rullande fönsterluckor för en dacha med elektrisk enhet, så är det nödvändigt att lägga lämpliga kablar i förväg med anslutningen till fönstren. Men om valet gjordes till förmån för mekanisk kontroll (manuell) är det bättre att ge en plats för uttagning inuti byggnaden för att inte förstöra finishen.

Ytterligare fördelar med rullgardiner

hus med rullgardinerRulljalusier för hus och hus på landet ser bra ut på fönster eller dörröppningar. Det är viktigt att enhetens färgschema är ganska bred. Till exempel kan rullgardiner vara vit eller brun, grå eller beige. På begäran av kunden kan även basfärgerna utökas, listan över nyanser når upp till 150 färger.

Denna enhet sparar värme, sparar den. Dessutom är rullgardiner för stugor deras justering. Mekanismen kan vara helt öppen eller ånga till önskat avstånd.

Vilka ändamål sätter folk rullgardiner till dachas?

Huset är skyddat av rullgardinerHuvudmålet med rullgardiner i huset, som för en tid kvarstår utan ägarna – är att skydda lokalerna från tjuvar och rånare. Enheten av ett hållbart material är svårt att spricka, hela processen är hög och lång.

Related  Är det värt att köpa och installera en garageportsdörr?

Redan ett stort antal personer använde rullgardiner för dacha. Kundreaktionen är mest positiv. Det finns uppenbara fördelar med enheten:

 • vacker och fri utsikt från fönstret (att se genom staplarna är inte mycket trevlig syn);
 • enkel och flera sätt att styra (manuell eller automatisk);
 • robust skydd från rånare.

Hur man väljer en rullutgång – video