Pasja škatlaČe smo se odločili, da imamo živali doma, potem moramo skrbeti za njih. Mačke živijo zraven lastnika. Obstajajo pasme psov, ki prav tako živijo v hiši. Na dacha je pes namenjen varovanju mesta in živi v svoji sobi. Kako zaščititi žival pred zmrzovanjem v hladni sezoni? V našem članku se nahajajo informacije o uporabljenih grelnikih za pesniško kabino.

Če želite organizirati ogrevanje kabine, je potrebno električno omrežje približati in namestiti zaprto vtičnico.

Vsebina:

  1. Grelniki za pse
  2. Filmski grelniki za kabine
  3. Metode montaže panelnih in filmskih grelnikov
  4. Topla tla za kabino
  5. Domači grelec za kabino

Grelniki za pse

Panelni grelnik za kabineProizvajalci ponujajo dve velikosti grelnikov v posebnem kovinskem ohišju, primernem za vgradnjo v psi. Debelina obeh plošč je le 2 cm. Kvadratna plošča je izdelana s stranicami 59 cm in pravokotnim 52 na 96 cm. Površina plošče ne segreje nad 50 stopinj, kar omogoča njihovo uporabo brez namestitve škatle. Naprave delujejo brez hrupa, so okolju varne.

Filmski grelniki za kabine

Filmski grelniki v kabiniNedavno so se na trgu pojavili filmski grelniki za kabine, ki delujejo na podlagi infrardečega daljinskega sevanja. Glavna prednost uporabe teh grelnikov je, da se enakomerno segrejejo na celotnem območju do temperature +60 stopinj. Dolgotrajno sevanje infrardečega spektra je čim bližje naravnemu sevanju telesa živali. Vaš štirinožni prijatelj ne bo le ogrevan, ampak bo tudi dobil čudovit učinek – odličen imunski sistem.

Provodni pasovi v hiperfine so povezani vzporedno. Če je poškodovan eden ali več trakov, sistem ogrevanja še vedno deluje. Zaradi visoke toplotne prevodnosti uporabljenega ogljika in največjega prenosa toplote filma so ti grelniki najbolj ekonomični pripomočki.

Metode montaže panelnih in filmskih grelnikov

Grelec termostatProizvedeni grelniki se lahko namestijo v okvir hiše za psa. Na zunanjo kožo je pritrjena plast mineralne volne, nato pa odsevni zaslon. Gre za folijo ali ploščo, ki je pritrjena na psa v stojnici z delovno površino proti notranji koži, nato pa je narejena škatla.

Related  Keramični grelniki za dom in hišo – nova rešitev starih problemov

Grelnik plošče se lahko namesti na steno kabine. Za to namestitev potrebujete običajne vijake, s katerimi je naprava pritrjena neposredno na steno.

Da bi zmanjšali stroške porabe energije in enostavno prilagodili temperaturo ogrevanja v škatli, je zaželeno kupiti regulator temperature. Za zaščito naprave pred zobmi psa je potrebno namestiti zaščitno kovinsko škatlo z luknjami.

Topla tla za kabino

Talno ogrevanjeTakšen ogrevalni sistem je najbolje narediti med gradnjo kabine samega. Če je kabina prostorna in visoka, je toplo tla mogoče narediti po tem, ko se je pes naselil. Treba je potisniti škatlo iz vezanega lesa in žarkov v velikosti osnove kabine. Palice določajo višino škatle. V notranjosti je nameščen termoregulator in grelna žica z močjo 80 W. Da bi to naredili, so v podnožju izvrtane luknje, preko katerih je žica navojna in napolnjena z montažno peno. Grelna žica je nameščena na mulah in nameščena je pritrditev termostata.

Za tesnjenje razpok in spajkanje je najbolje uporabiti silikonsko tesnilno maso.

Za vodilno žico je izdelana posebna luknja. Vodilno žico se spoji na termostat in grelni element. Termostat nastavite za 60 stopinj. Po priključitvi je treba vse razpoke in sklepe skrbno zapečatiti. Škatla je napolnjena s suhim finim peskom in prekrita s vezanimi ploščami. Pred vgradnjo toplega tal v kabino je potrebno opraviti predhodne preskuse. Če po vklopu ogrevalnega sistema postane vroča topla, v zimskem času bo zanesljiv prijatelj toplo.

Kabel za škatlo mora biti postavljen tako, da ga pes ne sme žvečiti z zobmi. Najbolje je uporabiti kovinsko cev.

Domači grelec za kabino

Narodni obrtniki raje uporabljajo pare za domače grelce. Za izdelavo naprave za samozagrevanje kabine potrebujete azbestno-cementno cev, 40-vatno žarnico, ustrezno pločevino, kabel, žebljiček in vtič. Iz pločevinke je za žarnico izdelana vrsta svetilke. Velikost uporabljene kozarec mora biti takšna, da se prosto giblje znotraj cevi, vendar se ne obesi. Svetilka v senčnici je nameščena znotraj cevi, ki leži v kabini.

Related  Recirkulacija tople vode preko kotla

Za 12 ur dela grelnik porabi samo 480 vatov. Za sezono ogrevanja kabine je 6 kw, to ni dovolj. Vaš štirinožni prijatelj bo samo hvaležen za nego.

Domači grelec za škatlo iz žarnice (video)