behandling av hagen tidlig på vårenFor å bruke kjemiske stoffer på deres nettsted eller for å prøve å dyrke miljøvennlige produkter – gir dette dilemmaet ikke ro på mange gartnere. Mest forsiktig velge den gylne middel, og vårens behandling av hagen med urea med kobbersulfat blir i den nye sesongen en av de første aktivitetene for å bekjempe sykdommer og skadedyr. Hvorfor er sprøyting så viktig? Først, la oss se hva slags narkotika.

Beskrivelse av preparater og deres effekt på planter

Kobbersulfat og urea har forskjellige effekter på planter. Det avhenger av deres kjemiske sammensetning.

kobber vitriolKobbersulfat kalles kobbersulfat, hvor hvert molekyl legger til seg fem molekyler vann. I hagearbeid brukes den i form av en vandig løsning som et antiseptisk og fungicid – et stoff som brukes til å bekjempe soppsykdommer i planter. Dette stoffet er kontakt, det vil si, trenger ikke inn i vevet, men fungerer bare på overflaten.

Kobbersulfat tilhører klassen av farlige stoffer, men når du arbeider med det, er det nødvendig å ivareta sikkerhetsregler: Bruk åndedrettsvern, verneutstyr og vernebriller.

urea for hagenUrea (urea) er en kjemisk forbindelse som inneholder 46% nitrogen, og brukes som nitrogengjødsel. Jordbakterier nedbryter den til ammoniakk og nitrater. I dette skjemaet absorberes det av planter. Nitrogen er et av hovedelementene i plantenæring. Bruken av nitrogengjødsel øker kraftig avkastningen av alle avlinger. Men overskudd av nitrogen skader både menneske og natur, derfor er det ikke nødvendig å overskride doseringen.

Påfør denne gjødsel både i tørr form, pløying i jord og i form av en vandig løsning. Sprøyting med urea-oppløsning er en populær gjødsel i gartnere, da nitrogen i flytende form absorberes av planter mye raskere enn i tørr og praktisk talt ikke kommer inn i jorda, og dermed skaper det ingen overflødig nitrater.

Hvorfor sprinkling er nødvendig tidlig på våren

urea behandling med kobber sulfatBiologer og agronomer skiller flere grunner til at behandlingen av hagen med urea og kobber vitriol bør utføres i begynnelsen av våren:

 1. I hagen skjer behovet for nitrogen i trær i begynnelsen av vekstsesongen og varer til midten av sommeren. Men jorda tidlig på våren er ennå ikke oppvarmet og de naturlige prosessene for mikrobiologisk dannelse av nitrater i den blir undertrykt. Derfor er det nødvendig å sprøyte med nitrogengjødsel for å fylle opp nitrogenreserver i denne perioden.
 2. Spraying hagen med urea bidrar til å kvitte seg med mange skadedyr som vinter i barken – bladlus, røde eplemider, møll, blomster, glasspanner, bladruller og andre. For å gjøre dette, bruk en konsentrert urea løsning – minst 700 gram per bøtte med vann. Inntil bladene blomstrer, er denne konsentrasjonen helt ufarlig for treet.
 3. Ved oppstart av varmen blir svamp sykdommer av frukttrær aktivert – pulverisert mugg, skur, moniliose og andre. Disse sykdommene er lettere å forebygge enn å behandle et svekket tre. Tidlig vårsprøyt med en 5% løsning av kobbersulfat vil bidra til å undertrykke soppsporer.

Slike høye konsentrasjoner av kobbersulfat og urea for trær kan kun brukes til utseende av blader.

Strøm hagen med en løsning av kobbersulfat til knoppene er oppløst for å unngå brannskader. Etter begynnelsen av vegetasjonen, bruk Bordeaux-blandingen.

Hvordan lage en hage for sprøyting

forbereder hagen for behandlingFør våren behandling av hagen urea med kobber vitriol er det nødvendig å forberede trær:

 • kutt tørre og syke grener;
 • klare seksjoner av død cortex;
 • Spatter steder av kutt og feier;
 • samle og brenne fjorårets løvverk.

Alle rengjorte steder desinfiseres med en løsning av kobbersulfat, og spili av en hage vintre.

For denne prosedyren må du velge en tørr, vindløs dag når luften varmer opp til 5 grader Celsius. I regnvær, vil sprøyting ikke være i bruk.

Hvordan lage en blanding

Fremstilling av kobbersulfatløsningEn løsning av urea og kobbersulfat til behandling av trær er utarbeidet som følger:

 • 700 gram urea helles i en ren 10-liters bøtte;
 • Helt vann i bøtte og bland til helt oppløst;
 • i en separat bolle fortynnes 50 gram kobbersulfat i en liten mengde varmt vann;
 • Den oppløste vitriolen helles i en bøtte og blandes igjen.

blanding av to løsningerSprøyt trærne om våren med urea og kobber Vitriol skal være rikelig, slikke bagasjerommet, grener og landet av den nærkornede sirkelen.

Klar blanding brukes umiddelbart. Før arbeidets begynnelse påkaller verneutstyr – briller, åndedrettsvern og hansker.

Disse stoffene kan bare plantes i glass, tre eller plastbeholdere.

Utført av alle reglene våren behandling av hagen med urea med kobber vitriol er en garanti for at hagen din vil bli mye sunnere og vil glede med en vennlig høst. Men ikke glem det for å få et godt resultat i hagen trenger du en rekke tiltak. I ulike gjødsel og beskyttelse mot sykdommer og skadedyr, trær trenger gjennom hele året.

Den første sprøyten av hagen – video