potet behandling mot skadedyrDet er ganske vanskelig å kvitte seg med Colorado-boblen uten bruk av spesialverktøy. Invasjon av skadedyr begynner på våren, og erfarne vegetabilske dyrkere anbefales å bruke stoffet fra Colorado-potetbaglen allerede på dette stadiet. Disse parasittene kan ødelegge hele potetavlingen.

Pest av poteter – Colorado potetbille

larver av Colorado potetbilleDen voksne skadedyr er en bille som er ca 1 cm i størrelse. Den har karakteristiske sorte striper på skallet. En stor trussel mot avlingen er ikke bare voksne, men også larver av denne parasitten. Parasitten er i stand til å utholde vinterperioden – en voksen skadedyr sniker seg inn i jorden og vender tilbake til det aktive liv bare ved våren.

Colorado-larven larver kan ikke overleve vinteren og dør ved de første frostene. Kommer ut av dvalemodus, er boblen i stand til å overvinne mer enn 1 km per dag på jakt etter mat. Det er generelt antatt at Colorado beetle kan bare spise potetblader, men denne oppfatningen er ikke helt sant. Skadedyrene på alle planter av Solanaceae-artene – pepper, tomater, auberginer, etc. Men de representerer den største faren nettopp for unge skudd av poteter. Les det samme om May beetle på vår hjemmeside!

skadedyr av poteterI løpet av livssyklusen ligger en kvinnelig bille om 500 egg i små stykker på 20 stykker hver. Den største trusselen er representert av skadedyr larver fra disse eggene. Utviklingen av larver varer i 3 uker, hvoretter de gjemmer seg under bakken for videre pupering. Men disse 3 ukene er vanligvis nok til å ødelegge hele avlingen.

Coping med Colorado beetle med kjemikalier

Den mest effektive for å kontrollere skadedyr er kjemiske preparater fra Colorado-boblen, hvorav mange er på markedet. Mange av stoffene utgjør ikke en trussel mot menneskers helse. Det er bare nødvendig å følge forholdsregler og følge instruksjonene.

Biologisk forberedelse “Colorado beetle NO”

Colorado potet beetle behandlingFør vi begynner å beskrive kjemiske midler for skadedyrskontroll, vil jeg gjerne merke en nyhet i markedet, kalt biopreparasjon av den nye generasjonen. Dette middelet består av organiske stoffer som er helt trygge for menneskekroppen. Legemidlet er produsert i Frankrike, og markedet i Russland er ikke så lett å finne.

Related  Begonia rom – omsorg og dyrking

Den viktigste aktive ingrediensen i preparatet er oljen av Neem Azadrachta. Det hindrer insekter, det forhindrer reproduksjon av voksne biller og påvirker utviklingen av larver negativt. Bearbeiding av poteter fra Colorado beetle utføres tre ganger per sesong. Det er nødvendig å fortynne stoffet i vann. Forholdet mellom stoffet og vannet skal være 1:40.

Vilkår og mengder behandlinger:

  1. Første gang potet behandles før planting fra Colorado-potetbaglen. En håndholdt sprøyte håndterer hullet der potetene er plassert.
  2. Den andre behandlingen utføres på tidspunktet for de første skuddene.
  3. Den tredje, endelige behandlingen foregår to uker etter den andre sprøyteskuddene.

For ett hundre av landene brukes ca. 10 ml av midlene. Det vil si at tre behandlinger krever 30 ml av “Colorado beetle NO”. Anmeldelser fra ekte brukere så langt, men de fleste sier at det er en pålitelig beskyttelse mot Colorado-boblen.

Deretter skal vi snakke om kjemiske produkter som har mottatt det største antallet reelle svar i nettverket. Det er mange stoffer på markedet som varierer både i pris og i måten de jobber på. I en slik variasjon er det lett å bli forvirret. Bildet er ødelagt og skruppelløse produsenter, som ofte skjuler bivirkningene av stoffene som slippes ut.

Bordeaux blanding

Bordeaux blandingDen mest populære blant moderne grønnsaksproducenter var Bordeaux-blandingen, som er helt ufarlig for mennesker og har en utmerket effekt. Når veksten av unge skudd av poteter er av størrelsesorden 15-25 cm, er det nødvendig å behandle høsten med en Bordeaux-væske.

Vilkår og prosedyre for behandling:

  1. Ved første behandling er det nødvendig å fortynne følgende løsning: 150 gram kalk til 150 g kobbersulfat og 10 liter vann.
  2. Den andre behandlingen utføres nøyaktig etter 12 dager med en løsning av 200 g kalk, 200 g kobbersulfat og 10 liter vann.
  3. Det kan være behov for en tredje behandling. For dette brukes 200 gram kalk igjen for 200 g kobbersulfat og 10 liter vann.

Related  Plantering og vedlikehold av dill i det åpne bakken

Dette verktøyet vil bidra til å bli kvitt ikke bare Colorado potetbille, men også fra den utbredte sykdommen av potetfytophthora.

“Prestige CS” av Bayer

prestisje mot Colorado potet beetleLøsningen for coloradobellen “Prestige KS” fra den tyske produsenten Bayer blir stadig mer populær blant grønnsakens produsenter. Denne sammensetningen inneholder to aktive stoffer:

  • fungicid-pencycuron;
  • insektmiddelimidakloprid.

Den første substansen er rettet mot å beskytte poteter fra ulike sykdommer, og den andre bekjemper skadedyr. Prestige CS har en utbredt anti-stress-effekt, og stimulerer også planter til å vokse aktivt. Blant alle medisinene som er tilgjengelig på markedet, er Prestige COP en av de dyreste.

Insektmiddelbekjempelse med wireworm, Colorado beetle, bjørn, bladlus, ulike vektorer av virus, samt sykdommer som rhizoctonia og scab.

Produsentens instruksjoner angir at potetknollene må behandles i et rutenett eller en boks. Denne prosessen må gjøres for å sikre at produktet er jevnt fordelt mellom knollene. Likevel, hvis frøknollene allerede har spiret, så bør de ikke behandles på denne måten. Det er nok å lage en spray av poteter i hullet.

La kjøperen ikke bli forvirret av den lyse, skarpe fargen på produktet, som blir mindre mettet etter oppløsningen. Kartofler etter bearbeiding vil også forvandle seg til fargen på saken. Produsenten hevder at produktet beskytter potetknollene mot skadedyr i 50 dager, og fra sykdommene i 40 dager fra det øyeblikket løsningen påføres.

Først etter utløpet av 50 dager, bryter produktet opp i ufarlige forbindelser. Instruksjonene sier at poteter kan spises bare 50 dager etter planting av knollene. Mange grønnsakskulturer er opptatt av dette faktum, men produsentene hevder at stoffet stiger til bladene langs stammen under veksten av planten. Inne i de unge knollene, kan insektsmediet ikke komme inn, fordi det ikke deltar i prosessen med fotosyntese.

Virkningen av giftet fra Colorado beetle slutter på den 50. dagen. Fra dette øyeblikket blir bladene spiselige for skadedyr.

Selvfølgelig, parasitter på dette punktet ikke utgjøre noen fare for potet, som knollene allerede har startet. Ikke desto mindre bør det forstås at den andre bølgen av Colorado beetle vil gå til vintering under bakken, og om våren vil dukke opp igjen. Dette insektmiddelet vil ikke hjelpe mot skadedyr i den nye sesongen, men vil tillate å vokse sunne poteter i den nåværende sesongen. For å beskytte mot den andre bølgen av Colorado beetle, er det nødvendig å behandle buskene med et annet preparat.

Related  Lære å vokse og ta vare på aspargesbønner

Bankole

effektiv bankEt annet effektivt verktøy fra Colorado beetle, som lar deg kvitte seg med både voksne og unge skadedyr etter den første sprøyten – Bancol. Solgt i pakninger med 500 g. Representerer et fuktbart pulver.

Den største fordelen med dette stoffet er at skadedyr larver umiddelbart dør etter at de begynner å spise bladene som behandles med stoffet. Denne gift fra Colorado-potetboblen krever ikke re-behandling.

Den største ulempen ved dette stoffet er at den slokker den reproduktive funksjonen til potet. Produsenter erklærer at stoffet dekomponerer til ufarlige komponenter innen en uke etter behandling. Dette stoffet er ideelt for de som ikke forlater poteter.

Topp 5 beste rettsmidler for Colorado Beetle – video