torv tabletterVoksende frøplanter har alltid vært en mektig og plagsom prosess. Torvtabletter for frøplanter, som for det meste er bare positive vurderinger, er en god hjelp for gartnere og blomsterbutikker.

Torv for frøplanter – et ideelt substrat

Torv har alltid vært brukt som et fruktbart substrat for dyrking av frøplanter av ulike avlinger. Det er fuktighet og puste, og er også rik på essensielle næringsstoffer. Nylig er spesielle torvtabletter veldig populære, hvor frø er sådd og sterke og velutviklede frøplanter oppnås.

frøplanter i torvpillerHva er torvpiller?
Faktisk er det komprimert i form av en puck torv. Den er strammet inn i det fineste rutenettet av naturlige fibre, som i tide bare bryter opp. Grunnlaget for tabletten er lett og fruktbar torv, og dets hjelpedel er mineralgjødsel og vekststimulerende midler som sikrer rask utvikling av planter.

På toppen av tabletten er det et spesielt spor hvor frøet er plassert. På salg finner du “skiver” av forskjellige størrelser. Diameteren varierer mellom 24 og 90 mm. For dyrking av frøplanter brukes tabletter med en høyde på 8-70 mm oftest. Valget av deres størrelse avhenger direkte av størrelsen på det fremtidige anlegget. Torvtabletter kan lagres lenge på et tørt og kjølig sted uten tap av deres egenskaper.

Fordeler og ulemper med torvtabletter

Torvtabletter har mange fordeler i forhold til den vanlige metoden for dyrking av frøplanter. Disse inkluderer:

 • enkelhet og hastighet planting frø;
 • reduksjon i sannsynligheten for infeksjon av frø med ulike sopp;
 • Det er ikke behov for å plukke, noe som garanterer en høy andel av plantens overlevelse og deres kontinuerlige vekst.
 • tilstedeværelsen av vekststimulerende midler og de nødvendige sporstoffer i tabletten, noe som akselererer utviklingen av planten;
 • fravær av skade på rotsystemet til en ung plante når du planter i bakken til et fast sted;
 • Det er en mulighet selv for det mest delikate rotsystemet å fritt trenge gjennom åpningene av nettverket;
 • ingen grunn til å jobbe med jord;
 • sparer plass, noe som er spesielt viktig i en byleilighet;
 • muligheten for å vokse selv svært små frø;
 • fravær av ytterligere gjødsling med vekststimulerende midler og gjødsel;
 • muligheten for å regulere substratets fuktighet
 • utmerket ert permeabilitet, noe som gjør planter mer holdbare;
 • Mindre arbeidskraft sammenlignet med den vanlige metoden for dyrking av frøplanter.

Related  Varianter av gulrøtter med foto og beskrivelse

Til tross for alle sine fordeler har torvtabletter også noen ulemper. Disse inkluderer:

 • behovet for å konstant overvåke deres fuktighet, fordi torv veldig raskt tørker opp;
 • behovet for å bruke paller, gryter eller kopper;
 • en ganske høy pris på tabletter, som overskrider en betydelig mengde når man kjøper et stort antall av dem.

Bruk av torvtabletter

Mange nybegynnere gartner og blomsteravlere lurer på hvordan man bruker torvpiller?
Før du sådder frø, er det nødvendig å velge et passende høyt fartøy, hvor disse “skiver” vil bli plassert. Også, de kan plasseres i potter eller plastikk kopper fylt med jord. Således er det mulig å forhindre at torvtablene svulmer fra fuktighet og faller og deformerer. Når de legges, må frøhullene være plassert på toppen.

Før planting av frø blir de skyllet med varmt vann. De svulmer i løpet av få minutter. Deres høyde øker flere ganger. Takket være et naturlig nett, øker disse “skiver” praktisk talt ikke i diameter. Overflødig fuktighet dreneres fra pallen 15-20 minutter etter vanning.

bilder - hvordan å bruke torvpiller

Våt torv er det ideelle mediumet for spiring av frø. De er plassert i spesielle trykk og forsiktig dekket med et torvslag på 1-2 mm.

For å akselerere prosessen med spiring av frø, er en beholder med torvtabletter dekket med polyetylen eller glass. Avlinger bør periodisk ventileres.

frøplanter i torvpillerDryss torvtabletter med en sprøytepistol. Etter fremvekst av skudd fjernes polyetylen eller glass. Frøplanter, vokst på denne måten, trenger ikke dykk.

Torvtabletter til frøplanter brukes ofte til forplantning av planter. På grunn av tilstedeværelsen i sammensetningen av vekststimulerende midler og et stort antall mikronæringsstoffer, oppstår rotingen av steggene mye raskere.

Voksende frøplanter på torvtabletter lar deg raskt få sterke unge planter som begynner mye tidligere å blomstre og bære frukt enn de som dyrkes på vanlig måte. Derfor er anmeldelser om torvtabletter nesten alltid positive.

Video: Slik bruker du torvtabletter for å dyrke plantene