Bladlus i dillI dill parasiterer flere arter av bladlus på en gang, og gir fra 12 til 18 generasjoner per sesong og forårsaker alvorlig skade på grønn kultur. Myrene som bruker og sprer disse insektene, spiser på den søte dråpen, som bladlusene slipper ut fra væsken. Hennes spor på anlegget er et av de første tegnene på faren truende planting. I tillegg til klissete, søte flekker er et sikkert tegn på tilstedeværelsen av skadedyret hvitt, som skalaer av aske. Dette er et tømt aphid gammelt skall.

Myrene er spredt av maurHvis bladlusen bladlus, hva å gjøre gartnere, og hvordan å beskytte mot infeksjon nye senger? For det første har skadedyr en smak av unge skudd og løvverk, akkumuleres på baksiden av bladplaten og på dillparaplyene som danner. På disse stedene, hvor overflatelaget er den tynneste, bryter bladluset plantevevet og strømmer på sitt juice.

På grunn av rask avl av bladlus, viser dillen seg raskt å være plastered med insekter. Som et resultat, har greenene ikke utvikle, deformert, med bladlus i tillegg på dill sengene kan overføres truende infeksjoner planter, for eksempel skadelig sopp, hvis koloni på greenene ser ut som fet sot flekker. Hva om bladlusen gir en reell fare for avlingen?

Hvis hageplanter som ikke har klare til høsting av frukt, poteter og prydvekster uten frykt kan behandles med insektmidler, til kjemikaliene spray bladene er ganske farlig. Derfor, for å håndtere bladlus på dill, er stor oppmerksomhet til forebygging, overholdelse av landbruket teknologi og vekstskifte, samt bruk av biologiske produkter og folk rettsmidler.

Hvordan bli kvitt bladlus i dild, for ikke å miste avlingen, har grønt ikke mistet sine egenskaper og har vært trygt for mennesker?

Forebyggende tiltak for å kontrollere bladlus på dill

Sunn floral dill paraplyerFor å så dill, velg velventilert, godt opplyste områder. Det er umulig å anta overdreven tetthet av spirer, siden bladlus og andre skadedyr avgjør først på de langstrakte, utilstrekkelige mat- og fuktighetsplanter. Den aphid larver dvale på planten rester, ugress og allerede smittet dyrket planter som forlater for vinteren. På våren griper skadedyr opp plantene som kommer fra under jorden og begynner å formere seg aktivt. Hva å gjøre, slik at bladlusen ikke dreper innhøstingen av vitamingrønt?

Hvis du glemmer å ta vare på fjerning av ugress, tørre stilker av dill og andre paraply, lignende typer infiserte insekter, er risikoen for avlingstap fra bladlus falle kraftig.

Ikke mindre bra er nøye undersøkelse av planter, spesielt baksiden av bladene og bihulene, hvor bladlus akkumuleres oftere. Tidlig oppdaget og manuelt fjernet skadedyr kan ikke skape en stor befolkning, og plantene vil bli lagret.

Related  Den ledende faktoren for fruktbarhet av forskjellige jordtyper er humus

Netto ugressbed og overholdelse av avlingerVi bør ikke glemme reglene for avlinger. Ikke så dill på områdene der før gulrøtter, selleri og persille ble dyrket, så vel som lignende arter, påvirket av noen typer skadedyr. Og på nærliggende senger av slike planter er det bedre å ikke plante. For å beskytte dill fra bladlus og andre insekt skadedyr, er det nyttig å bytte senger med denne kulturen med hvitløk, løk. Mange krydrede urter har en avskrekkende effekt på bladlus, for eksempel koriander, basilikum, mynte og fennikel.

Hjelp og kompetent bruk av prydplanter. Phytoncides of marigolds, dalmatiske og kjemiker kamille deprimerende handling på skadedyr. Plantet ved siden av sengene dill kosmeya som Lavatera, mallow og tuber begonia, og en rekke belgfrukter, fennikel distraherer fra bladlus.

Pålitelige forsvarere av dill fra bladlusMen for å så denne greens nær buskene på viburnum, er lindetrær og fuglekirsebærtrær ikke verdt det. Disse plantene tiltrekker seg primært et farlig skadedyr og kan bli en forurensningskilde for nærliggende senger.

For å beskytte fennikel mot aphids angrep er det mulig ved hjelp av ikke-vevd dekkmateriale med lav tetthet. Et slikt stoff lar varme og lys passere, det er lett nok til ikke å skade veksten av planter, men lar ikke insekter trenge inn og fikse på blader og skudd. Hvordan behandle bladlus på dill for å bli trygg og raskt kvitt insekter?

Hvis bladlusene fremdeles vises på dill, vaskes insektene fra det grønne med en kraftig strøm av vann, og de alvorlig berørte delene av plantene blir revet og ødelagt.

Siden sedimentering av bladlusene håndteres av hagesemner, kan konsentrasjonene av disse insektene i hagen plantasjer ikke bli ignorert. I kampen mot maur vil hjelpe spesialiserte insektsmidler, behandlingen som skal utføres vekk fra avlinger av grønne avlinger.

Related  Transplantasjon av flerårige blomster på blomsterbed av personlige tomter

Hvordan behandle bladlus på dill?

På en gren av dill, et oppgjør av bladlusI dag tilbys hagebrukere og lastebilbøtere en rekke svært effektive metoder for å bekjempe insekter, som også virker mot bladlus. Men er det mulig å spise dill hvis bladlus, og med det, og greener blir behandlet med slike stoffer? Det er åpenbart at dette er veldig farlig på grunn av risikoen for at kjemikalier faller på bordet. Hvordan fjerne fennikel av bladlus og ikke vær redd for at greenene vil bli giftige? De fleste biologiske er trygge, ikke forårsake skade på mennesker og andre varmblodige organismer, men det ødelegger effektivt ikke bare bladlus, men også mange vanlige skadedyr.

Etter sprøyting dill med phytophytm, griner hovedbladet av bladlus etter 2-3 dager. Samtidig holder maksimal effekt opptil syv dager, og i tørt vær kan fytovermen kjempe med bladlus på grønne planter i opptil 3 uker. Hva annet å behandle bladlusen på dill? På samme måte, men i 5 dager akkumulerer og utviser virkningen av enterobacterin, godt bevist ved forhøyet lufttemperatur innen 28-30 ° C. På listen over lignende legemidler bør du være oppmerksom på biotin.

For å kontrollere bladlusene, bruk biologicsØk de beskyttende kreftene av dill kan bladet topp dressing fra en løsning av superfosfat og kaliumklorid i en andel på 2: 1. 30 g av gjødselblandingen oppløses i 10 liter vann og dillen sprøytes, og ignorerer ikke de nedre delene av bladene og den radikale sone. Etter en uke blir behandlingen gjentatt.

Ved bruk av moderne midler for å bekjempe bladlus, kan du forberede og bruke grønnsaker til mat etter 5-6 dager etter sprøyting.

Hvordan håndtere bladlus i dill, uten å fare for seg selv og deres familiemedlemmer? Det er en mulighet til å kvitte seg med bladlus på dill, uten å ty til kunstige midler.

Related  Plante, vokse, beskjære og ta vare på en filtkirsebær

Hvordan håndtere bladlus på dill folkemessige rettsmidler

Marigolds vil ikke tillate en plante å bosette seg på dillBladlusene dør etter å ha sprayet greenene med en såpeoppløsning, som krever 10 liter vann og 100 gram flytende såpe eller vaskemiddel. Hvis du ikke har disse forbindelsene til stede, vil 300 gram slipt vaskevaske gjøre. For større effektivitet kan 150-250 gram treaske innføres i den varme såpeoppløsningen. Etter avkjøling sprøytes anlegget med planter, og om nødvendig, ved bruk av dill i mat, er det tilstrekkelig å skylle buntene i varmt vann.

Avstøtende og deprimerende effekt på bladlus er ikke bare kjemikalier, men også mange planter som kan finnes rett der på senger og blomsterbed.

I sommerforholdene, når bladlusene allerede er på dillen, kan du dra nytte av en god hjelp – mettet infusjoner fra:

  • topper av tomater eller poteter;
  • knust løk og husk;
  • hvitløk;
  • kjemikerens kamille;
  • blomst;
  • krydderurt
  • celandine;
  • hot chili peppers;
  • hest sorrel.

For å forberede infusjonen kan du bruke mahorka og sennepspulver. Det er bra når slike midler brukes i kombinasjon med såpeløsning og agrotekniske metoder.

Hvordan håndtere bladlus – video