rynket roseEn rynket rose er en busk som når en høyde på ikke mer enn 2 meter. Grener av planter kan enten være gjennomtrengende eller oppreist. Avhengig av arten, vil bushen spre seg over bakken eller klamre seg til grenene og stammene til naboanleggene, og dermed klatre en betydelig avstand fra bakken.

Hun er preget av en ikke-panikk-type blad. Som for sin form: det kan være ovoid, epileptisk, skarp spiss.

Den krøllete rosen preges av tilstedeværelsen av store blomster med en godt merkbar aroma. De kan samles i blomsterstand, ensomme eller biseksuelle. Blommens diameter varierer fra 1 til 12 cm.

Corolla – med frie petals. Den er formet med 5 kjernefløyer, som kan ha forskjellige farger: hvit, gul, rosa, rød, mørk crimson.

Planteoppdrettere bør ta hensyn til at anlegget krever lys og varme. Av denne grunn bør et landingssted velges slik at det er godt opplyst av solen, beskyttet mot vind. Busken varer rolig en varme på 40 °.

Påvirkningen av kald luft, akkumulering av tint eller vanningsvann vil føre til døden av busken. For å unngå dette, er det nødvendig å fjerne fuktighet på grunn av dreneringsanordninger. Det er bemerkelsesverdig at det ikke er nødvendig med ly for vintering.

Selvfølgelig er et av de viktigste problemene valget av riktig jord for å plante en rynket rose. Det optimale alternativet vil være lammete jord, rik på humus, svakt surt.

Vakre blomster: et bilde av en rynket rose

Hvit rynket roseEt klart pluss av denne planten er motstanden av løvverk til ulike sykdommer, inkludert svart flekker, pulverformig mugg. Ved høsten smaragdblader er lyse gule, noe som gir bushen ikke mindre interessant utseende. For alle er løvet ekstremt sjelden påvirket av skadedyr.

Related  Hvordan håndtere en farlig skadedyrsløv bladlus

En liten bonus for oppdrettere av denne skjønnheten, som kun kan ses ved å se på bildet av en rynket rose – modningen av store dekorative frukter av lyse oransje farge.

Rosa blomster blomstre i midten av juni, og noen ganger tidligere. Dette varer ca 4 uker. Etter den første bølgen av blomstring, fortsetter nye blomster fram til frost.

Små tweaks: rooting a wrinkled rose

rosa blomster krøllete roserReproduksjon skjer vegetativt ved bruk av frø. Rooting en rynket rose ved å slippe stikker i vann er dømt til å mislykkes. All skylden for sårbarhet av røttene, som er oppnådd på denne måten. Når de transplanterer, dør de veldig ofte.

For at veksten av en rynket rosebusk skal kunne lykkes, må en gartner følge flere regler:

  • Utfør sanitær beskjæring om våren: Fjern de ødelagte og døde skuddene, fjern også skuddene som er eldre enn 4 år. Det er viktig å gi bushen en form: for langstrakte og bare grener skal forkortes.
  • Gi anlegget regelmessig ekstra gjødsel i form av kompost eller mineralgjødsel. Det er nødvendig å lage jern og magnesium.
  • Etter den første bølgen av blomstring, om sommeren, er det nødvendig å mate rosen fra løsningen av flytende gjødsel – dette stimulerer veksten av nye blomster.
  • Ikke spray løvverket av den rynket rosen med kjemikalier, da det er svært utsatt for denne effekten. Det er en mulighet for at bladene blir brent.

Rynkerrosen er et utmerket alternativ for planting i hagen for de som ønsker å se en hardy plante som ikke krever mye oppmerksomhet.

Rose rynket – video