Bønner av forskjellige varianter

Bønner kom til vår verden fra tusenvis av århundrer. Blant de verdensomfattende produktene av vegetabilsk opprinnelse, er belgfrukter de viktigste i menneskets diett. Av mengden forbruk av belgfrukter står de i tråd med korn og poteter. Hjemmelaget av bønnen er det amerikanske kontinentet, der det fortsatt vokser i naturen. Der dannet bønner, mais og gresskar grunnlaget for ernæring.

Historien om utseendet på bønner i Europa

Bønner som et prydplanteDe sier at Columbus oppdaget Amerika, men for det hvite kontinentet er det også viktig at blant de mange utenlandske rare planter, bønner ble brakt her, åpent for Europa. Denne planten, til tross for pionerens bevis på næringsverdien, fikk lov til å bruke bare til dekorative formål.

Derfor, i begynnelsen, ble gjesten brukt til å lage hager, deretter for kosmetiske formål, å lage masker og lapping fra bønner. Russland mottok klatring dekorative vinstokker i XVIII århundre, til mat formål ble det brukt mye senere.

Asiatiske bønnearter var kjent i Egypt og Kina til våre tider og var en verdifull tallerken for adelen. Det viste seg at selv dekorative bønnesorter er anvendbare. Derfor er separasjonen av varianter betinget, de er all mat. I naturen er det flere tusen varianter av denne planten. Spesielt oppnådd som et resultat av utvalg av varianter med forbedrede indikatorer på ca. 500. De varierer i mange funksjoner, enkelte varianter er beskrevet i artikkelen og deres bilder presenteres.

Lima bønner

Lima bønnerNavnet på denne typen bønner ble oppnådd i området der varianatet ble klassifisert, Lima. Et annet navn er en måneformet bønne eller smør som heter så for en hyggelig smak. Lima bønner har to former for planter – store og små. Bønner har en annen farge fra hvitt til nesten svart med en mønstret eller monofonisk overflate. Nyttige egenskaper, matverdien av denne rekke bønner – ved tilførsel av kroppen med proteinmat, som forebyggende mot tarmkreft.

Bønner av lima bønnerProduktet er nyttig for høyt jerninnhold, noe som bidrar til hemopoiesis. Folat forbedrer hjerteaktiviteten, og magnesium stimulerer og gjenoppretter sirkulasjonssystemet.

Folat og tiamin som finnes i bønner av limabønner med regelmessig bruk, reduserer nivået av kolesterol i blodet til normalt.

Bønner grønn violet

Bønner grønn violetDet samme utvalg av bønner kalles georgisk eller er kjent som Dragon-språket. En egenskap av sorten er fargen på brystene. Det kan være motley, med en gul glød på den lilla kroppen. Lianaen vokser til 3,5 m, og i den grønne hekken er det veldig spektakulært. Bønner strass violet blir lyse grønn, så snart den er dyppet i kokende vann. Lengden på bøylene er ca. 15 cm. Den termofile kulturen i den gjennomsnittlige modningstiden liker lammende og sandslammet fruktbar jord. Eldre frø er lysebrune. Planten kan brukes i bladetrinnet og som kornkultur. Podvingene har ikke et pergamentlag.

Kenyanske bønner

Kenyanske bønnerDe presenterte arter av grønne bønner er forskjellig fra populære varianter av deres utseende og størrelse. En bønn fra Afrika har en mørkegrønn farge og veldig tynn lange pods. Diameteren på podet er omtrent en halv centimeter, og veldig delikat smak. Det er nok å holde pods av kenyanske bønner i kokende vann i 4-5 minutter, og de kan brukes til mat. For å holde de lyse grønne bladene, etter varmebehandling de dyppes i isvann. Med dette produktet fremstilles en søt smak og nøttet ettersmak, salater, serveres som en selvstendig garnityr for kjøttretter. De nyttige egenskapene til kenyanske bønner styrkes også av en kort varmebehandlingstid. Alle vitaminer og antioksidanter er bevart. Dette er det dyreste produktet fra alle slags grønne bønner.

Dekorative bønner

Dekorative bønnerAlle krøllete bønner kan skape en hekk og brukes til å lage små arkitektoniske former. Men oppdrettere lage nye varianter, som skyldes flere dekorative blomster, forgrening, flerfargede pods gi gode grønne gjerder, og deretter gi avling for mat.

Dekorative bønner fiery rødTil dekorative bønner i bildet kan tilskrives meksikanske bønner, Dekorative bønner “Dolihos”, brennende røde bønner, vokser til 4 m i høyden. Meksikanske røde bønner vokser til 4 meter, pods er rosa, de kan spises rå, mens de er veldig unge. Senere på disse lianene modner de flerfargete frøene. Men oftere i utformingen av eiendommer, kan du se de svingete, brennende røde bønnene.

Haricot bønner

Mash (bønner mung, dhal, gyldne bønner) (Vigna radiata, Phaseolus aureus)Indisk bønnsort, som har små korn, avviger fra de klassiske bønnene med deres ovalform. For tiden, i henhold til klassifiseringen, overføres bønner av mungbønner til Vigna-slekten. Denne typen belgfrukter finnes under navnet mungbønner eller gyldne bønner.

I India bruker de rotte mungas, kalt dhal, og brukes i tradisjonell mat og i retter som har en hellig betydning.

Til matlaging av retter ved bruk av bønnespirer mungbønnerBønner mungbønne i spireform ble nylig kjent i Europa. Bønnespirer forbrukes i mat uten varmebehandling som additiv til komplekse salater eller separat. Sprouted mung bønner etter grundig desinfeksjon, slik at bruk av et nyttig produkt ikke får en E. coli.

Gult strengbønner

Gult strengbønnerGult og grønt snøbønner er ikke mye forskjellige. Et sett med nyttige komponenter og behandlingsmetoder er like. Bare en litt større mengde provitamin A skaper en farge på podet i en gul farge. Gult strengbønner brukes i kostholdsordninger, siden det inneholder vitaminer og organiske stoffer i lett fordøyelig form. Varmebehandlingen av produktet er forsiktig, bare noen få minutter, slik at den nyttige sammensetningen ikke ødelegges veldig mye. De som på grunn av rystende helse ikke kan spise frokostblandinger, kan inkludere en gul strengbønne i kosten. Produktet er lavt kalori, kun 24 kcal per 100 g tillater bruk av en strengbønne for å redusere vekten.

I begynnelsen ble de vanlige unge bønnene brukt som en strengbønne, og først senere brakte franskene ut en separat type bønner som ikke hadde en voksplate i brosjyrene på bommen. Det ble kalt asparges eller franske bønner.

Gult skrogbønner, i motsetning til andre arter, kalles fet, fordi det smelter i munnen, er så ømt. Det er også en gul voks bønner, som skiller seg fra nålen større pods, som kan selv være lilla, men bønner er gul, og gult, også etter at pod matlaging.

Bønner svart øye

Bønner svart øyeSlekten av hvite bønner med et svakt lyspunkt er en av de viktigste typene bønner for innbyggere i Afrika, Iran og sørlige regioner i Amerika. Middels store bønner er deilige, og betraktes som en rekke cowpea. De er forberedt med foreløpig soaking, men de kokes i relativt kort tid, omtrent en time. Dette skyldes det tynne skallet av bønnen.

Nyttårsmat Hopping JohnDen sterke aromaen av grønnsaker som kommer fra parabolen og de ikke-blinkende punktene, gjør kornene gjenkjennelige selv i den ferdige parabolen. Dette er det mest delikate utvalget av bønner fra alle korn. Brukes i et tradisjonelt nyttårsfat i Amerika, som heter “Jumping John”.

Artikkelen oppført en liten del av varianterne, men å vite fordelene ved å bruke bønner, kan alle finne svar som oppfyller de individuelle behovene.

 Hvordan plante bønner – video