Inokulere kirsebær på vår og sommerEn transplantasjon er en transplantasjon av et lite fragment av en plante med vegetative knopper til en annen. Inokuleringen av den søte kirsebæren utføres på kirsebærplomme, plomme, kirsebær og faktisk kirsebær. Operasjonen er nødvendig for å gi det ømte, varme elskende treet mer fasthet, for å begrense veksten. Når to trær blir en, vil en mer vinterherdet kirsebærstrøtter tillate kirsebær å bære frukt i Moskva-regionen.

Grunnleggende regler for vaksinering

inokulasjon av kirsebær på en steinDen planten, som har røtter i bakken, kalles en grunnstamme. Den delen som er implantert på noen måte kalles en graft inn i modertreet. For å koble til planter må du velge relaterte avlinger, slik at par kalles kompatible. For podning kirsebær er kompatibel stein frukt Rosa. Mer plomme, kirsebær og aprikos er mer egnet.

Det er best å vedta en graft og et lager i sapflow ved en omgivelsestemperatur over + 5 grader. Kirsebærtrær høstes fra høsten. Hvis vinteren var varm, blir stengene på graften kuttet på våren. Grønne kvistene blir dårlige.

måter å kombinere stoffer av graft og underlagDet finnes forskjellige måter å kombinere vevet av to trær, gartnere bruker en eller annen metode for podning av kirsebær, så vel som andre frukttrær.

Vaksinering er en komplisert operasjon. For ikke å ødelegge en lager, er det nødvendig å mestre en inokulasjon, for å fylle en hånd med kaste materiale. Verktøyet må være på armen og skjerpet skarpt. Ved å kombinere to glatte seksjoner, oppnås deres tilkoblinger.

Hvilken sesong å velge for vaksinasjon

Inokulere kirsebær på vårenKirsebær plantes i vekstsesongen. Men den beste perioden for vaksinering av alle frukttrær er våren. Det er viktig at det ikke er frost i løpet av denne tiden. På våren utføres kirsebærinokulasjonen av preparerte petioler. De ble tatt ut av kjelleren på forhånd, mettet med fuktighet og rot. På våren brukes alle metoder for spleising av scion og understamme:

  • spirende;
  • kopulirovka:
  • inokulasjon per cortex;
  • inokulasjon i en sideskjæring;
  • inokulering i spaltningen.

Noen ganger bruker en erfaren gartner en ablativ – to unge kirsebær er forbundet med podning inn i kofferten. Etter fusjon fra ett tre, ta en ert, fra en annen rot.

I begynnelsen av juni er det fortsatt en god tid å utføre kirsebærokningen på kirsebær om sommeren. Det er viktig om sommeren før vaksinasjonen begynner å suge bakken under livmorstreet med fuktighet. Vann anlegget regelmessig i 3 dager. Stiklinger på dette tidspunktet tåler også i vannet med en stimulant. Ofte om sommeren blir kirsebæret implantert med økulariseringsmetoden, med øyet.

Related  Sykdommer av aprikos trær og deres behandling – bilder og beskrivelse av symptomer

kirsebær om sommerenOm sommeren er det mulig å inokulere transplantater og bak barken. Det er viktig for en bedre overlevelse å forberede steklinger i diameter ca 1 cm. Kirsebær er en god scion. Den vanlige stilken føles godt. Men etter noen år på krysset blir kirsebær merkbart tykkere. Hun har en sterk sap flow. For å forhindre at dette skjer slik at grenene ikke slår av under vekten av avlingen, er det nødvendig å utføre en furring av fellesstedet. Hvordan plante kirsebær på kirsebær avhenger av tilstanden til graft og lager. delvis graftVed delvis priovoe kan treet gi kirsebær og kirsebær. En god bestand serveres av sorter av kirsebær:

  • Megaleb kirsebær har en høy vinterhardhet;
  • Peak – utmerket kompatibilitet med scion;
  • VSL – godt kombinert med noen sorter av søt kirsebær;
  • Vladimir Cherry – høy vinterhardhet, god prizhivaemost graft.

Hvis det er en gammel kirsebær i hagen, som ikke lenger fruktker, men har tilpasset seg frost i lang tid, er det et flott lager for nye kirsebærstykker. De kan plasseres langs stammen, på kuttet, ta forskjellige varianter, fra dette fruktbare treet vil bli pittoresk.

Er det mulig å plante kirsebær på et kirsebærtre hvis treet bærer frukt? Du kan vaksinere i stengeskudd og skjelettgrener. Dette er vanligvis måten pollineren plantes om hagen er liten. Immunitet kan korrigere smak, størrelse, utbytte av bestanden.

Eksperimentering med vaksiner om høsten kan være en kort periode. Det er nødvendig at stengelen begynner, til frostene kommer, og sapstrømmen stopper ikke.

På hvilke frukttrær kan du plante kirsebær

kirsebærinokulasjon av kirsebær på en plomme i likhet med steinfrukt, men styrken av veksten i alle trær er annerledes, også strukturen i treet. Derfor, for en bedre overlevelse, blir kirsebæret podet på plommen. Grafting kan utføres delvis, og deretter plommene og kirsebær vil dele maten fra røttene. Men noen ganger er det et lager for å lage en frøplante. I dette tilfellet bør aksjen være minst 1 cm i diameter.

Related  Og har du en unik artisjokk på sengene?

På en høyde på 20 cm fra bakken, er det en tunge snitt på begge deler. Stammen med graften er koblet til og festet med vikling. Operasjonsstedet er forseglet med en pose for å beholde fuktighet. Når blader vises, kan pakken fjernes. Hele skytingen er fjernet til rotmassen. I løpet av 2 år må frøplanten komme i frukten.

Hva mer kan du plante en kirsebær? På kirsebærplomme. Det gjør kirsebæret mer motstandsdyktig, og lar deg plassere treet der det er overflødig jordfuktighet.

Kirsebær på Kirsebær – video