Purre i hytta Når planting purre i åpen bakken avhenger av den bestemte regionen og forventet høsttidspunkt. For å få en god høst, er det nok å observere noen enkle tips og denne grønnsaken vil alltid behage deg med sin spiring.

Preeks er en fantastisk grønnsak, uten som det er vanskelig å forestille seg noen europeiske retter. I tillegg til gode smaksegenskaper har purre fortsatt en rekke nyttige egenskaper som er vellykket brukt i moderne diettologi. Forfatter Anatole France i en av hans historier kalte purre “Asparges for de fattige.” Og faktisk mange retter, der purre erstatter asparges, gir ikke til den opprinnelige smaken, og noen ganger forbedrer de til og med. I England brukes denne typen løk ikke bare til gastronomiske formål, men også som gjødsel. Hvis det blir et kraftig rotsystem av løk i jorden, vil det i fremtiden berike jorden med organiske stoffer. Og i Wales, flaunts hans bilde på en 1 pund mynt.mynt med bildet av en purre

landing

spiret frø av purreLanding purre i det åpne bakken begynner med forberedelse av frø og frøplanter.
Valget av såddsmetode eller planting av plantene avhenger av klimatiske forhold. For å plante porrer på det åpne bakken med frø, trenger du behagelige og varme forhold. Hvis klimaet ditt er preget av en lang vinter og vårfrost, er dette alternativet ikke egnet. I tilfelle frøene fortsatt blir vant og stiger til slutt, kan du få tynne og svake stammer, ikke så mye som purre.

Forbered frøene er å suge i varmt vann (romtemperatur 20-25C) for en dag og i ytterligere tørking til et massemateriale er oppnådd.

frøplanter av purrefrøFor å skaffe frøplanter, legges purre i små bokser med forberedt jord. Tetthet av såing kan være noe, men for ikke å dykke bue lenger på 1 eske med dimensjoner på 35×50 cm, nok 2 g frø. Før planting skal klare frøplanter være litt herdet, for det er nok for 2 dager å ta det ut på gaten på et sted som er beskyttet mot vinden.

purreplanting i åpen bakkeDen vegetative perioden på purre er lang nok til 60-70 dager. Og plantetiden er avhengig av klimaet ditt. For å vite, for eksempel når du plantes purre i jorda i Sibir, må du kjenne omtrent perioden for vårens start og begynne med det, og telle 60-70 dager for modningen av plantene. Preiret regnes som en frostbestandig plante, men unge skudd kan ikke overleve ankomsten av forkjølelse.

For den sibirske regionen er det mulig å plante bare med frøplanter.

Når planting purre i forstedene avhenger av ønsket høstperiode. Vanligvis plantes frøene 70 dager før planting i det åpne bakken, dette er midten – slutten av februar. Så i første halvår fra 5 til 15 plantene plantes i det åpne bakken. For bedre overlevelse skal stammer og rot av planten forkortes med 1/3. Høsting foregår fra midten til slutten av oktober.

dybde av purreplantingPreks i uraler er plantet i jorden, så vel som i Sibir, med plantemetode. Purre er en toårig plante og røtter igjen i det andre året er i stand til å motstå enda alvorlige frost.

omsorg

purre fra planting til høstingPurre i det åpne bakken krever lite vedlikehold. Den består av:

  1. Vanning. For å oppnå det beste utbyttet, er det ønskelig å vanne vegetabilsk i en periode med langvarig tørke og høye temperaturer.
  2. Jordfjerning og fjer fjerning. Periodisk, mellom planter, er det nødvendig å fjerne alle ugress og løsne jorda, denne prosedyren kan gjentas til det øyeblikket når løkens stamme ikke lenger er mulig å drepe ugresset.vokser purre
  3. Bioklipp. For å bevare fuktighet i jorda, og om mulig for å forhindre fremveksten av ugress, blir mulching praktisert ved bruk av topper eller torv.
  4. Hilling. Hvis fra midten av sommeren begynner å klippe purre, så kan du få det meste av den blekede stilken som brukes til matlaging.bed purre
  5. Topp dressing. For å få virkelig store stilker, må preirene bli matet minst 3 ganger i vegetasjonsperioden.

løk flyNår det gjelder skadedyr, er porrer utsatt for invasjon av løkfluer. For å bekjempe dette skadedyret er det nok å plante gulrøtter mellom sengene og å drysses løklunden med tobakk. Denne kombinasjonen av lukt skremmer løkfluer. Du kan også regelmessig drysse senger med løkinfusjoner med sterke og skarpe lukter, som furu nåler, mynte eller malurt.vrak av purre

Tegn på utseendet på et skadedyr på sengen er utseendet på tørre blader.

lagring

høsting av purrePannekaket er perfekt egnet til lagring og samtidig mister det ikke sine nyttige egenskaper.

purre innhøstingDu kan lagre løk på flere måter:

  • fryse;
  • å tørke;
  • å grave med elvesand;
  • mariner.

Hvis du følger de anbefalte plantedatoer og gir leeks med riktig omhu, kan du gi familien din en nyttig vegetabilsk for hele året.

Les også artikkelen: hvordan plante løksåing i det åpne bakken!

Landing purre i det åpne bakken – video