begonia på bordetFascinerende busker med utskårne lyse blader og ømme knopper pryder de fremre hagene, blomsterbedene og balkongene fra sen vår til mild høst. Dette, generelt, tuberous representanter for arten med voluminøse iøynefallende farger. Begonia rom kan glede hjertet av en plante elsker hele året. I potter plantes en rekke arter.

Hva er varianter?

Blant plantene er det også miniatyrbusker, har en høyde på ikke mer enn 5 cm, og store prøver opptil 3 m. De er klassifisert på forskjellige måter.

I den populære tolkningen nevnes fire arter, blant dem:

 1. vakkert blomstring – preges av elegante farger av de mest varierte farger, fullstendighet og form;
 2. busk og semishrub;
 3. tuberous;
 4. dekorative-løvfisk – har skåret karakteristisk malt blad.

Varianter blomstrende skjønnhet er veldig mye, mer enn 1000. Spredning fra kysten av Asia og Afrika, samt Sør-Amerika, har det blitt populært over hele verden.

vakre begonier

Reglene for begoniomsorg hjemme

Etter å ha besøkt en temautstilling i en botanisk hage eller et drivhus, vil du utvilsomt ønske å bosette dette mirakelet i leiligheten din. Men hvordan bryr du seg om begonia hjemme slik at den ikke forsvinner etter en kort blomstring? Vil forholdene passe henne?

 1. Først velger du et sted der anlegget ikke vil lede en rett solstrøm. Men det må være mye lys, det avhenger av det utseende og veksthastighet. Løvfiskarter kan plasseres i noen avstand fra vinduene, de kan tolerere penumbra. Eksperter anbefaler å sette blomsterpotter på vinduene i de nordlige og østlige vinduene.
 2. For det andre skal det huskes at blomsten føles behagelig, å være på ett sted. Konstant skifte av lysforhold og temperatur kan ødelegge den.
 3. For det tredje er det nødvendig å gi hvileperioder mellom aktive faser av vekst, hvoretter en reserve av energi og krefter akkumuleres for en ny blomstring.
 4. For det fjerde, prøv å skape optimale temperaturforhold i området 18-22 ° C gjennom hele året, unngå overkjøling om vinteren og tørking ut om sommeren.

Related  Vet du hvorfor de nedre bladene blir gule?

Vanning og fuktighet

Hovedpleien til Begonia sweltering sommeren består av rikelig og hyppig vanning med mykt, stående vann. Du vil kunne forstå at neste fuktighet er nødvendig, hvis det øvre jordlaget er tørket med 1 cm. Siden det naturlige klimaet for blomsten er tropisk og subtropisk, er tørr luften uakseptabel for den. Men du kan ikke sprøyte bladene, fordi de kan ha stygge brune flekker. Hvordan går jeg videre? Sett potten på en pute av utvidet leire, hvor det tørker opp vann. Fordampning, det vil godt mette luften med fuktighet.

For å sikre kvalitetspleie for begonium innendørs vinter, må du redusere vanning. Du kan også varme potten litt slik at rotsystemet ikke påvirkes av kjøligheten. Midt i kaldt vær slutter anlegget å vokse. I løpet av denne perioden er det ikke verdt det å gjødsle, transplantere, rotere eller fylle. Det er viktig å gi ham den nødvendige fred.

Hvordan og når skal begynnelsen bli transplantert?

rom begoniaIkke erstatt den nylig kjøpte blomstrende bushen. Etter å ha opplevd stress etter endring av vekstforholdene, kan planten være syk i lang tid, blomstringsperioden vil synke betydelig. Tid til å endre transportkapasiteten til en vakkerere og originale pott kom, hvis veksten ikke har nok plass til vekst, begynner de å se ut i dreneringshullene. Velg en krukke et par centimeter større enn før.

Landingsordningen er standard:

 • På bunnen legg et lag av små steiner;
 • claydite sprinklet med egnet jord i 1,5-2 cm;
 • ha knust en krukke fra alle sider, fjern forsiktig busken fra den, forsøker ikke å skade røttene;
 • Om nødvendig med en trepinne unravel roten klump, rette det;
 • Planter planten i en ny pott, røttene blir gradvis strøket med ny jord, noe som rammer det litt;
 • etter vanning med mykt vann.

Related  I kampen mot plomme vil skadedyrene hjelpe med bilder med beskrivelser

Jord er bedre å gjøre seg klar. Tross alt har det spesielle krav: det må ha en viss surhet, være lett og løs, har næringsegenskaper.

Sengetøy av innendørs blomster begonia

For den fargerike fargingen av stilkene, en lang blomstring, store knopper, trenger anlegget gjødsel. Innendørs blomster begonia, omsorg for som er gjort uten regelmessig fôring, se svak og utmattet. Det anbefales å lage komplekse mineralblandinger i vårsommerperioden, når det er aktiv vekst og knoppene legges. Det er spesialiserte forbindelser designet spesielt for blomstrende arter av begonier. De brukes på resept – en eller to ganger i uken. Bruk tilsetningsstoffer er godt plassert, deres overdreven bruk vil ikke medføre. Hvis du eier en dekorative-leaved begonia, så i høst må du stoppe gjødsling. Hvis planten fortsetter å blomstre om vinteren, må du mate den til blomstringens slutt.

begonia blomster

Ikke vær redd for å starte en sjarmerende begoni. Hvis du kan gi henne et godt miljø, vil hun takke deg med sin skjønnhet og lang blomstring.

Video: omsorg for rommet begonia