aprikos fra steinen i landetHvordan å vokse aprikos pits av landet – for å gjenta en naturlig metode for reproduksjon, akselerere lagdeling eller vokse frøplanter i en gryte – noen alternativer. Men gartnerens endelige mål er å få et frukttrær som er bestandig mot værforholdene. Vi tilbyr fortrolighet med klassiske og alternative metoder, fra ukjent i Zhelezova VK vitenskapelige verden, som arbeider i Khakassia.

Dyrking av aprikoser fra steinen

Bein av moden aprikosFør oss er et ben av en moden aprikos. Det er lett atskilt fra massen. Hvis du slipper ut nukleolus – det er søtt. Bare slike ben er egnet for såing.

Kjernen av aprikosen beholder i minnet ikke bare maternelle egenskaper. I det, som i det menneskelige spedbarnet, samles de generiske egenskapene til de tidligere generasjonene. Det nye treet vil være spesielt. Det kan gi opphav til et nytt utvalg, eller det kan være en pacifier. Men vi lærer bare om dette etter 6-7 år, da aprikosen fra steinen vil bære frukt.

Det er mulig å fortynne en aprikoshage i ikke bare varme breddegrader. Træret har tilpasset klimaet i Moskva-regionen, Orenburg, Khakassia, Øst-Sibirien. Det er bemerkelsesverdig at bare trær dyrket fra frø bærer værkatastrofer og overlever. De tåler frost – 40 og varme +40. Det er viktig å bruke bein fra den første avlingen av den sorterte sorten. Tilpasning av en slik plante i lokalt klima er høy. Vurder måter hvordan å vokse aprikos av deres bein.

bein for etterfølgende plantingDu kan sette en frisk bein i hullet for naturlig spiring. Men det er mange jegere på den søte nukleolusen, den vil bli spist av insekter eller dratt av gnagere. Selvfølgelig kan du sette den i en gryte og få en husfabrikk. En bortskjemt frøplante, plantet i åpen bakke, vil bli svekket. Derfor må utviklingen av aprikos gå i naturlige eller omtrentlige forhold. Så, hvordan å vokse aprikosben?

Velger aprikoser å ta fra dem bein til reproduksjon, må du kjøpe fruktene av lokale varianter. Det er ingen garanti for at den unge planten overlever til den første høsten hvis frø av asiatiske, importerte eller sørlige varianter er plantet i Moskva-regionen.

Forberedelse av plantemateriale

stratifisering av aprikoskjernerÅ få aprikoser av sine ben går i flere faser:

  1. Klargjøring av steinen begynner med valg av plantemateriale – modne aprikoskjerner. Vasket bein godt tørket og fjern tørt ventilert rom. Å så dem i bakken er nødvendig med froststart. Om vinteren vil bein på jorden gjennomgå en naturlig stratifikasjonsherding.
  2. Hvordan plante aprikos fra et bein, om vinteren allerede har kommet, og frøene er ennå ikke i bakken? Det er nødvendig å gjennomføre stratifisering. I slutten av januar legges frøene i vått sand i en boks med dreneringshull. Sett boksen i en grøft i hagen og dryss med snø. I ekstreme tilfeller, kast boksen i en kjeller med en temperatur på +2 grader og lagre til april. Sanden må alltid være fuktig.
  3. Er det mulig å vokse aprikos fra et bein i landet, hvis materialet er tørt, og på gata er det allerede mars? Sett beinene i opptørt vann i tre dager. De som dukker opp – kaster. Vann å forandre, ikke tillate surt. Bland sagvæsken med flodsand, fryse i fryseren med jevne mellomrom, og hold på frukthyllen på kjøleskapet til porer av avlingen kommer inn i bakken.

Når du så i bakken, må du huske at ikke alle frøene vil stige, og enda mer, så vokse. Det er nødvendig å lage tykkede avlinger.

Planting abrikosfrø

HøstsåingHøstplantering av drupes utføres når den første frosten faller til bakken. I en grøft gravet i bajonett spader, fylt fruktbar pustende sjikt bestående av kompost, halm, humus og sand. Grøften fylles, sten- stables til en dybde av 5 cm og strødd på toppen av den samme blanding. Ikke alle frø vil oppstå, bare de sterkeste.

Related  Den beste tomat for Moskva-regionen

så frø på ZhelezovDen sibirske gartneren Zhelezov hevder at dybden som er valgt for å plante frø, er feil. Plantering skal være overfladisk, først da vil rotnetten være i behagelige forhold. Men det er umulig å lande helt på overflaten – fugler og gnagere vil bli bortkastet. Han foreslår at 1 cm frø skal strykes med jord. Slike frø vil passere gjennom 7 sirkler i helvete:

  • temperaturforskjeller;
  • med provoserende tinninger vil en del dø;
  • vil spise mus og fugler.

Utseende spirer allerede ingenting er skummelt. De lider førti grader frost, provoserende tinninger virker ikke på dem. Jeg så denne metoden for planting praksis fra naturen, fra den lokale vill sorten – Manchurian aprikos. Av massen som ligger på overflaten av gropene, gir delen sterke skudd.

Zhelezova erfaring med å plante frø og omsorg for aprikos Utstillinger 1500 stykker frø spirer bare 170. Hvis tvunget lagdeling av 1000 frø spirer frøplanter 900. Men, overlever til tross for alle de ulykkene er det ingen pris.

Voksende spirer

barnehagen av ZhelezovDyrking av aprikos fra beinet etter fremveksten er ikke veldig vanskelig. Træret kan dyrkes som rot, uten inokulasjoner. Hvis opprinnelig drupe har steget på stedet tildelt for det – det er ideelt. I hagen skal det være minst 2-3 trær, for bedre pollinering.

Hvis plantene må flyttes til et fast sted, blir det laget en grop som inneholder organisk materiale, i form av planterester, aske, humus. I det myke søppelrotetabletter. Vann plantene sjeldent, med kaldt vann. Trær fra beinene har sjelden en sentral koffert, så formasjonen er nødvendig. Egenheten hos de innfødte aprikosene er deres motstand mot sykdommer og skadedyr.

Hvordan vokse aprikos fra et bein, plante en frøplante, eller bli vill, bestemmer hver gartner seg selv.

Related  Hage fungerer for sommeren beskjæring av epletrær

aprikoser i KhakassiaFor de som ikke har en sommerbolig, men har sin egen aprikos vil, kan du lage en innendørs tre i en pott, vil det vokse opp til 1,5 m Care for hjem aprikos enkel -. Vanning, transplanterer og beskjæring. Trærne går om vinteren til hvile, og om sommeren kan de leve perfekt i et rom eller på en åpen loggia. På samme aprikos, med riktig omhu vil du glede vårblomstringen og solfylte frukter.

Anbefalinger for voksende aprikos fra steinvideo

Såing ben i høst – video