Det er sjelden å finne en hageplot eller en frukt- og bærplantasje uten å vokse stikkelsbær på dem. Det kalles også “nordlige druer” for en behagelig ømsmak og muligheten for å vokse i ganske alvorlige værforhold.
Rund eller oval frukt stikkelsbær inneholder sukker, vitaminer og syrer, så det er nødvendig å innføre bær i kostholdet for hele familien, spesielt mangfoldet av varianter tillate enkelt velge 2-3 bush for planting.

Valg av tidlige varianter, sen og midten modning tillate fest på friske bær i en måned, og hermetisert eller frossen frukt gjøre opp for tilførsel av vitaminer og muntre opp vintersesongen. Fra syrlige søte lagre kompotter, gelé, syltetøy, syltetøy og vin.

Betingelser for planting av gåsbær

Kanskje i en krukkeKanskje har ikke mange vanskeligheter med å plante og vokse, men det er fortsatt behov for visse forhold og krav for å oppnå og opprettholde en god høst.

Denne kulturen er selvbefruktet, det er ikke nødvendig med forekomst av busker eller pollinerende varianter. Men i vilje kan du lande ved siden av bespingnye eller stikkende busker med gule, røde, mørke lilla bær, søt eller søt sour smak. Du kan gi preferanse til busker som ikke er viltvoksende, men heller et skjema.

Når du velger et sted for planting, bør du vurdere kjærligheten til lys og det lange livet av stikkelsbær – rikelig fruktbarhet til 15 år og gradvis redusere utbyttet noen ganger opp til 40 år av livet.

Derfor bør planting av stikkelsbær utføres der du ikke planlegger de kommende årene, ingen bygninger, slik at buskene vokser på et solfylt område uten å skygge.

Jorda for krusebær kan være nesten hva som helst: clayey og sand, loamy og sandaktig loamy. Bare, han liker ikke swampiness og sure jord.

Ethvert land kan korrigeres for kravene til stikkelsbær. Så i sandaktig og sandaktig leam er det nødvendig å lage økologisk hvert år, og leire ofte å løsne, slik at luften de trenger kommer til røttene. Ideelt sett blir frukten og veksten av stikkelsbær observert når planter plantes i tørre områder. Ugresset rundt buskene bør ødelegges regelmessig.

StikkelsbærbøsningerFor å begynne å samle en rikelig høsting av søte aromatiske bær om noen år, er det nødvendig å bestemme riktig sted hvor du skal plante stikkelsbær. Velg under hans landing en solrik, jevn, beskyttet mot vindområdet. Grunnvann skal ikke ligge mer enn 1 m fra jordens overflate, fordi røtter av krusebær vokser til en dybde på 50-70 cm; ellers kan de bøye, planten vil begynne å smerte.

Egenskaper ved å plante gooseberry i forstedene er ikke annerledes enn å plante i Volga-regionen eller Sibirien. Her er bare sorter for å velge zoned, egnet for dyrking i denne regionen.

Så, for Moskva-regionen, er sorterne engelsk gul og Warszawa egnet, og for Volga-regionen – afrikansk, Grace, Kolobok.

Reglene for planting av stikkelsbær

Etter reglene for å plante stikkelsbær på et fast sted på stedet, så vel som andre flerårige planter, må du først bestemme når du skal gjøre det bedre. Vanligvis plantes plantene enten tidlig på våren, før de spiser, eller om høsten etter slutten av vegetasjonen. Unntak er frøplanter med et lukket rotsystem, tidspunktet for plantingen kan skiftes, men ikke mye, og ikke i den heteste og tørreste tiden.

Kanskje er fortrinnsvis plantet i høstperioden, fra midten av september til begynnelsen av oktober. Ved planting av stikkelsbær på høsten, vil det være tid til å slå rot godt før froststart, det vil gå om vinteren, og på våren med gode røtter vil det begynne å vokse vellykket.

Overlevelsen av frøplanter under vårplantningen er noe verre.

Hvordan plante hønebær i høst?

Så, du har kjøpt en frøplante i frukthage eller med hender, og kanskje har du oppdratt det selv.

Følg de følgende tipsene når du plantesbærbær, slik at planten ikke skuffer deg i fremtiden:

  • Forbered seter for fremtidig planting i en avstand på ca 1,5 x 1,5 m, gitt dimensjonsegenskapene til busken av et bestemt utvalg. Å grave og rengjøre området rundt dem fra ugress, er det best å begynne å gjøre det i minst et par uker før planting for å fjerne gress absolutt ønskelig med røttene.
  • Grave en grop på størrelse med 40 * 50 * 50 cm Hvis du har mye av organisk gjødsel -. Humus, gjødsel, kompost, – legg dem ikke bare i gropene, men også strø rundt seg med en hastighet på 3-4 kg / 1 m .. Men hvis mengden av organisk materiale er begrenset, så strø det bare under buskene seg, i gropene, blandet med gjødnings – superfosfat og kaliumklorid, samt aske og dolomitt mel. Siden du bestemte deg for å plante stikkelsbær i høst, trenger ikke urea og andre nitrogengjødsel på denne tiden av året å gjøre! De vil være nyttige bare neste vår.
  • Frøplanter undersøkes, fjern de brutte kvistene, klipp av de skadede røttene. Røttene til plantene er forsiktig spredt i gropen dypt og til sidene, dypere den 4-6 cm fra forrige høyden av planting. Fyll røttene med jord og lett tråden for å komprimere den rundt røttene. Under hver buske helle ikke mindre enn en bøtte med vann og dekke med humus eller torv.
  • Kutt skuddene til den nyplantede planten til liten penechkov med 3-5 vekstknopper. Av disse vil de første hovedgrenene vokse om våren.

Den etterfølgende omsorg for busker av stikkelsbær vil ikke være vanskelig. Etter hvert som plantelene vokser, trenger han en støtte, som ikke tillater lange skudd å ligge på bakken.

sorte stikkelsbærVanning utføres som nødvendig: Du kan ikke fylle en busk, men i varme, tørre tider, spesielt i perioden med å hælde bær, er vanning nødvendig.

Løsning utføres regelmessig, spesielt etter tunge regner, for å unngå dannelse av en skorpe på bakken under bushen. Under løsningen må du ikke glemme å fjerne alle ugressene, hvis det er mulig – med røttene.
Perekopka tillatt bare til en dybde på ikke mer enn 5-8 cm, da røtter av stikkelsbær er nær jordens overflate.

Gjødsel planter kan være i perioden med dannelsen av eggstokker og fylling bær med flytende organisk, samt i våren – nitrogen, i høst – kalium gjødsel.

Hvert år, tynning og om nødvendig sanitær beskjæring av skudd, forlater på bush 8-10 sterke friske grener av forskjellig alder.

Hvordan plante hønebær i høst (video)