moden valnøttBeskjæring valnøtter er en obligatorisk prosedyre i hagearbeid. For henne er det i det minste behov for forberedelse, siden en besittelse av hageverktøy ikke er nok.

Hvordan komme i gang

Alt i orden:

  1. Fra begynnelsen identifiserer de syke eller gamle delene av anlegget.
  2. Lag den fremtidige utviklingen av unge grener.
  3. Oppnå avkastning og god vekst.

Beskjæringen selv skal utføres på et bestemt tidspunkt på året.

Når vil du kutte av?

Beskjæring valnøttNaturligvis begynner omsorg med våren før utviklingen av skudd. Den beste tiden er i mars og april. Hvordan riktig å kutte en valnøtt i dette tilfellet? Vi må bestemme på været. Når natttemperaturen faller, eller mer, er frostene allerede ferdig, men hageplanter er ennå ikke kommet til liv. Denne perioden er ideell for arbeid.

En annen fase er en uttak i høstperioden. Men det er utført for sanitære formål, og ikke for dannelsen av fosteret. Så treet blir lettere å tåle vinteren. Hvis på våren med behandling sent, da vil dette alternativet ikke være overflødig. Hvordan trimme en valnøtt? Fjern de tørkede og syke delene av grenene. Ellers vil det oppstå parasitter på treet om vinteren. Alt som ikke er nødvendig i fremtiden på et valnøtt-tre er nødvendigvis kuttet.

Grunnleggende feil

oppvåkning om vinterenTrimming av en valnøtt krever:

  1. Et kvalitets, skarpt verktøy. Blunt pruners eller saws forlater spor som ødelegger bagasjerommet.
  2. Kompetent behandling. Skiver trenger ikke å smøres med avkok eller maling, fordi dette ikke er en inokulasjon. Stammen av planten helbreder seg raskere.
  3. Ikke start ved lav temperatur. Når vinduet er langt fra juni, er valnøttgrenene skjøre nok, og å fjerne dem er vanskeligere.
  4. Eksperimenter. Ja, alt etter regler og forskrifter, men beskjæring av valnøtter er ikke en tørr instruksjon. Og bare ved eksperimentelle midler er det allerede mulig å “hjelpe” treet til å forme kronen. Men ikke bli båret med en beskytter eller en kniv, ellers kan anlegget dø. Med alderen kan du jobbe med dette litt vanskeligere.

Related  Plante en gooseberry variant Urals Emerald på en privat tomt og ta vare på den

Mer om vårsesongen

Som allerede nevnt, prøver vi å danne krone av mutteren etter vinteren.

Du kan begynne å jobbe med en ung plante bare etter å ha nått en viss høyde – det er 1,5 eller flere meter.

Og stammen selv er ikke mindre enn 80 centimeter. En kron på ca 60 cm. For kompetent dannelse i fremtiden er det nok å forlate 10 skjelettgrener. En skyting bør forkortes med 20 centimeter.

Video: trimming valnøtter:

Hva annet er ønskelig å gjøre:

  1. Fjern stengene.
  2. Senteret er kuttet bare etter dannelsen av friske grener.
  3. Fjern fettskudd.

Ordning for beskjæring av valnøtt på våren:vårbeskjæring

Kan jeg behandle valnøtten om sommeren?

Trimming av en flerårig valnøtt på tidlig sommer er akseptabelt. Tentativt, dette er midten av juni. Denne perioden er ikke så aktiv sap flow. Det er lov å jobbe på kronen, og frigjøre treet fra grenene som har vokst inni.

Men det er ikke tilrådelig å berøre en svak plante. Nødvendig venter på året når treet vil få styrke. Vanligvis er det ikke mindre enn 2-4 år etter planting. Den er først dannet ikke 10, men bare 5 skudd, før du avskjærer alle de andre mens nyrene svulmer.

valnøttfruktOg på en toårig mutter er alle grenene kuttet av, og bare to knopper forlater. Og en hoved, den andre – backup. Og hvis begge våkner, så legg igjen bare en. For neste sesong, alt etter samme ordning – la bare en nyre i perspektiv. Så de oppnår god frukting.

Selv i unge trær i høstsesongen kuttet av skudd, hvis de vokste over 60 cm. Det anbefales å gjøre dette i september.

Beskjæring for foryngelse

dannelse av valnøttkroneDenne prosedyren trengs allerede i vokstreet, og brukes når det er en tendens til å redusere avkastningen. Og også, hvis fosteret er født av en mindre eller ikke-standardform. Her er det nødvendig å vente på våren. Og kutt ned de grenene som vokste over resten. Kroner som vokser innsiden blir også kuttet av. Dette er nødvendig for å øke mengden lys, og å samle en mutter på samme lengde av grener er mye lettere.

Related  Kirsebær for Moskva-regionen – de beste varianter av den midterste sonen av landbruket

Ikke glem grenene der det er sidegrener. De er også kuttet av. Og i fremtiden vil det være nye nyrer som danner de riktige skuddene til den friske kronen.

Det skjer også at mutteren fikk frostbit, og alle døde til roten. I dette tilfellet er det nødvendig å trimme bagasjerommet til stubben, og anlegget selv vil komme seg. Over tid kan du danne en frisk krone, du må bare vente på nye grener.

Den frosne kronen skal utjevnes. Og på slike trær allerede i den varme årstiden er det ikke forbudt å behandle små grønt grener. De kan danne mange årlige skudd. Og dette er grunnlaget for fremtidig høst.

Formasjon av kronen av en valnøtt – video