melon tree papayaEt melontre eller papaya, som det også kalles, tilhører familien av karikaturer. Hans hjemland er landene i tropiske land. Papaya er kjent over hele verden for sin duftende og nyttige frukt. Ofte brukes de til å lage fruktsalater, desserter. Grønne bær brukes som grønnsaker. Eldre frukter med utseende ser veldig ut som en melon, og fra den melkefulle juice av frukt de trekker ut et enzym som kalles papain. Et bilde av et melontreet og en beskrivelse av sin omsorg er presentert nedenfor.

Hvordan vokse et tre fra frø

melon tre fra frøDenne metoden er mest effektiv for ikke-profesjonelle blomsterhandlere. Å dyrke en papaya hjemme, du trenger bare å kjøpe en moden frukt og velge frø fra den.kutt en moden frukt

Korn skyll under rennende vann for å fjerne gjenværende kjøtt. å velge frø av papayaLa deretter stå i 24 timer ved romtemperatur. Denne tiden vil være nok for dem å tørke opp.

Papaya liker ikke transplantasjoner. Ubetydelig, ved første øyekast, skade på rotsystemet, kan påvirke saplingen negativt.

Metoder for å forberede frøene til planting:

  • “Dekk” frøene i 12 timer med fuktig sand eller mos;
  • suge kornet i vekststimulatoren.

frø spiringPlante planten umiddelbart i en stor krukke eller i et fartøy som lett kan kuttes for å få en jordklump. Det anbefales å så flere frø samtidig. Plasser dem på en dybde på ca 2 centimeter. Fra spire velger du den kraftigste planten, mens andre fjerner eller prøver å transplantere.

Denne prosedyren anbefales i mars. Fra denne perioden øker lysdagen, og gir dermed den nødvendige mengden lys til anlegget. Hvis du sår kornene i en annen periode på året, vil det være behov for ytterligere belysning i nærheten av potten.

For å akselerere spiring av frø, bør beholderen dekkes fra oven med polyetylen.

Før såing frøene, bør den fremtidige planten være godt drenert. For dette kan du bruke småstein, knust rød murstein, utvidet leire.pottdrenering

Related  Vi blir kjent med lamellar sopp: hva er deres særegenhet, og hva er de

Dette er nødvendig slik at fuktighet ikke hviler i jorden og kan strømme fritt inn i pallen. All væske som samles inn må dreneres.

Jorden for treet skal tas bare næringsrik. For å lage mat selv må du blande i like deler sand, torv, løvfisk og turfy jord. ferdig bakken

Landet kan også kjøpes i en blomsterbutikk. Underlaget, som er beregnet for ficuses, bør kjøpes.

Reproduksjon av papaya ved hjelp av stiklinger

fructifies papaya hjemmeFor dette er det nødvendig å bruke en årlig eller toårige trestammer med tykkelse er i størrelsesorden 1,5 cm. Lengden av kutte bør være 10 cm. Etter fjerning av kvister og etterlater alle fjernet for å gi i tre dager ved romtemperatur. Det er nødvendig å fordampe store mengder juice og slice “helbredet”. På denne måten kan du beskytte den mot rotting og sykdom.

papaya rotPå slutten av denne tiden skal kappingen legges i en beholder med våt sand eller torv. Dekk den til en dybde på ca 3 cm. Dekk toppen med en kuttet plastflaske.

Uten opprettelsen av et mini-drivhus er stiklinger sjelden rotfestet.

Plante planten bare i et permanent fartøy når det er tydelige tegn på at den har tatt rot.

Riktig omsorg for melontreet

unge trærFor spirer å dukke opp, vil det ta 14 dager. De første fruktene kan observeres ti måneder etter planting, forutsatt at alle omsorgskrav er oppfylt.

For at et tre skal utvikle seg, bør man følge:

  • vanning;
  • belysning;
  • temperatur på rommet;
  • luftfuktighet;
  • ekstra fôring.

Vanning. Unge skudd skal være irrigert i små doser, men regelmessig. Dette er nødvendig slik at rotsystemet ikke begynner å rote. Den tørre jord påvirker utviklingen av treet negativt.

Related  Kurdyumov hage – produktivitet og skjønnhet

belysning. Papaya trenger mye lys. Om vinteren anbefales det å sette potten i nærheten av de sørlige vinduene. Om sommeren skal anlegget tas ut på balkongen eller i hagen. god belysningDersom den ekstra belysning fluoriserende lampe i bruk, må intervallet mellom apparatet og bladene være minst 30 cm. Ignorerer denne indikatoren melon ungtrær kan bli brent.

Med et underskudd av lys vil treet strekke seg og slutte å utvikle seg riktig.

temperaturen. For å sikre at papaya har utviklet seg godt hjemme, bør det være utstyrt med et temperaturregime som vil være så mye som mulig naturlig. temperaturregimetDen optimale indikatoren for termometeret er +18С – +24C. Det skal huskes at treet er redd for en temperatur nær null.

Ekstra befruktning. Til dette godt utviklede treet, bør det befruktes hver tredje uke. Du kan bruke organisk og nitrogen. I blomstringsperioden anbefales det å lage fosfor-kaliumpreparater. Positiv effekt på papaya mulch. Grinded gress er et utmerket alternativ for å etterligne et gulv som ligner på det som kan observeres i regnskogen, det naturlige vekststedet av papaya.

Skadedyr. Med riktig omhu er melontreet sjelden utsatt for sykdom. Planten er oftest påvirket av bladlus og edderkoppmider. Hvis de ikke fjernes i tide, kan de skade ikke bare bladene, men også stammen, suger saften ut av dem.edderkoppmider

For å fjerne voksne insekter og deres avkom, bør insektmidler brukes. En effektiv folkemedisin for slike skadedyr er en såpevann eller avkjøling av hule. Noen ganger på papaya kan du observere en slik sykdom som pulverformig mugg. Årsaken til dette er overfuktet luft, jord eller for lave temperaturer i rommet der anlegget ligger. Å overvinne pulveraktig dugg er lettest med kobbersulfat eller kolloidalt svovel. Når vanningsregimet ikke respekteres, har treet ofte rotrot.

Related  Velg for hagen din bønner

Med riktig planting av melontreet og dets omsorg, kan du nyte en duftende frukt på kort tid. Ved å overholde reglene vil høsten alltid være rikelig og høy kvalitet.

Video anbefaling for å dyrke et melontre hjemme