Varme planker av brettfotoAgurker elsker varme, så for dyrking er det best å varme senger for agurker. Før du starter enheten, er det best å tegne en plan for hagen og på den for å avgjøre hvor agurkene skal ligge. På en flat sengeseng bør det være orientert fra sør til nord. Hvis det er avvik, må horisontale terrasser bygges og senger i esker skal ordnes.

Varianter av varme senger

Varm agurksenger kan være av tre typer:

 1. med et dypt bokmerke;
 2. på overflaten av jorda;
 3. over overflaten av jorden.

På et bilde et bokmerke med en varm seng av sagflis og planterFor å gjøre en seng med et bokmerke, må du grave en grøft dybde på to spar, sette sine grener over, og fylt med sagmugg. I løpet av de grener og sagmugg seng lag av halm, hageavfall, høst blader, nedoprevshego kompost eller aviser (papp) med en tykkelse av 5-til 7-cm. Alt dette er fylt med varmt vann, deretter hellet blanding av hage jord og kompost.

En slik hage for agurker kan vare opptil 5 år. I det andre året trenger ikke topplaget å bli tilsatt kompost – det produseres av hagen selv.

Fordeler med en agurk seng med et bokmerke:

 • praktisk å vann;
 • vann stagnerer ikke;
 • På våren er det ikke nødvendig å grave (bare løsne);
 • Agurker kan plantes mye tidligere enn på en enkel seng.

Hvordan lage varme senger for agurker på overflaten av bakken?

Enda enklere enn med et bokmerke. Det er nødvendig å grave opp en seng mens du fjerner ugress, legg en blanding av gjødsel, kompost og hage, hell varmt vann og dekk med en film (helst svart). Filmen kan festes med steiner eller murstein. Denne designen er egnet for planting av agurkplanter.

En varm hage for agurker laget av brett - fotoHva er den beste måten å lage varme senger på agurker over jordoverflaten (vegetabilske beholdere)?
Disse strukturene er mer komplekse, da de krever bygging av en boks med brett, skifer og murstein. Sand faller til bunnen av denne beholderen, deretter treavfall som er dekket med et lag av organisk avfall (blader, frukt og grønnsakskinn, eggeskall). Det neste laget er halm. Hvert av lagene må være grundig tampet og vannet med flytende gjødsel. Alt dette er dekket av en blanding av hagejord og kompost.

Related  Hvordan velge vannmelon uten nitrater i stikkontakten?

Fordeler og ulemper med varme agurk senger over jordoverflaten:

 • du kan lage flere senger av samme størrelse;
 • denne designen er praktisk for vanning og luke;
 • tar opp lite plass;
 • det er ingen rot eller skitt;
 • gir nesten dobbeltrom.

Gurkere må plantes langs kanten av esken i to rader, noe som gjør det mulig å øke belysningen av planter.

Hvis du plantner agurker på varme senger tidlig på våren, kan du dekke dem med et drivhus av plastbue og polyetylen. Dette øker effekten av varme agurksenger og lar deg få en tidlig avling av denne kulturen, ikke avhengig av været.

Hva er den beste måten å lage varme senger for agurker i et svært lite område?

Hvis det er svært lite land, er det mulig å lage vertikale senger. Den enkleste versjonen er et gammelt dekk. Først må du grave en grop av riktig størrelse, legge grener, halm, organisk avfall, installer et dekk og fyll med en blanding av jord og humus. For å spare plass tillater en gitter, slik at ikke agurker kan utvides i bredden.

Dekket kan enkelt erstatte en sirkel av noe annet materiale – teknologien til å vokse endres ikke fra dette.

Et annet alternativ er et metall- eller plastfat med et volum på 150-200 liter. På høsten eller tidlig på våren er det halvt fylt med tregrener, sagflis, klippet gress.
Før planting av hagejord Blandingen ble helt med dekomponeres husdyrgjødsel eller kompost, helle varmt vann og dekket med et svart film (oppvarmet til jord). For å vokse agurker oppover inn i bakken på kantene av sylinderen gi semiarc høyde på omtrent en meter. I midten av beholderen er det nødvendig å sette inn en trepinne, som stengene vil bli bundet til. Planter av agurker er plantet i hull kuttet i film.
Hvis det ikke er tønner, kan det gjøres fra flere dekk, og plasserer dem ovenpå den andre.

Related  Hvordan vokse kjendiser på nettstedet ditt

Fordeler og ulemper med varme agurk senger i fatet:

 • sparer plass
 • organisk nedbrytning varmes opp rotsystemet, som gjør at du kan få en avling tidligere;
 • På grunn av beliggenheten over jorden, er planter ikke redd for frost;
 • senger trenger ikke å bli gravd
 • ingen ekstra gjødsling er nødvendig;
 • Lett å ta vare på og samle agurker;
 • Agurker er rene.

Ulempene er behovet for å kjøpe fat (se etter dekk) og ha et stort volum organisk avfall.

Det samme prinsippet om en vertikal varm agurkeseng brukes når du dyrker denne kulturen i poser eller poser med polyetylen (volum omtrent 100-120 liter). I tillegg til posen (pakken) trenger du en pinne laget av tre (ca. 2 m i lengden), tre rør med et tverrsnitt på 30 mm, en ledning (30 m), 20 pinner.

I den ene enden av pinnen er det nødvendig å hamre noen negler – en ledning vil bli festet til dem. På rørene er det nødvendig å bore hele lengden på hullet. Da kan du fylle posen (bag) akkurat som en tønne. I midten er en trepinne drevet inn, rundt det er rør som lager et vanningsanlegg. Frø (frøplanter) er plantet bare på toppen (akkurat som i en tønne). Å plante flere grønnsaker, gjør de samme hullene på sidene. Fordelene ved denne metoden er det samme som ved bruk av et fat.

Mer komplekse vertikale senger kan ses på bildet nedenfor:

Mer komplisert vertikal sengen struktur - foto

De krever visse ferdigheter for enheten, men de sparer også plass. Du kan få høsten tidlig, hvis hver boks er foret med tykk polyetylenfilm og lage en varm lapp i miniatyr.

Related  Hvordan vokse en god frøplanter av agurker hjemme?

Hengende senger kan også tilskrives kategorien vertikal, da de også består av bokser, men steder praktisk talt ikke krever – de er montert på veggen. I motsetning til en stor varm lapp for agurker i esker, må jorden skiftes hvert år.

Hvordan lage varme senger for agurker i et drivhus

Prinsippet er nesten det samme som i en sjiktapparat med en dyp legging: grave en grøft 40-50 cm dyp, spyttet på bunnen av treavfall, halm, gress. Hvert lag er strømmet med en blanding av sand og torv og vannet med varmt vann. Det øverste laget er jord med gjødsel eller humus. Denne sengen er dekket av polyetylen eller lutrapsil. Agurker kan plantes om noen dager. Det nederste lag av varme senger for agurker er noen få år, hver fjær, bare å endre blandingen av jord med humus eller gjødsel.

Noen gartnere bruker ikke rester av tre, og hele bunnlaget er laget av halm, gress og blader. For å akselerere prosessen med forfall, kan du bruke stoffer som fremmer nedbrytning.

I drivhuset kan du også gjøre senger på overflaten av jorda (ikke grave grøfter), men du trenger en ramme av brett. I dette tilfellet endres hele innholdet i rammen hvert år.

For å forbedre effekten av varme senger, arrangere i store drivhus et oppvarmingssystem som lar deg plante agurker på sen vinter. Varmesystemet består av polypropylenrør som er begravet mellom de nedre og øvre lagene. Gjennom dem slippes varmt vann, slik at jorden ikke fryser. Ved utrustningen av varme senger i drivhus, har nylig også brukt nyheter, som arbeider med elektrisitet.

Video – en varm seng for agurker