gjødsel superfosfat Noen ganger kan velpleide landplanter miste form: de visner, og bladene blir blå-violette. I dette tilfellet er bruk av superfosfat av gjødsel nødvendig.

Det nødvendige stoffet for å sikre normal levetid og utvikling av planten er fosfor. Naturlig metning av jorda med denne nyttige substansen er bare 1%, og forbindelsene som er tilgjengelige med den, er enda mindre.

Fosfor er involvert i metabolismenes energiprosesser, gir næring til planteceller, samt i fotosyntese. Takket være dette øker utbyttet, og plantene får styrke for akselerert vekst.

Gjødsel superfosfatet er produsert på grunnlag av fosfor-nitrogen forbindelser, i kombinasjon med mikroelementer og mineraler. En slik sammensetning er mettet med en rekke naturlige stoffer som er nødvendige for god vekst og utvikling av frukt.

Universell gjødsel superfosfat bidrar til å øke mengden av høsting. Komplekset av mikroelementer akselererer blomstringsprosessen og den samlede utviklingen av rotsystemet og rømning, og gir også kur og beskyttelse mot forekomsten av ulike sykdommer.

Typer gjødsel

Den komplekse fosfor-nitrogenforbindelsen har to hovedtyper:

  • Enkel superfosfat. Konsentrasjonen av fosfor i gjødsel er konsentrert til 25%, nitrogen – opp til 8%, svovel – opp til 10% og kalsiumsulfat (gips) ved 40%. Til salgs enkelt superfosfat er tilgjengelig i to former: pulver og granulat.
  • Dobbelt superfosfat. Det inneholder følgelig dobbelt så mye fordøyelig fosfor (45-55%). Nitrogenskapasiteten er 17% og svovel – 6%. Dobbelt superfosfat fremstilles, hovedsakelig i granuler, som er lettoppløselige i vanlig vann.

typerTilstedeværelsen av forskjellige former av denne gjødsel gjør det mulig å bruke det på bestemte typer planter, til forskjellige jordtyper og på forskjellige stadier av modning.

Hvordan påføre superfosfat

befruktning For å oppnå et høyt resultat, er det nødvendig å kjenne prinsippene for samhandling og de nødvendige proporsjonene for spesifikke planter eller frukthageavlinger. På hvordan man bruker gjødsel superfosfat, er det angitt på emballasjen eller i vedlagte instruksjoner.
En enkel og dobbel sammensetning av en universell, kompleks fosfat-nitrogengjødsel kan brukes ved planting av frøplanter eller frø i noen jord. Det er heller ingen begrensninger for horticultural avlinger og treplanter.

Ved å bruke denne gjødsel er det imidlertid nødvendig å ta hensyn til en liten nyanse – superfosfat svake handlinger i sure jord.

Til gjødsel mister ikke dens ernæringsmessige egenskaper, det er nødvendig å deoxidisere jorda med treaske eller kalkholdig blanding (500 ml kalk eller 0,2 kg ask skal regnes på 1 m2 jord).

Related  Vilkår for behandling av hage med urea med kobber vitriol om våren

befruktning Den fullstendige prosessen med deoksidering tar lang tid. Etter en måned kan superfosfat tilsettes til jorden. Bare etter denne perioden, ikke tidligere. Den mest effektive måten å legge til superfosfat er å falle i søvn i rader eller hull gravd under planting eller planting. Sommerbeholdere anbefaler umiddelbart etter påføring av gjødsel for å plante kimplanter.

Enkel superfosfat brukes i stor grad til befruktning av løs jord, sandslam, podzolig jord. Utmerket vekst og rask utvikling er planter som bruker mye svovel (roser, poteter, rødbeter, lin, gulrøtter, reddiker, pærer av planter).

Husk at når du arbeider med superfosfat, er det strengt forbudt å lage blandinger av ammoniumnitrat, kritt, kalk, urea.

Superfosfat er en uavhengig universell gjødsel som er oppnådd av naturlige mineraler (mineralisering av dyreskjeletter og slagger av jernmalmbehandling). Effektiv bruk av det er bare mulig i samsvar med anbefalingene fra spesialister.

Superfosfat applikasjonsanvisning

jord applikasjonGjødsel superfosfat dobbelt blir påført på jorden tidlig på våren før planting, eller om høsten etter høsting. Fosfor må mestres av jorda. I intervallet mellom hovedinngangene til gjødsel anbefales det også å gi vanning av plantene ca. to ganger.

Gjødsel superfosfat, bruksanvisning:

  • Ensartet påføring av dobbelt superfosfat gjøres best med en såmaskin, fordi den har form av granulat;
  • Hovedapplikasjonen av dobbelt superfosfat bør utføres før såing av høstavlinger. Vanligvis gjøres dette under plogen. Fra den første applikasjonen vaskes ikke den kornformede gjødsel med vanning eller regnvann og faller ikke under såddlaget.
  • Bruken av metoder for manuell spredning av pellets er mindre effektiv, siden denne gjødsel bør være nærmere rotssystemet av avlinger;
  • Mange sommerboere bruker doble superfosfatformuleringer i kombinasjon med nitrogen-kalium og kaliumgjødsel, som introduseres om våren og henholdsvis høsten.

Spirer av grønnsaker og urter blir introdusert i jorda fra 30 til 40 gram per kvadratmeter dobbelt superfosfat. For å gjødde hagen frukttrær i høst i jorden, er det nødvendig å legge opp til 600 g dobbelt superfosfat per 1 m2. For frøplanter og planter i drivhus og hotbeds gjelder 100 g / 1 m2. I grøften med poteter er det nødvendig å tilsette 4 g dobbelt superfosfat. Ved utarmet jord skal mengden gjødsel økes med 30%.

Unge frøplanter og frøplanter av trær og busker er spesielt nødvendig for sminke og befruktning, siden det ikke er noen annen måte å skaffe vitale stoffer på. Dagens marked tilbyr et mangfoldig utvalg av næringsstoffer, hvorav det første er superfosfat.

Related  Mulige feil i voksende auberginer

Video om bruk av superfosfat i høstplantepreparatet