pampas gräs i landskapetFrestande priser för frön i AliExpress kinesiska Internet jätte inför sommarsäsongen lockar trädgårdsmästare Ryssland, när och fjärran utomlands, ordet runt om i världen.

Om vi ​​jämför endast priser, så svaret på rubriken frågan: “Värt det!”. Men vi kommer att förstå situationen mer detaljerat.

Här, till exempel, den sydliga dekorativa växten Pampas gräs eller Cortaderia. Färgade sorter av denna växt från en av säljare till Aliexpress beställs över 13 500 gånger!frön för aliexpress

Du kan se att 100 st. frön av en av de fyra blommorna erbjuds för “löjliga” – 8,11 rubel. Naturligtvis är nästan någon trädgårdsmästare villig att riskera detta belopp.rosa pampas gräs

Till samma pris, en rosa sort av denna prydnadsväxter.

Leverans av frön från en kinesisk butik i Ryssland tar i genomsnitt en halv och en halv månad. Gräset stiger, det är även den andra dagen, som döms av den här videon:

Och nu ska vi titta på priserna på den ryska webbutiken SemenaPost, som erbjuder en rosa version av cortaderia. Detta är det billigaste priset för en växt med blomställningar av den givna färgskalan. Antalet frön, förresten, anges i fraktioner av ett gram, inte i bitar, så det är svårare att rikta många eller lite. Dessutom finns det ingen lilla variation på den ryska platsen.frön i nätbutiken

Så vad är fångsten? Faktum är att allt inte är så rosigt. Det finns flera saker att komma ihåg när du köper frön:

  1. Innan du köper exotiska sorter av växter är det inte överflödigt att fråga i referensböckerna och på specialiserade webbplatser om agrotechnics för det kommande köpet. Har ingen aning om egenskaperna att plantera och ta hand om växten, är det lätt att förstöra de mest elitfröna.
  2. Att köpa vegetabiliska frön i Kina, bör man komma ihåg, var på jorden är detta land, och inte vänta med att Aliekspress tidigt mognande sorter. Det är inte troligt, att inte tala om exotiska kinesiska Sibirien är planlagd i den centrala delen av Ryssland!
  3. “Den tredje klassen har planterat en vallmo, och någon slags spannmål växer!” (A. Barto).

Related  Bekväm och praktisk vågig kniv från Kina

Tyvärr, bedrägeri, när de skickas från “elit” frön inte gro eller växa något okänt mycket. Och om inte uppkomsten av frön i vissa fall kan hänföras till bristen på rätt kompetens för trädgårdsmästare, skjuter sedan en annan anläggning i denna sak omfattas inte.

För tydligheten kan du titta på den här videon:

Att köpa eller inte är det självklart. Men om du bestämmer dig för att köpa, kom ihåg att du alltid kan försäkra dig mot de två första punkterna, men från det tredje 100 procent skyddet existerar inte. Men det negerar inte vaksamhet: innan du köper, är det värt att studera recensioner från andra köpare, inte bara om fröna själva, utan om butiken som helhet.

Framgångsrik shopping för dig!