thujaer for hekkerEvergreen duer av forskjellige høyder og former har lenge vært aktivt brukt i landskapsdesign. Takket være den tette kronen, som er bevart gjennom hele året med nåler og tilstrekkelig upretensiøsitet, er et levende gjerde laget av thuja en av de mest populære bruksområder av anlegget.

Hvilke typer tui er bedre for hekker

Planting eviggrønne busker langs en del av grenseområdet ikke bare beskytte mot uautorisert adgang og indiskrete synspunkter, men også vindkast, støv, forurenset luft og til og med kjørestøy. På stedet vil thuya bidra til å skille mellom funksjonelle soner, lavvoksende varianter vil være grunnlaget for kantene. En flerårig plante er universell, det viktigste er å velge riktig sortering og arrangere plantingen.

Hvilke er bedre for en hekk? Antall varianter av denne eviggrønne anlegget i dag er anslått i dusinvis. Klimaforholdene i Russland er forskjellige. Hvis i sørlige regioner kan gartnere bare orientere seg på de dekorative egenskapene til thuja, så i sentralstripen og i nord er det viktig å huske frostmotstanden i fremtidig hekk. Ofte for et levende gjerde faller valget på to varianter: Brabant og Smaragd.

Sikringen av Tui Brabant

Thiba Brabant for hekkerEn av de mest vinter-hard varianter – Thuja occidentalis Brabant (T. occidentalis Brabant) med en krone i form av en bred kolonne diameter på omtrent en og en halv og opp til 5 meter høy. Som alle relaterte planter tåler kultivatorens favoritt utvalg perfekt under sol og i gjennomsiktig nyanse. I tillegg er busken ubehagelig for jordens sammensetning, tolererer lett en haircut og kan i lang tid klare seg uten omhu.

For en hekk er Thuya Brabant et utmerket valg. Husk imidlertid ikke på plantens karakteristiske trekk. Tui nåler forblir ikke grønn hele året. Om vinteren får den en brunbrun fargetone, men smuldrer ikke, og støtter opaciteten av gjerdet. Om våren kan tidlig våkne busker lider av visnet og solbrenthet.

pindsvin hekkPå våren etter kutting, er kronen aktivt restaurert. Vanligvis barnegrøtter som brukes i landskapsdesign gir ikke en stor årlig økning. Det er imidlertid unntak. Brabant-sorten er en raskt voksende tuya for hekker, vokser i høysesongen til en høyde på 35 cm og en bredde på 15 cm.

Hvis store busker mangler mat eller fuktighet, taper thuya gradvis sin lysstyrke. Et av tegnene på ernæringsmessig mangel er utseendet på mange lysebrune kegler.

En hekk av tuja av denne varianten er en solid vegg, som perfekt bærer hårklippet og beholder ønsket form. Ved planting eviggrønne busker ta hensyn til fremtidig vekst. Mellom plantene i grøften er det laget et intervall på 50 til 70 cm.

Related  Bli forelsket i en frodig skjønnhetsspire birkeskog

Støttende beskjæring utføres to ganger i året. Tidlig vår, før vekstpunktene vekker, blir thujaen skåret for første gang, og prosedyren gjentas i august. Vanligvis er Tuyu valgt for planting i alderen 3-4 år. Hvis du ikke forutser beskjæring og behandler det forsiktig, kan du vokse en levende 2 meter vegg med en tykkelse på ikke mer enn en halv meter.

Hedgehog fra Tui Smaragd

Thuya Smaragd for hekkerTui av forskjellige varianter adskiller seg ikke bare eksternt. Smaragd-sorten er ikke mindre populær enn Brabant. Det er den samme store planten, opp til 4-5 meter høy, men allerede med en konisk krone og nåler som aldri mister sin grønne farge.

En sjelden egenskap for tuja gjør variasjonen i etterspørsel ikke bare som et verktøy for sikringer. En praktfull busk sjelden utsatt for vintervarsling:

  • vokser veldig sakte;
  • krever ikke hyppige hårklipp
  • ser bra ut både i sammensetningen av levende vegg og solo.

Den nederste delen av hagen fra Tui Smaragd har en høy tetthet, rik grønn farge og med minimal beskjæring har en flat overflate. På grunn av kronens naturlige koniske form holder den øvre delen av gjerdet sine naturlige konturer. Denne funksjonen er veldig nyttig når det gjelder gjerdet på grensen til nettstedet. Tannkanten er vanskeligere å overvinne både til mennesker og dyr.

pinnsvin levende fra tui smaragdFør planting alis hekk, grave grøften bredde og en dybde på omtrent 50-60 cm. Fra intervallet mellom buskene er avhengig av densiteten til grønn gjerdet. Den gjennomsnittlige tiden for avstigning er en halv meter.

Vel, hvis plantene har et lukket rotsystem. I dette tilfellet gjør de lett rot, og hekker kan plantes ikke bare på våren.

For en hekk av tuja er en tilstrekkelig tilførsel av mat og vanlig vanning viktig. Tørken får nålene til å bli blek, den langsomme veksten stopper, de unge skuddene tørker ut. Planter tolererer dårlig stillestående fuktighet og nærhet av grunnvann. Derfor er det i en risikosone i plantegraven nyttig å lage et dreneringslag på ca. 20 cm tykt.

Related  Finn et sted i landskapsdesignet på siden av enebaren Repanda

Tui for hekker

Holmstrup gjerdeValget er ikke begrenset til plantene beskrevet ovenfor. En like imponerende vegg av grønt kan skapes ved å plante Tui Columna langs grensen. Flerårig til 7 meter tykk sylindrisk krone med en diameter på opp til 130 cm. Som Smaragdus, betyr busk ikke endre fargen av nålene, har imidlertid en stor vekst og økning i størrelse på 20 cm per år.

I Tui Holmstrup, med en høyde på opptil tre meter, den unike kronen, som fra siden virker krøllet eller bølget. En tett kolonne om en meter i diameter tåler vinteren kaldt godt, er upretensiøs og endrer ikke farge hele året. På spørsmålet om nybegynner: “Hva er det beste for en hekk?”, Du kan trygt peke på denne variasjonen. Anlegget med en liten årlig økning koster en haircut en gang hvert annet år.

Den canadiske Thuya grade Sankist har en høyde på 3 til 5 meter. Kronen i form av en bred kjegle med en diameter på 1-2 meter er preget av den vakre fargen til de gyldne nålene, som for vinteren blir brunbronse.

kort thai for hekkerHvilke typer thuja er bedre for en hekk av lav høyde? Valget av planter for å lage kantene er ganske stort. Spesielt populært er arter med en kompakt, naturlig krone, mer vinterharde enn høye planter, og krever ikke hyppig arbeidsintensiv beskjæring. Et eksempel er Daniya tuya ikke mer enn 60 cm i høyden.

Video om planting av et gjerde av vestlige