Velstelte vakre plenenUnder utnyttelse er plenen jordet, trampet ned. Dette fører til det faktum at på overflaten av plenen blir naturlige kapillærer ødelagt, gjennom hvilken luft og fukt trenger inn i jordens dybde. Det er stagnasjon av vann, røttene av gresset kan ikke puste, jordens mikroorganismer er også i deprimert tilstand. I dette tilfellet er det nødvendig med en aerator for plenen for å fylle rotsystemet med luft. Dette skyldes piercing det med metallstenger til en dybde på opptil ti centimeter.

Diagrammet viser tilstanden til jord og gress før og etter lufting av plenen.Plenen før og etter belufting

Lufting bør gjøres minst en gang i sesongen, hvis lasten på plenen ikke er veldig høy, og jorda er sandaktig, lett. Ved større belastning eller under ugunstige værforhold, bør operasjonen utføres oftere. En tett jord med høyt leireinnhold vil kreve to behandlinger per sesong.

Det vil ta en aerator for plenen når du påfører gjødsel og gjenoppretter belegget.

Typer av luftpumper

Den enkleste luftbeholderen, som er i stand til å forbedre tilstanden til plenen din, er de vanlige gaflene, som bare gjennomtrenger jorda. Men pitchfork kan håndtere små plener, og på et stort territorium er det vanskelig å jobbe med et håndverktøy.

Næringen tilbyr flere typer luftfilter for plenen.

motorisert

Selvgående luftbrems med bensinmotorDisse enhetene kan utstyres med bensin eller elektrisk motor. I tillegg kan vi skille selvdrevne luftdysere, som operatøren kontrollerer mens du sitter på enheten selv.

Plen i prosessen med luftingEtter høsting av jordspolene, fjernet av de hule nålene til mekanismen til overflaten, ser plenen fram for oss som en lekkende grønn duk.

Elektrisk Aerator ScarifierEn annen type er aerator scarifier for plenen. Dette apparatet, i tillegg til å piercing jorden, samler også grunnpellets og tørt gress i en spesiell beholder.

Related  De helbredende egenskapene til nasturtium, samt kontraindikasjoner

Manuelle luftbeholdere

I tillegg til selvdrevne luftstrømmer til plenen, er det mindre håndmekanismer. En av prøvene kan ses på følgende fotografi.Roterende lufteanordning på manuell traktor

Rørgaffel for luftingEn annen type aerator for plenen er noen forbedrede rørformede gafler.

Sandaler for plen luftingInteressant i drift er aerators, laget i form av sandaler. De legger rett og slett på føttene sine over skoene sine og er festet med stropper. Å gå i slike sko på plenen kan du, samtidig, og gi henne hjelp.

En slik pleniluator er lett å lage selv. Det er nok å ta kryssfiner, negler, stropper og skruer. Hold deg til en faset produksjonsprosess:

  1. Kutt ut fire stykker kryssfiner under skoens eneste, et par av hver sandal.
  2. Bor hull i en av finérene med en diameter slik at neglene holdes fast i dem. Neglene tar en lengde på 100 millimeter.
  3. Vi legger neglene inn i de forberedte hullene.
  4. Vi dekker finér fra siden av nagelhodene med den andre kryssfinersålen.
  5. Stram begge vingesettene med skruer.
  6. Vi fester stroppen til produktet.
  7. Det samme gjøres for den andre sandalen.

Det er fortsatt å sette på en hjemmelaget belegger for plenen og meter etter meter for å omgå hele stedet. Bruken av et selvbetjent lite verktøy er viktig i små plener og smale områder. I store områder kan du ikke gå lenge, så det er bedre å bruke en annen modell av lufteflate til plen.

Trukket hjemmelaget gressløfterEn hjemmelaget aerator kan gjøres og større. For dette sveiser vi negler til den vanlige manuelle eller slepede jernbanen. Som et resultat får vi en mekanisme som ligner den som er tatt i neste bilde. Denne typen selvbetjente aerator er perfekt hvis du har en minitraktor eller en motoblokker. Behandling av en plen vil ikke ta for lang tid.

Related  Vi blir kjent med den fantastiske tuj av vestlige Teddy

I video-beluftingen av plenen med forskjellige belysningsapparater