Lepo urejena lepa travnikV procesu izkoriščanja se travna tla zdrobijo, teptajo navzdol. To vodi k dejstvu, da je na površini trate z naravnimi kapilar uničil, ki prodre globoko v vlažnosti tal in zraka. Obstaja stagnacija vode, korenine trave ne morejo dihati, talni mikroorganizmi pa so tudi v zatrtem stanju. V tem primeru je nujno potreben aerator za trate, da se koreninski sistem napolni z zrakom. To je posledica prebadanja kovinskih palic do globine do deset centimetrov.

Diagram prikazuje stanje zemlje in trave pred in po zračenju travnika.Travnik pred in po prezračevanju

Zračenje je treba opraviti vsaj enkrat v sezoni, če obremenitev na travniku ni zelo visoka in tla so peščena in svetla. Z večjo obremenitvijo ali v slabih vremenskih pogojih je treba operacijo pogosteje izvajati. Za gosto zemljo z visoko vsebnostjo gline bo potrebno dve zdravljenji na sezono.

Za nanašanje gnojil in obnavljanje premaza bo potreboval aerator za trate.

Vrste aeratorjev

Najenostavnejši aerator, ki lahko izboljša stanje vaše trate, so običajne vilice, skozi katere preprosto prebodite tla. Toda vila lahko roča majhne košare trate in na velikem ozemlju je težko delati z ročnim orodjem.

Industrija ponuja več vrst aeratorjev za travnik.

Motorizirana

Samohodni aerator z bencinskim motorjemTe naprave so lahko opremljene z bencinskim ali električnim motorjem. Poleg tega lahko ločimo aeratorje na lastni pogon, ki jih upravljavec nadzira, medtem ko sedi na sami enoti.

Travnik v procesu prezračevanjaPo trgatvi zemlje pelete najeta votle igle na površini mehanizma, se zdi, travnik kot pušča zelene prt.

Električni aerator ScarifierDruga vrsta je škarje za aerator za trate. Ta aparat poleg piercinga prsti zbira tudi mletje pelete in suho travo v posebnem vsebniku.

Ročni aeratorji

Poleg samohodnih aeratorjev za trate so manjši ročni mehanizmi. Eden od vzorcev je viden na naslednji fotografiji.Rotacijski aerator na ročni vleki

Related  Opisi in fotografije priljubljenih sort bougainvilije

Cevne vilice za prezračevanjeDruga vrsta aeratorja za trate je nekaj izboljšanih cevastih vilic.

Sandale za zračenje travnikaZanimivo za delovanje so aeratorji, izdelani v obliki sandala. Le preprosto so stopili na svoje čevlje in so bili pritrjeni s pasovi. Hodite v takih čevljih na travniku, lahko hkrati in ji pomagate.

Takšen aerator je enostaven za uporabo. Dovolj je, da vzamemo vezane plošče, nohte, trakove in vijake. Držite se postopnega proizvodnega procesa:

  1. Izrežite štiri košare vezanega lesa pod čevlji svojih čevljev, par vsake sandale.
  2. Vijake na enem od furnirjev s premerom, tako da so nohti trdno držani v njih. Žeblji so dolžine 100 milimetrov.
  3. Nohte smo postavili v pripravljene luknje.
  4. Pokrivamo furnir s strani glave nohtov z drugim vezanim lesom.
  5. Oba furnirja zategnite z vijaki.
  6. Traku nam pripnemo do izdelka.
  7. Enako velja za drugo sandalko.

Ostanek aerodinice za trato in merilnik ostane na meter, da se obide celotno mesto. Uporaba majhnih orodij, ki jih izdelate sami, so pomembne pri majhnih travnikih in ozkih območjih. Na velikih območjih ne morete hoditi dlje časa, zato je bolje uporabiti še en model aeratorja za travnik.

Pripravljeni domači aerator za trateDomači aerator je lahko izdelan in večji. Za to varimo žeblje z običajnim ročnim ali vlečenim jeklenim drsališčem. Kot rezultat, dobimo mehanizem, podoben tistemu, ki ga ujamemo na naslednji sliki. Takšna samotirna aerator je popolna, če imate mini traktor ali motoblock. Predelava trave ne traja predolgo.

V video prezračevanju trate z različnimi aeratorji