aviary för sommarunderhåll av kaninerEn inneslutning för kaniner är som regel ett inhägnad område som ligger utomhus. Den kan tillverkas av polyeten eller metallnät och flera skifferplattor.

Burar för kaniner med inhägnad promenadzon

En inneslutning med ett inhägnad område för en kaninFör att bygga en inhägnad för kaniner med egna händer är det nödvändigt att stänga höljet med ett rutnät. Skifferet gräves längs omkretsens omkrets längs gallret, så att kaninerna inte gräver ut spåren. Använd lakan med en höjd av 40-50 cm, eftersom djuren inte gräver hål på större djup.

Inuti höljet är det nödvändigt att sätta matare med korn och hö, liksom bröstvårtor. Sparrows eller andra fåglar kan spridas till foderet, vilket ökar risken för infektion av djur med virussjukdomar. För att undvika detta, stäng kåpans överdel med ett nät. Detta skyddar också kaniner från hundar och katter.

sommarunderhåll av kaninerDen här enkla konstruktionen är lämplig för sommarhållande kaniner. Du kan lägga kvinnorna i höljet. Hanarna placeras i en separat zon för att kontrollera reproduktionen av kaniner.

Bland männen i de första dagarna av samboet kommer att vara slagsmål. När territoriet är uppdelat och en hierarki är upprättad kommer konflikter att upphöra.

Kampen kan återupptas under parningstid, om du planterar en kvinna i en född till männen. Därför, för parning, använd ett separat område av höljet eller hemlagad bur för kaninen.

rymlig aviaryI burar för kaniner som är täckta med mesh-rabitsa blir alltför mycket ljus på grund av vilka djur som känner sig obekväma. Därför är det i höljet nödvändigt att installera träbåsar med jordgolv eller baldakiner, vilket kommer att ge en skugga inuti det öppna utrymmet. Det är på de skuggade platserna som kaniner gräver burrows.

Related  Sjukdomar hos kycklingar och deras behandling

Fördelar och nackdelar med ett inhägnad område för promenader

utomhusluftburDet inhägnade området för kaniner har sina fördelar och nackdelar. Meriterna inkluderar sådana funktioner:

 • För djur i en sådan inneslutning är det lätt att ta hand om och observera hälsotillståndet.
 • ett inhägnad hölje är väl lämpad för parning av djur;
 • I promenadens öppna zon är det lätt att städa upp, eftersom golvet förblir jordart.
 • I en utomhusluft är villkoren för att hålla kaniner nära naturliga, hos djur bildas en stark immunitet, så de blir mindre sjuka.

Nackdelarna med zonen är:

 • frånvaro av drottningscell;
 • ökad konsumtion av blandade foder till foderdjur
 • långsam uppsättning vikter av kaniner.

I motsats till cellinnehållet är det svårt att utrusta en moderfågel för kaniner i en inhägnad träningszon. Utan en separat moderlut kan vuxna bita sina avkommor, vilket gör det svårt att odla kaniner i höljet.

bärbar metallhöljeOm du bara använder hö och spannmål för utfodringskaniner kan du inte få en bra viktökning. Kaninjättar, till exempel “Grey Giant” -rasen, måste fettas till kött i minst 6 månader, med användning av dyra blandade foder. Annars kan kaniner inte gå ner i vikt.

Den slutna vandringsområdet är endast lämplig för sommarunderhåll. Sådan fåglar bör kombineras med cellinnehållet, eller välja tidiga mogna köttarter, till exempel “Kalifornien”.

Därför är underhållet av kaniner i en inneslutning med en inhägnad promenadzon olönsam. Denna aviary är mer lämplig för innehållet av kanin duniga raser.

Trähölje för kaniner

trähölje för kaninerKombinationen av cellulärt innehåll och innehåll av inneslutningen kan ge en större viktökning i kaniner än innehållet i en inhägnad kapsling utomhus. För att montera en trähölje bör flera bås vara tillverkade av spånskiva.

Related  Diarré hos slaktkycklingar: behandling och förebyggande

Under konstruktionen behövs också flera galvaniserade plåtar för att göra lådans övre lock. Aviary kommer att staplas. Kaninerna kan gnava på trästaket på tieret, och kåpan med metalltaket tillåter inte djuren att förstöra strukturen.

Varje trälåda är fodrad med ett metallnät från utsidan. I lådans sidovägg skärs öppningshål för kaniner. Tiers kapsling sammankopplade skivor, spikas på att korsstänger så att djuren kan röra sig fritt runt scenen.

Golvet i höljet är tillverkat av brädor, som är installerade på stavar 5 cm höga för att säkerställa luftcirkulationen. Avståndet från väggen till systemet med trähus ska också vara 5 cm.

Voljär bifoga trä lister, vars höjd var 20-25 cm. Således utrusta liten bakgård område för djur.

För ett normalt liv av kaniner i höljet bör få mycket luft. Därför måste det finnas gott ventilation i ett rum där ett långsiktigt hölje är installerat.

En kraftfull fläkt installeras i rummet som är ansluten till luftcirkulationssystemet. Om du planerar att hålla kaniner i höljet, inte bara under den varma säsongen, är det nödvändigt att ge luftvärme.

Feeders i den allmänna walking zone. Att använda bunkermatare sparar din tid avsevärt. Också i höljet för att installera en hö och en saltskakare, så att djuren får de nödvändiga spårelementen.

Bröstvårtor är installerade i varje låda. En separat drickskål görs i moderluten.

Fördelar och nackdelar med konstruktion

inredning i ett träskåpGör en aviary för kaniner med egna händer är svårare än att utrusta ett inhägnad område av promenader. Träbyggnad har också sina fördelar och nackdelar. Förtjänsterna hos en kapsling för kaniner inkluderar:

 • möjligheten att installera på ett litet område
 • hög kapacitet;
 • reducerad risk för koccidios
 • möjligheten att året runt underhåll av kaniner i höljet.

Related  Sykdommer av kyllinger og deres behandling

två nivåer aviaryEftersom kaniner finns i ett tierat system, kopplat av träkurser och klättrare, är sannolikheten för infektion hos djur med coccider minimal. När mataren installeras i gångzonen, fortsätter tarmrörelsen även utanför lådorna. Rengöring utförs varannan dag. I varje låda i höljet är en separat dörr gjord för enkel rengöring.

Nackdelarna med ett trähölje för kaniner innefattar:

 • dyrt arrangemang av höljet;
 • komplexiteten i dess sammansättning;
 • underhållet i en foster av en familj av kaniner.

Trähuset är endast lämpligt för att hålla kaninrelaterade som är vana vid varandra från födseln. Om du kommer in i en omslutning av en vuxen kanin från en annan familj, kommer kamp för territorium att börja. Eftersom området av inneslutningen är liten kommer dessa konflikter att leda till dödsfall.

Belysning av ett träskåp

litet hölje för unga djurFördelen med höljet är att det inte finns något behov av att bygga in systemet av träceller. Den största elförbrukningen är för uppvärmning av rummet.

Kaniner har tillräckligt med ljus som kommer in i rummet genom fönstren. Skåpet kan installeras i ett garage eller en ladugård. Dämpat dagsljus är det mest lämpade för att hålla och odla kaniner.

Kaniner i aviary video plus och minus