Fôring av bier om vårenVårfôrbier før du flyr øker livmorens produktivitet. For å mate unge bier, bør overvintrede hummer være sterke og fulle. Uterus suger, med fokus på muligheten for kvinnelige arbeidere å bære avkom. Jo raskere familien vokser, desto mer produktiv blir det under den viktigste honningsamlingen.

Typer og timing av fôring av bier på våren

Kontrollerer hive og våren dressingMålet med biavleren er å ta den største mengden produkter fra hver hive i perioden med den viktigste honningkolleksjonen. Masseblomstring av planter i hver region skjer på forskjellige tidspunkter. Det er til dette punktet at sværmen skal være den mest tallrike og sterke. Maksimal avkastning på arbeidsbier i bøssen er nådd etter 85 dager fra begynnelsen av eggleggingen. Hver biavler bestemmer seg selv for tidspunktet for vårbier, med fokus på erfaring og værforhold. Sammensetningen av fôret avhenger av at problemet løses:

  • bee-feed før første flytur;
  • stimulerende topp dressing “på hjertet”;
  • stimulering for avgang;
  • innføring av forebyggende og stimulerende tilsetningsstoffer.

Med tilkomsten av den første bestikkelsen, trenger familien ikke å bli matet, den biologiske reguleringsmekanismen trer i drift, og livmoren stimuleres for intensiv sådd. For svekkede familier er oppgaven med å holde temperaturen i reiret og flyr ufattelig på grunn av det lille antallet individer. De trenger hjelp, og fôrer vårbier med sukker sirup. Men under ingen omstendigheter fra fôring er det ikke skapt vare honning. Derfor, på våren må matere være små.Bier spiser sukker sirup

I bysamfunnet, som mennesker, kan en tyves bier bli funnet. Derfor, på våren er det ikke nødvendig i nærheten av elveblestene å helle ut restene av sirup på bakken, la søte rammer. Sommeren skal holdes åpen for 2-3 bier, for ikke å tiltrekke seg bier fra en annen apiary. Rundt elveblestene skal være rene.

Når vi danner en rede på våren, forlater biavl rammen med pug og brød. Honning rammer er satt bak membranen. Bier varme bøylen godt og mate på honning, etterligne bestikkelser. I løpet av denne perioden er protein mat nødvendig for full utvikling av larver og arbeider bier. Betydningen av proteinfôr for brød demonstrerer studien av avhengigheten av antall larver på sammensetningen av fôr for februar, mars ifølge Boren:

Videre økning i antall individer i bikuben avhenger av den første brystet. Derfor er det så viktig å ha et lager av pergie og pollen for vårenes fôring av bier.

Stimulering av bier ved avreise

Stimulering av bier ved avreiseSolen er varm, de første blomstene har dukket opp, og det er på tide å utsette bikube i frisk luft. Ved temperaturer over 10 grader, kan bier allerede fly ut av bikuppen. Etter det første flyet, da biene ryddet innside fra avføringen, brukes en flytende dressing i form av sukker sirup. Avhengig av hvordan det første flyet fant sted i avføringen, bestemmer bieren biernes helse. En medisin eller stimulant kan tilsettes til den tilberedte behandling.

Slik lagrer du og suger sukkerroesirup på våren, se videoen:

Styrken og helsen til familien kan bestemmes av intensiteten av å spise en gjødsel. Det har lenge vært kjent at en sterk sunn arbeidstaker spiser godt.

For å vokse 1 kg søppel, er det nødvendig å bruke energi, tildelt 1 kg honning og 1,5 kg pollen. For å få honning, flyttet pollen gjentatte ganger fra en ramme til en annen, stikk den med sting til honning er oppnådd. Derfor bør det være nok frie celler i perioden med honningkolleksjon.

Varianter av flytende dressinger

Væske topp dressingSå snart bien smakte på sirupen, trekker den seg for å fly ut av bikuppen. Derfor gis flytende gjødsel under stabile værforhold og bare i varm tilstand. Det kan være:

  • sukker sirup av ulike konsentrasjoner;
  • sukker sirup med tilsetning av stimulanter;
  • sukker sirup med tilsetning av vitaminer eller medisiner.

Related  Duck raser til oppdrett

Alle bee-keepers gjør gjødsel av bier med sukker sirup på våren. Forbered det enkelt. Suksesand helles med en målt del av kokende vann og blandes grundig til det er oppløst i emaljerte retter. Du kan få en flytende, medium og tykk sirup, med en annen mengde sukker. Etter kjøling til temperaturen på fersk melk er sirupen klar.

For fôring, bruk underrammer og øvre matere. Det er viktig at fersk sirup helles i en ren beholder. Del er valgt på en slik måte at det blir fullstendig spising. Ikke mer enn en halv liter sirup helles i ovennevnte trough. For svake familier, bør en del sirup for bier på våren bli redusert, men gitt oftere.Svake familier mates oftere i små porsjoner

Vårstimulering av brød med bruk av kobolt i flytende sirup er effektiv. Kun 8 mg kobolt per liter topp dressing gjør det mulig å øke sløyfen med 20%. Inneholdt kobolt i spesielle preparater tillatt i biavl – Multikomponentfôr tilsetningsstoff DKM og “Pchelodar”. Forberedt på furu sukker sirup er en stimulerende og vitamintilskudd.

Hvis det ved første fly er funnet ut, har bier diaré, det er nødvendig å bruke et medisin Nosemat. Sykdommen kalles nosematose. For å forhindre denne sykdommen tilsettes 3 g eddiksyre pr. Kilo sirup til sirupen.For å stimulere brød i sirupen, kobolt

Vårproblemer og materielle kostnader til biavleren vil betale hundrevis av store bestikkelser til en sunn familie.

Vårfôring av honningbier – video