Dricka skål för bin på en bikupaApiarrangemanget innehåller många till synes obetydliga element. Dock behövs en dricka för bin också som matare. Om sommaren kan hjälpa till med en naturlig vattenkälla som ligger nära, på vintern och våren ligger vården av tillförsel av vatten till bikupan på biodlaren.

Grundkrav för dricksvatten

Hemlagad drinkers i apiaryBiet är en insekt av liten storlek, oförmögen att simma, beroende på temperaturen i miljön. I det här fallet flyger varje bi sig själv och vattningshålet vid signalen kommer inte fram. Därför bör varmt rent vatten alltid vara tillgängligt, men biet måste vara på en fast plattform, få vatten, fall inte in i djupet och inte drunkna.

Drinkare för bin kan ordnas för varje bikupa och kallas individuell, eller vara gemensam för apiaryen. Individuella, familjedrycker används på små apiaries. Huvudvillkoret, när utställningen är klar, måste nässelfeberna fungera, annars kommer biet att hitta en källa till vatten på ett annat ställe.

Extern liten drinkareDrinkare kan vara externa och interna. Interna enheter finns i bikupan så att du kan styra nivån och fylla upp vattnet utan att störa bina. Ett exempel på en drickskål för bin med egna händer kan vara en video om universelldrinken Milenin:

Design av dricksbina för egna bin

Kapacitet med vatten och mossaFör en dag används cirka 50 liter vatten i en allmän vattning för 20 familjer. Det är faktiskt att organisera sin inlämning så att den uppfyller alla villkor. En öppen plats är vald så att solen håller vattentemperaturen under dagen. Från vinden suger drickaren för bin med en skärm och stiger ovanför marken till en nivå över 70 cm. För att skapa en tunn spegel med vatten används olika medel:

  • trägolv med sluttning:
  • platt låg kapacitet, där på ett tunt skikt vatten sprider flottorna ut;
  • en bred platt behållare med vatten och mos, där bina står och dricker;
  • använder en fleecy ren trasa, draperad över en behållare med vatten, den rymmer en bi som dricker från sjön i mitten.

Related  Tecken på sjukdomskalkoner och sätt att behandla dem

En stor dricksskål för binTräskiva med korrugerade spår med bredd ca 10 cm, placerade med en liten lutning i porerna kommer fälla fukt, vilket skapar ett tunt skikt på en slät yta i spåren av vatten kommer att räcka. Ställ in rätt nivå och justera flödet – frågan är löst.

En vattenspegel kan skapas genom att sänka en kvistskiva i behållaren. Då sitter bina på dammen och dricker från bassängen. Vattnet kan levereras på ett justerbart sätt från plastflaskor monterade i konsolen. Men inte alla betor till bin från egna händer, flyger insekter. Biodlare bör skapa en bekväm dricka skål som skulle behaga sina patienter och vara lätt att underhålla.

VakuumdrinkareSärskild uppmärksamhet bör ägnas åt enheten för intrawaydriven för bin för vintertid. Den bästa designen är en vakuumdrikker. Fyll i drickaren utan att öppna bikupan. Det är möjligt att styra vattennivån.

Feeders för bin egna händer

Apiarrangemanget innefattar närvaron av matare. Matningen av bin förekommer i bikupan, och matningen av maten är kopplad till familjen ångest. Därför väljer biodlaren designen i förhållande till befintliga nässelfeber. Köp en färdigmatare för bin eller skapa en enhet själv, alla bestämmer sig själv. Men en erfaren biodlare vet sina bin och kommer att skapa speciell komfort för dem. Av de många föreslagna mönster måste du välja en vy och studera ritningarna och stegvisa instruktioner.Fodertrog för bin

Varianter av matare

Feeders av komplex design med justerade dimensioner av trä är gjorda för installation i en bikupa. Använd vanligen ett takkrok, vilket är installerat under kudden. Teckningar av sådana anpassningar är lätta att hitta, biodlare samhället delar gärna fynden. Ett exempel på en framgångsrik konstruktion av en bönmatare med egna händer kan vara video:

Related  Verdien av temperaturen i inkubatoren for inkubering av kyllingegg

Drottningbisen lever 5 år. Hon mates med 17 droner för 2 dagar flygning och spermier bevarar för befruktning, med hjälp av henne sparsamt. Om larven utvecklas från ett obefruktat ägg blir det en drone.

En matare av plastflaskor används ofta. Plasten är lätt att bearbeta. Det är lätt och transparent. Från det kan du göra tak och externa matare. Ibland används samma enheter som drinkare. Takutrustning är gjorda av plana plastflaskor med mörk färg. Installera dem i förväg, för att inte störa bina och inte låt förkylningen komma in i bikupan. För externa matare kan du använda ljusburkar. Maten doseras i rännan kopplad till bikupan. Genom de transparenta väggarna kan du se hur maten går ner.Färdigmatning

Eller kanske är det bättre att köpa färdiga matare utvecklade av designers, som “Vasilok” eller “Frame Feeder”? Erfaren biodlare försöker utrusta apiary med egna händer och gör långsamt nya anpassningar för sina våt-sjuksköterskor. Detta sparar pengar, så att du kan utrusta apiaryen till din smak.

En dricka skål för bin – video