I år byggde jag en lyxig gräsmatta på gräsmattan framför huset. Den första månaden färskt gräs glad hela familjen med mjukhet, en trevlig smaragd färg. Men under de senaste veckorna har det hänt något. En del av gräset ändras till gult. Vidare förvärras effekten efter varje frisyr. Hjälp snälla rädda gräsmattan! Svar, varför blir gräset gul efter klippning?

Yellowness i sommarhöjden är gräsmattan en plåga av många nybörjare och till och med erfarna markägare. För en vecka sedan gillade gästen ägaren med en tjock, trevlig grönska. Och idag finns det fläckar av yellowness, som snabbt expanderar.

GrågräsmattaOm du inte vidtar lämpliga åtgärder, kommer snart dessa fläckar att bli riktiga skalliga fläckar. Resultatet kan vara hela gräsmattan. Tyvärr är det omöjligt att besvara frågan varför gräsmattan blir gul efter skjuvning. Men det är möjligt att lista flera mest sannolika orsaker. Exklusive dem en efter en, kan ägaren till gräset ganska lösa problemet och göra allt för att göra det inte längre uppstått.

Exakt hårklippning

Först och främst, se till att du klippar gräsmattan ganska snyggt och regelbundet. Vissa ägare, som sparar sin tid, föredrar att utföra en frisyr en gång var 3-4 veckor. Som ett resultat. Ta bort hälften av gräset eller ännu mer. Folk tror sällan att hårklippningen för gräsmattan är en allvarlig stress. Och hårklippningen, under vilken gräsens längd varierar så mycket – en verklig fara.

Försök klippa gräset efter behov, men inte mindre än en gång varannan vecka. Om du kommer till dacha inte varje vecka, är det bättre att dela skuren i två delar, varje gång klippa flera centimeter – moderna gräsklippare låter dig ställa gräsets höjd.

Glöm inte – oaktsam inställning till gräsmattan skulle kunna sluta med utseendet på skalliga fläckar och till och med döden.

Related  Metoder för att bekämpa sjukdomar och skadedjur av petunia

Välj tid för vattning

Skalliga fläckar på gräsmattan
Många regioner i vårt land kännetecknas av en varm sommar. Detta bör beaktas vid skärning. Och om du är van att klippa gräsmattan vid middagstid, på dagens hetaste tid, överväga detta faktum. Trots allt är hårklippningen alltid förknippad med skador på det yttre skyddsskiktet av gräs. Förångning från nyklippt gräs ökar kraftigt. Om hårklippningen sker på en varm dag är det den stora förlusten av fukt som orsakar yellowness.

För att förhindra att detta händer, flytta hårklippet tidigt på morgonen eller bättre – för kvällen. Vid den här tiden skiner solen inte så intensivt, och över natten kommer gräset att delvis återhämta sig. Och du kan glömma yellowness. Förresten är det felaktig frisyrtid som är den vanligaste orsaken till att gräsmattorna gulnar.

Glöm inte gödselmedel

Under den varma säsongen klipps gräset och avlägsnas sedan. De näringsämnen som behövs för att skapa nya celler tas från jorden och dränerar det kraftigt.

Därför bör du regelbundet göra gödselmedel. Det är bäst att välja speciella gödselmedel för gräsmattan. Deras sammansättning balanserade noggrant kalium, kväve och fosfor – de ämnen som behövs för att stärka rotsystemet, snabb tillväxt av växtbaserad massa och ge en hälsosam, grön färg.

Och beroende på säsong bör du välja lämpligt gödningsmedel. De kan enkelt köpas i någon butik.

Säsongsmässiga gödningsmedel för gräsmattorDe skiljer sig i proportionerna fosfor och kalium. Vårsommaren syftar till att upprätthålla den gröna massan och sommarhösten förbereder gräset för vinning, speciellt effektivt utfodring av rotsystemet.

Mer om reglerna för gräsklippning kan du från videon