Nyligen började jag märka att min dracaena slutade växa, och rötterna kan ses från dräneringshålen. Min vän rådde mig att transplantera henne till en rymligare behållare. Berätta för mig, vilken kruka behövs för dracaena?

Dracaena är en typisk representant för släktträdet. För normal utveckling behöver anläggningen utrymme, så det är viktigt för blommodlare att veta vilken kruka som behövs för dracaena. När allt kommer omkring kan felaktigt utvalda rätter påverka dracaens tillväxt och dracaens allmänna tillstånd, samt leda till dödsfallet.

När du väljer en kruka bör du vara uppmärksam på sådana faktorer:

  • material från vilket potten är gjord
  • rätternas storlek och form.

Dessutom, när man köper en kruka, är det värt att beakta åldern av blomman själv – en ung och vuxenväxt behöver en separat metod när man väljer en behållare för plantering.

Valet av materialet från vilket potten är gjord

Vissa odlare är säkra på att draceni måste planteras i en lerkruka. Faktum är att du kan använda både keramik med lera och plast. Det viktigaste är att ta hänsyn till de grundläggande kraven som potten måste uppfylla:

  1. Lera eller keramikpott. Mer lämplig för unga blommor, eftersom den är mer resistent än plast. Under potten måste det finnas dräneringshål – en stor eller några mindre, så att överskott av fukt passerar dem väl och stagnerar inte.lerkruka
  2. Plastkruka. Var noga med att vara av slitstarkt material, för att inte sakta i sidorna, och botten faller inte ut. Närvaron av dräneringshål är obligatorisk.plastkruka

Val av storlek och form av rätter

Dracaenaens rotsystem är att den består av huvudstammen, som växer nedåt, men rotgrenarna tar upp lite utrymme. Av denna anledning behöver växten en hög, men inte bred gryta, där det finns tillräckligt med ledigt utrymme i sin nedre del.

Vid plantering av blomman ska rötterna inte böja, men ligga fritt i disken.

För unga Dracaena upp till 40 cm är tillräckligt blomkruka, vars bredd är lika med 15 cm. Om du använder en större skål, kommer anläggningen inte att kunna snabbt fylla rötter allt utrymme och kommer att göra ont. I en nära kruka slutar draken helt och hållet växa, och bladen börjar torka upp.

Välja en kruka för unga och vuxna växter

transplantation

På olika utvecklingsstadier behöver dracaenapplingen en annan kapacitet för odling. Så, för den ungdomliga rostochku som bara tog rot, bör du välja en smal kruka högst 15 cm. Eftersom omogna rotsystem är fortfarande ganska svag för att hålla blomman upprätt, bör potten vara stabil.

Vid en ytterligare transplantation av den odlade dracaena är det nödvändigt att välja en ny kruka som är 5 cm högre än den tidigare och bredare med 2,5 cm.

Draycentransplantation – video