Det andra året är jag engagerad i odling физалиса genom groddar. Under det gångna året var plantorna robusta och slitna, och i detta vuxna tunna och långa. Berätta för mig vad kan göras om sprout physalis är väldigt utsträckt?

Physalis tillhör familjen Solanaceae och är en kompakt årlig buske täckt med runda frukter i koppar – lyktor. Den reproducerar sig genom självsåning, men för en bra skörd är växten bättre att växa genom plantor. Vuxna i plantor physalis fruktar tidigare, och bär har tid att mogna före frost.

physalis

För att odla starka friska plantor bör du följa rekommendationerna för korrekt sådd och vidare vård av plantor.

Sädning av frö av spruit på plantor

Fröer såddas för plantor i mars. Eftersom physalis är en släkting till tomater är ett substrat som används för att få plantor av en tomat lämplig för odling.

Frömaterial före plantering bör blötläggas i saltvatten för att kassera de tomma fröna (de kommer att flyta upp). Behandla sedan i en stark lösning av kaliumpermanganat i 30 minuter. Istället för kaliumpermanganat kan du använda Maxim eller Fitosporin. Efter att fröerna torkats kommer de inte att hålla ihop.

Så Physalis i en gemensam kruka, strö på toppen av ett lager av jord. Marken bör vara lite komprimerad, så att de små fröna inte flyter upp under vattning. Täck krukan med en film och placera i ett varmt ljus rum med en temperatur på minst 15 grader Celsius. Med ankomsten av de första skotten (efter en vecka), ta bort filmen.

Så snart plantorna har 3 riktiga blad, dyker de in i separata koppar.

 Vad händer om spiran physalis sträckte sig?

plantorna sträckte sig ut

Att plantan inte sträcker sig, är det nödvändigt att upprätthålla ett temperaturreglering omkring 20 grader. Förhindra stretchskott kommer att hjälpa deras hanteringsregulatorer tillväxttyp Zircon eller idrottsman och ytterligare belysning med hjälp av en speciell lampa.

Vid en förhöjd temperatur i rummet växer plantorna tunna. Samma resultat blir vid brist på belysning eller för tidig sådd.

Om plantorna fortfarande sträcker sig finns följande sätt att rätta till situationen:

  1. Beskärning av löv. Förfarandet utförs endast vid det inledande skedet av utveckling av plantor. Skarpa saxar skär av halva kotyledonbladet.
  2. Beskärning av rötter. Den odlade plantan ska försiktigt dras ur potten och förkorta långa rötter och planteras sedan tillbaka.beskära växterna av plantor
  3. Transplantation med fördjupning av stammen. I en övervuxen buske, skära av alla löv och stegvisa, lämnar bara några högst uppe. För att fördjupa en lång stam i jorden, vik den med en ring. Öppen av plantan kommer att ligga ovanför, och den fördjupade stammen bildar nya rötter.transplantation med fördjupning av stammen
  4. Pasynkovanie groddar. Om plantorna inte är så stora, kan varje högväxt plantor delas upp i delar och placeras i vatten för rötning. Efter att ha bildats på stegen, planteras de i krukor. Så du kan öka antalet plantor.fäktning

Related  Äggskallgödsel: Ansökan om tomater och gurkor

Om plantorna sträcker sig: allmänna rekommendationer för familjen Solanaceae – video