Zolotarnik Josephine – kompakt flerårig för en låg häck

I vår stadspark finns en hel gränd med frodiga buskar som står under lång tid, täckt med gula blommor. Nyligen fick jag reda på att detta är Josephines guldrod. Jag vill också plantera ett litet staket i min dacha så att jag visuellt kan skilja en del av trädgården från gården. Kan du berätta för oss om det finns några karaktäristiska drag på att växa denna växt, och kan den växa i penumbra?

goldenrod av JosephineDen herbaceous perennial som kallas goldenrod är bättre känd som en medicinsk växt och används ofta i folkmedicin. Det finns emellertid bland dess sorter och sådana sorter som värderas för deras mycket dekorativa utseende på grund av den vackra formen av busken och lång blomning. En sådan art är den gyllene benen Josephine – han har inte medicinska egenskaper, men han kan vända landet till ett riktigt landskapsmästerverk.

Beskrivning av växtenJosephine

Josephine, som alla andra typer av goldenrod, är ständig. Det här är en av de mest kompakta sorterna: Vuxenbuskens höjd överstiger inte 70 cm, medan de upprättstående stammarna utgör en tjock tät krona. På skotten i nästa ordning finns det långsträckta gröna blad. Med sommarens ankomst är hela busken täckt av stora blomställningar, som består av små, men mycket ljusa, rika gula blommor.

Liten storlek, tjock krona, samt en lång och riklig blomning gör den gyllene benen Josephine till en idealisk anläggning för att skapa låga häckar.

Särskilda egenskaper för att växaung busk

Goldenrod – en växt mycket opretentiös och kunna växa även i penumbra. Men för att aktivt växa buskar är det bättre att ta dem en ljuspunkt på platsen.

I penumbraen sänks tillväxten av perenner, och blomningen kommer senare.

Marken föredrar bördig och lätt jord, men den kan också anpassa sig till tung jord. Dålig jord kräver införande av organiska och mineraliska komplex, men det är viktigt att inte överdriva det, eftersom överskott av gödsel minskar blommans kvalitet och busken driver lövmassan.

Josephine sover perfekt på det öppna marken och behöver inte extra skydd för vintern.

Goldenrod multiplicerar sig snabbt med självsåtning, så det är viktigt att avskärma den missfärgade blomställningen, annars kommer kulturen inte bara att gå utöver det område som tilldelas det, men kan börja förskjuta andra blommor. Kontrollerad reproduktion är inte dålig med hjälp av stekar och rotar av rotsystemet, såväl som vårsåning av skördade frön.

Intressanta fakta om goldenrod – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector