Berätta för mig, vad är Petunia lavin gul stjärna? I år försäkrade jag säljaren i affären första gången jag köpte den här sorten, att växten är riklig och på förpackningen är den skriven. Men min petunier av någon anledning stannar upp och vill inte ligga, men busken är väldigt tät och förtjockad. Kanske var det inte nödvändigt att nypa plantorna, eller borde de fortfarande växa så här?

petunia gul stjärnaBland de många ampeliska petunierna, som också kallas pendula, förtjänar Lavin-gruppen särskild uppmärksamhet. Denna hybrid växter, blommande stora blommor och kännetecknas av snabb tillväxt i de långa sidoskott, så att de i stor utsträckning används för odling i hängande krukor, höga krukor och balkonglådor.

Lavine serien består av flera sorter, som varierar i storlek och färg av blommorna. En av de mest effektiva företrädarna för petunia lavin är sorten Yellow Star.

Varietybeskrivning

petunia blomma

Namnet på petunia berodde på den ovanliga färgen på blommor: stora grammofoner, når upp till 10 cm i diameter, kanterna har en vit nyans, men i mitten – rika gul färg. Sålunda gulheten “spåras” är inte ens en central plats, och med utskjutande hörn, så att siffran är klart synligt i form av en gul stjärna.

Skogen blommar mycket rikligt och under lång tid, tills frosten. Bussningen nästan helt täckt knoppar placerade på den bakre eller hängande från sidoskott potten, vars längd överstiger 0,5 m. Under blomningen buske från långt liknar dropdown ner blomma lavin som, faktiskt, gav titel serien.

Bush grenar mycket bra, så det kan sättas i form av häng Downing växter i hängande krukor eller direkt i öppen mark i syfte att skapa en ground sängar.

En petunia från gruppen Avalanche kan “täcka” 1,5 kvadratmeter. m av flowerbed området.

Särskilda egenskaper för att växa

petunia i en kruka

Petunia lavine Gul stjärna multipliceras med frön:

  1. I början av februari så så frön till plantor i näringsrika jordar. I marken behöver de inte stängas, det räcker att helt enkelt sprida sig på ytan av ett lös näringsämne. Sätt gröda under huven eller täck med en film. Periodiskt lufta och återfuktas (strö).
  2. När skotten uppträder tre riktiga blad dyker du in i separata krukor.
  3. I maj, transplantera plantor på det öppna marken eller i utomhuspottar (när det kommer återkommande frost) på en väl upplyst plats.
  4. Med tillkomsten av hösten kan man, om så önskas, utgrävas och förflyttas till ett rum med en lufttemperatur på ca 12 grader av värme, som tidigare skärts.

Det är värt att notera att den unga petuniavalen Yellow Star skjuter upprätt. Med tiden växer den centrala skottet starkt i längd och ligger ner och därigenom bildas många sidogrenar, på vilka knopparna läggs.

Om busken klämmer fast på plantans scen, börjar den aktivt öka sidoskotten och centralen saktar i tillväxt. Som ett resultat kommer utseendet på petunior inte vara så “ampelnye” – växer en tjock buske, vars grenar om de börjar att sloka, då en hel del och i slutet av säsongen.

Video om landning petitionen

Related  Steg-för-steg rekommendationer om hur man gör en grusbädd i ditt hus med egna händer