Inte så länge sedan märkte jag att många husblommor försvagas – bladen blir mindre och förlorar sin rika gröna färg. Vissa människor förvirrar bara för att de inte förstår varför. En vän sa att mikrobiologiska gödningsmedel kan hjälpa till. Vänligen berätta om gödningsmedlet “Baikal EM-1”, ansökan om inomhusplantor och användningsregler.

Speciell gödning “Baikal EM-1”, på marknaden nyligen, gjorde en verklig känsla. Många trädgårdsmästare, sommarboende och bara älskare av inomhusblommor brukar använda den. Men som alla andra gödningsmedel ska det användas mycket noga – något fel vid första anblicken, obetydligt kan leda till döden av blommor. Därför är det viktigt att lära sig om gödselmedel “Baikal EM-1”, applikation för inomhusplantor och ett antal andra subtiliteter.Flask av Baikal EM-1Vad är Baikal EM-1?
Till att börja med är detta inte ett gödningsmedel eller ett gödningsmedel i ordets vanliga bemärkelse. “Baikal EM-1” innehåller inte de ämnen som är nödvändiga för växter för intensiv tillväxt, blomning och fruiting, men för odling av mikroorganismer.

Erfaren trädgårdsmästare vet att med tiden är någon jord utarmad, även med regelbunden applicering av gödningsmedel och matning. Att gräva upp områden förstör bakterierna som lever i jorden. På grund av detta är gödseln sämre absorberad, rötter och löv upphör att ruttna. Det är i sådana fall att “Baikal EM-1” ska användas. Genom att introducera det i jorden, återställer du det normala balansen mellan bakterier, som permanent återställer fertiliteten.

Hur man använder och vad man ska frukta

Följ anvisningarna, späd den önskade mängden “Baikal EM-1” i lämplig mängd sötat vatten. Om några timmar kan du ta med vatten, rik på bakterier, till jorden, bara vattna det – effekten kommer att synas efter några dagar.Effekten av gödselmedel är uppenbartMen var inte ivriga – använd gödselmedel för bevattning kan inte vara mer än 1 gång per vecka. Resten av tiden är det bättre att använda vanligt vatten.

Related  Varför finns det en vit beläggning i blomkruven och vad ska man göra om det?

Använd också “Baikal EM-1”, glöm inte konventionella gödningsmedel – bakterier påskyndar processen att bearbeta användbara ämnen, men ersätt inte dem.

Under inga omständigheter ska du använda gödningsmedel efter utgångsdatumet. På grund av detta förstör vissa aggressiva bakterier (surmjölk) de andra, och när de appliceras på jorden, kan de avsevärt öka dess surhet – inte alla blommor som hög surhet och kan väl dö.

Om subtiliteten att använda “Baikal EM-1” för blommor lär du dig genom att titta på videon: