Jag älskar verkligen basilika och slutligen bestämt mig för att uttrycka den. Men det fanns ingen tid att röra med plantor, och det finns ingenstans att plantera den, så jag måste sitta omedelbart till trädgården. Säg mig när det är möjligt att suga basilika på en öppen mark på våren?

basilikaFörutom alla kända fänkål och persilja, växer många trädgårdsmästare också med basilika. Denna kryddig doftande gräset ofta planteras inte bara på trädgårdsland, men också på en säng, eftersom bortsett från det faktum att det är en mycket användbar, frodiga buskar är fortfarande vacker och dekorativt utseende. Beroende på sorten finns det växter med gröna eller lila blad, och även med en silverfärgad nyans. Dessutom har varje sort sin egen smak och kan luktas av kanel, citron, kryddnejlika eller anis.

Med planteringsmetoden kan du få en tidig skörd av grönska, men om detta mål inte är värt, multiplicerar basilikan perfekt och sår frön i det öppna marken.

Såningstid

basilika frön

Till skillnad från persilja, som såddas på våren, är basilika mer termofil. Så basilika på det öppna marken på våren kan vara när ett stabilt varmt väder är etablerat och natten snöar lämnar. Vanligtvis är detta slutet av maj – början av juni, eftersom kryddor aktivt växer endast vid temperaturer över 20 grader Celsius. Även en droppe i natttemperaturen till 1 grad av värme kan döda känsliga buskar.

Såning av frön omedelbart på sängen rekommenderas inte i norra regioner. Den första kylningen sker där i slutet av sommaren, och sedan kan inte grödan ses.

Var att plantera?

Basil är mycket krävande för belysning, så sängar bör brytas på ett soligt område där vatten inte stagnerar – alltför våt, inte uttorkning av området leder till förfall och förstöring av planteringar.

Om du planterar en basilika under ett ungt träd (de har nästan ingen skugga), kommer lukten att skrämma skadedjur och skydda trädgården från deras invasion.

En månad före sådd är en tomt nödvändig, eftersom basilika gillar lätt och näringsrik jord:

  • För varje kvadratmeter av tomten måste 2 kg humus och torv tillsättas;
  • att gräva ut.

Related  Orchidtransplantation: hur man gör det korrekt

Hur man planterar en basilika?

såningstid

Doftande krydda tenderar att växa mycket, så när plantering i rader måste du lämna mellan dem ett avstånd på minst 30 cm. På samma antal frön av en bättre spridning av 2 saker med ett avstånd av 5 cm. Om du går grundare alla svagare skott kan sedan tas bort.

För att påskynda grodden rekommenderas att täcka sängarna med en film. Efter spjutning avlägsnas skyddet omedelbart, så att plantorna inte är smutsiga.

Video om växande basilika