Berätta för mig varför tränar trädgårdarna och faller av löv? Kustik stod stilig, rikligt blommad, men i samband med reparationen var tvungen att omorganisera potten i ett annat rum. Det är det varmaste i vårt land, och det finns obegripliga processer med blomman. Kanske är det varmt för henne?

svarta löv av gardeniaEn ödmjuk skönhet av gardenia tas inte för att odla alla blomsterhandlare, för att de är rädda av sina lustar. Faktum är att denna blomma är ganska krävande och behöver en tydlig implementering av alla rekommendationer. Dess täta löv verkar bara vid första anblicken stark och kraftfull. Faktum är att de som lider först av allt från färgförändringen och ner till hösten. Ett av de vanligaste problemen är utseendet på svarta fläckar och ytterligare torkning av antenndelen av växten.

Skälen till att trädgården svär och faller lämnar, kanske några:

  • misstag i vård;
  • brist på näring
  • besegra av skadedjur.

Fel i vårdöversvämmade gardenia

Bladen av gardenia börjar vara täckta med fula svarta fläckar och flyga över som ett resultat:

  1. Sällsynt eller för ofta vattning. Vattentäthet gardenia ska ha ett gyllene medelvärde: det är nödvändigt att substratet har tid att torka ut mellan vattendrag, men du kan inte låta det torka helt. I torr jord tappar gardenia också, men om jorden är våt hela tiden börjar rötterna att ruttna, och busken själv försvinner. Adresse: under återuppvärmning är det bra att torka marken, om den inte är full, fukta den omedelbart. Använd hellre botten bevattning, lämnar potten i en behållare med vatten under en tid, som är nödvändig för att jorden kan impregneras med fukt.
  2. Låg luftfuktighet. Inte mindre farlig för blomman och torr luft, speciellt under uppvärmningssäsongen. Adresse: installera en bricka bredvid vattnet, lägg inte gardenia nära batteriet.
  3. utkast. Flöden av kall luft gillar inte nästan alla växter, inklusive gardenia. Under ventilationen av rummet ska potten omplaceras.
  4. Solbrännskador. Även om blomman älskar solen, men dess direkta strålar lämnar fula fläckar på löven. Inte mindre farligt och sprutar blomman under solen – vatten förhöjer bara den brännande effekten. Adresse: Sätt om krukan på tröskeln med diffus belysning.

Idealiska förhållanden för underhåll av gardenia: de västra fönstren (eller söderna under skuggning), varm, men inte afrikansk hetta (på vintern – ljuskylning), hög luftfuktighet.

Brist på näringferovit

Gardenia behöver en balanserad kost, speciellt plantan gillar ett element som järn. Med sin brist förlorar blomman sitt dekorativa utseende. För att hjälpa busken bör du mata den med magnesiumsulfat, kopparsulfat eller Fehrovite.

För förebyggande och komplex behandling av järnbrist i vatten för bevattning av gardenia är det nödvändigt att tillsätta citronsyra.

Skadedjur på buskenspindelmyt på gardenia

Bladen försvinner om de avgörs av en spindelmyt. Han suger ut juicerna och flätar busken med en osynlig spindelväv, och kan också byta till andra växter. Om ett skadedjur identifieras ska blomman isoleras, alla drabbade blad ska avlägsnas och flera behandlingar utförs av Aktellik eller Akarin.

Eftersom mitten är rädd för fukt, för att förhindra sitt utseende är det nödvändigt att behålla hög luftfuktighet i rummet och spraya regelbundet gardenia.

Video om hemmets trädgårdshälsovård

Related  Berätta för mig hur man planterar en vitklöver för gräsmattan?