Flera gånger försökte jag uppfödas på loggia petunia, men de fördröjs ständigt av olika skäl. Vänligen skriv om sjukdomar och skadedjur av petunier och bekämpa dem. Jag skulle vilja ordna en lyxig blomsterträdgård.

I allmänhet är petunia en ganska stark, fast och anspråkslös växt. Men det togs från Sydamerika, så när man odlar i vårt land, och till och med krukor, kan det finnas olika svårigheter. Skriv om alla sjukdomar och skadedjur av petunier och kamp med dem är omöjligt – de är ganska många. Men att veta om de vanligaste fallen kommer att vara till nytta för alla odlare.

Sjukdomar som påverkar petunia

Kanske är det svarta benet den vanligaste sjukdomen som kan förstöra petunia även i en erfaren blomsterhandlare.Petunia med ett svart ben

Med sin överjordiska del av groddarna börjar röta och växten dör. Bota växten är nästan omöjligt. Men du kan förhindra uppkomst och utveckling av sjukdomen. För att göra detta, försök att följa följande regler:

  1. Såg inte frön för mycket.
  2. Observera temperaturen (oönskad uppvärmning över +20 grader Celsius).
  3. Använd inte mark med hög surhetsgrad. Det optimala pH-värdet är 5,5-7.

En annan vanlig sjukdom är grå råtta.Grå råtta

Det är mycket lätt att avslöja det – bladen är täckta med gråa fläckar, som snabbt blöder. Med tiden verkar bladen gråta.

För att förhindra att detta händer, försök att inte hålla petunia länge vid en temperatur under + 12 … +15 grader och få tillräckligt med ljus. Det kan också orsaka överskott av kväve i jorden. Cure växter kan använda drogerna Integral, Maxim och Skor.

Skadedjur av petunia

Den vanligaste skadedjur som visas på petunia hemma är en spindelmyt. Det är lätt att märka det – en tunn web visas på bladen, som blir tätare. Om du inte vidtar åtgärder kommer bladen att torka upp och växten kommer att dö.Spider mite

Related  Bladen lyser gult: varför och vad ska man göra?

För behandling kan du använda Demidan eller Apollo acaricid. En infusion av maskros eller vitlök är också väletablerad.

Kan förstöra petunia och thrips – små insekter som äter växter. Du kan bara se dem om du tittar noga – om löven började torka och deformera, var noga med att inspektera växten och vrida upp botten av arket.Thrips i petunia

Du kan bli av med skadedjur med Insecticide Confidor eller Aktara.

I videon behandlas frågan om sjukdomar och skadedjur av petunia mer detaljerat: