I arv från min mormor fick en diffenbachia. Hon är mer än tre år gammal, och uppenbarligen inte en skönhet – alla löv var högst upp och den höga stammen är helt skallig. Berätta för mig hur man trimmer diffenbachia för att återställa sitt utseende?

Dieffenbachia hör till familjen aroider och används ofta för odling i kontor och hemlokaler. Växten är en chic buske med stora löv av motley färgning på en kraftig stam. Diffenbachia kännetecknas av hög tillväxt – inom ett år kan den nå från 1,5 till 2 meter i höjd.

en långsträckt diffenbachia

Med rätt skötsel och korrekta underhållsförhållanden växer blomman ganska buskig. Men väldigt ofta driver växten en lång, men helt öppen, bagageutrymme, medan bladen själva förblir bara på sin topp. Orsaken till detta fenomen kan vara för torr luft i rummet, men genom sin natur behöver dienbachia ständig stimulering av tillväxt, eftersom det självt lanserar nya skott motvilligt.

Regler för trimning av Diffenbachia

beskärning

För att återställa blomman till sin tidigare skönhet, behöver du veta hur man ska skära diffenbachia ordentligt. Först och främst måste du göra det med en väldigt skarp kniv eller en liten fil – klippet måste vara platt (horisontellt) och ska inte brytas. Kniven ska behandlas med alkohol för att inte infektera infektionen, och efter skurning måste den tvättas och desinficeras.

Juicen som sticker ut på klippplatsen är giftig, så du måste arbeta med handskar och utan närvaro av barn.

stubbe

Endast vuxna växter kan avskuras, med en stamdiameter på minst 2 cm. Förfarandet i sig är som följer:

  1. 4 dagar före trimning, växten är inte längre vattnas, vilket leder till att det släpper ut mindre juice på klippplatsen.
  2. Lång trunk sträckt dieffenbachia bör skäras helt, vilket innebär att endast en liten stump höjd upp till 10 cm. På stubben måste vara närvarande 3 vilande knoppar (i utseende som en halv-ring) för att senare sådana har gått nya skott.
  3. Lägg en skiva med en servett för att ta bort dropparna av juice och behandla med aktivt kol eller strö med träaska.
  4. Från ovan, sätt glasburken på den återstående stumpen. Den tas bort, när knopparna vaknar och det blir unga skott, och innan det höjs regelbundet för luftning.

Related  Chic representant för barrträd – enbär Curiva Gold

Vad ska man göra med ett stympat fat?

Avkortade rester används för att multiplicera diffenbachia. Samtidigt dödar de inte bara toppen, utan också den långa stammen i sig:

  1. Roten av toppen. Klipp huvudets topp i ett glas vatten och linda den med en mörk trasa så att den inte tänds. Vatten byts varje 2-3 dagar. När de unga rötterna uppträder sätts spetsen i grytan till den skurna dienbachia eller i en separat skål som en oberoende växt. Du kan omedelbart rotera den i en blandning av jord och sand.böka toppen
  2. Rooting stammen. Den långa stammen ska skäras i stycken på ett sådant sätt att njurar kvarstår på varje stam. Låt torka i 2 dagar vid rumstemperatur.rodning av stammen

Föryngrande Diffenbachia genom beskärning – video