Jag har sandig mark på platsen. Hur man förbereder det för att odla grönsaker och trädgårdsgrödor?

sandig markSandig jord är en av de fattigaste i näringsämnena. Odla växter på den, även med användning av gödningsmedel ganska svårt arbete. Sand kan inte behålla fukt på grund av det som snabbt torkar upp och de införda preparaten tvättar också snabbt ut eller går långt in i djupet, varifrån växtsystemet är svårt att få dem.

För att göra sandstenar lämpade för trädgårdsarbete och trädgårdsarbete, är det först och främst nödvändigt att förbättra markstrukturen. Det räcker inte bara att applicera gödselmedel, först och främst måste du “tyngre” jorden och lägga till andra komponenter i marken. Och sedan regelbundet göra reserver av näringsämnen, använder mestadels organiska.

Det är med andra ord nödvändigt att genomföra ett komplex av åtgärder, som innefattar:

  • introduktion av lera, chernozem, torv på platsen;
  • periodisk befruktning av organisk jord;
  • användning av mineralgödselmedel.

Hur byter du sandkroppens struktur?

lerapplikation

För att hålla fukten kvar i sanden, bör platsen fyllas med lera och gräva den. Efter att ha grävit, bor leran på ett djup av 5 cm. Gradvis tvättas det med regn och täcker porerna i marken, så att vattnet inte dräneras snabbt.

Vid plantering av fleråriga grödor, till exempel fruktträd och buskar, lägger man ett lager av lera på botten av landningsborrningen och häller sedan på den fertila jorden.

Om möjligt är det önskvärt att späda sandjorden med chernozem eller torvkompost. Den senare måste fås i en tillräckligt stor mängd – upp till 800 kg per hundra kvadratmeter. Inte dåligt är fukten och torven själv. Naturligtvis kräver allt detta betydande finansiella investeringar, och den maximala effekten kommer att manifesteras endast nästa år.

Related  Varför blir gräset gul efter klippning?

Användning av organiskt material på sandjord

siderates

Införandet av organiska gödningsmedel är ett av de mest tillgängliga sätten, och deras regelbundna användning kommer avsevärt att förbättra jordens sammansättning. Bäst i denna verksamhet har visat sig vara en vanlig kompost. Det bör sprinklas varje vår runt stauder eller på framtida sängar och blandas med sandjord. Kompostskiktet måste tillverkas minst 2 cm.

Höstkompostering ger inte positiva resultat, eftersom de flesta näringsämnen kommer att tvättas med vatten till våren.

Det är bra att förbättra sandstensstrukturen och berika dem med mikroelement av planta-siderata – lupin, seradella och bælgväxter. Sidoväggarnas sneda gröna massa är grävd tillsammans med jorden för vintern. För detta ändamål kan du också använda vanligt klippt gräs, men utan frön.

Användning av mineralgödselmedel

Ljusa sandjord har ofta en akut brist på kalium, magnesium och många andra element. Utan mineralpreparat här för att inte hantera, men att tillämpa dem är det nödvändigt extremt noggrant. När allt kommer igenom sanden, kommer näringslösningen att passera snabbare, vilket kan orsaka rotförbränning och till och med växtdöd. Den rekommenderade dosen är bättre uppdelad i flera receptioner.

Planterar ett äppelträd i sandig mark – video