Under lång tid ville jag dekorera blomsterträdgården med ovanliga blomsterbäddar, så att det var vackert och platsen för plantering av blommor tillsattes. Efter reparation och städning i landet lämnades många tomma behållare (trä- och plastlådor, flaskor, olika burkar). Berätta för mig hur man gör ett ångtåg ur lådorna i mina egna händer?

Förmodligen står alla någonsin frågan om var man ska sätta soporna upp i hemmet. Och även detta skräp kan göra gott! Till exempel, från lådorna kan du göra egna händer med den ursprungliga blomsterbädden i ett lokomotiv. Så beställningen i gården kommer att bli, och blomsterträdgården kommer att dekorera. Dessutom är denna idé praktisk för blomsterhandlare, som inte har mycket utrymme på webbplatsen. Och i släpvagnarna är det trevligt att “sitta” och en liten trädgårdsbär – jordgubbar, jordgubbar.bädd ånglok

Material som krävs för att bygga ett lokomotiv

För att komma in i släpvagnen, inte bara en blomma, borde den vara rymlig. För tillverkning av vagnar, plocka lådor av olika storlekar. Lämpliga behållare av metall, trä eller plast. Och om du skär av sidoväggen på en stor behållare (till exempel från dricksvatten), så kan ett litet träd planteras i en sådan släpvagn. Ta traktorns hjul från en gammal trasig cykel eller vagn.

Ett anmärkningsvärt lokomotiv kommer att visa sig om lokomotivet är att sätta hjul ut ur träskivan och för kompositionen att plocka upp identiska lock från burkarna med färg.

För en motorpanna är en gammal kastrull eller en hink lämplig. Vagnar är vackert kopplade till tråd eller onödiga skrot av kedjor.

Hur man gör ett trä lokomotiv?

lådor med lok

Att bygga ett lokomotiv använder två trälåda från under frukt. För att göra en panna är det nödvändigt att vrida en ruta upp och ner, fästa ett rör (en lång flaska eller blomkruka) och några par små hjul längs bottenkanten. Även i potten plantera blommor (petunier, guldblommor, asters).

Lite svårare att göra är förarhytten:

  1. Från botten av lådan och dess långa sidor måste du ta bort de långa plattorna och lägga lådan i ena änden och mäta avståndet något högre än mitt på långsidan.
  2. Från plywooden till att skära ut två detaljer i form av en rektangel, lika lång som den tidigare borttagna mätningen. Rektanglets bredd ska vara lika med bredden på den långa sidan. Avsluta banden till väggens inre sida, lämna fönstret på toppen.
  3. Skär också taket av plywood. Dess längd bör vara större än höjden på väggen som taket är fastsatt på.
  4. På båda sidor av hytten fäst hjul. Deras diameter är större än diametern hos de hjul som valts för pannan.
  5. Använd skruvarna, anslut båda delarna av lokomotivet.

Om du fäster samma hjul i botten av trälådorna får du utmärkta bilar. Till lokomotiv distraherar inte uppmärksamheten från att växa i flerfärgade växter, det är bättre att måla det diskret.

Trailer från plastbehållare

plastmotor

Den främre delen av lokomotivet är gjord av en plastlåda och en flaska för dricksvatten. Samtidigt är det bättre att måla detaljer innan montering.

Related  Att såga en gräsmatta manuellt utan ogräs är inte lätt, men möjligt

Som ett rör kan en stor aerosol passa. För att installera det måste du fästa locket på flaskans topp från flaskan och fixera sedan själva ballongen. På lådan lite för att skära ner framväggen för att lägga en flaska i den. För hjul passar lock eller skivor.

Kabinen är lätt att göra, om du lägger två identiska lådor på varandra, vilket är bättre för att fästa vid varandra för ökad stabilitet. Det är bara att ansluta pannan och kabinen.

För vagnar på lådor, fäst hjul och fäst bilarna till lokomotivet.

Video om vad du kan göra tåg till sommarstugor