Min citron i tre år, men han vill inte växa alls. Unga skott under det senaste året framkom inte, och de gamla smullade periodiskt blad. Berätta för mig, vilken gödselmedel för citrus kan du självkoka hemma? Jag föredrar att undvika kemi.

rums citronCitrushus växter behöver noggrann vård, där huvuddragen bör göras på topp dressing. “Fritt” citrus, som odlas på det öppna marken, har en omfattande jord, där det finns en stor tillgång på näringsämnen och griper dem under en längre tid.

Inomhusanläggningar har inte ett sådant tillfälle, de är begränsade av den mängd jord som finns i potten. Dessa är i regel mycket små volymer, eftersom unga plantor oftast växer i grunda vaser. De väljer snabbt från jorden användbara mikronäringsämnen, och börjar snart svälta från deras brist.

Hemma kan citrusfrukter befrukas med både butiksberedningar och självtillverkade produkter.

Folkmetoder för citrusbefruktning

torkade kaffegrundar

Erfaren odlare, som är engagerade i växande inomhus citrusväxter, har länge märkt den positiva effekten av att använda organiska material vid plantering av plantor.

En blandning av hästgödsel och jord i förhållandet 1: 3 ger citrus kväve under de kommande 6 månaderna.

För ytterligare utfodring kan du använda köksavfall, mat och andra folkmekanismer:

  1. aska. Lös upp 1 tsk. i en liter vatten.
  2. ogräs. Tritta bladen på quinoa och lägg till jorden.
  3. Te Svetsning. Innan appliceringen torka så att små insekter inte startar.
  4. Kaffebryggare. Använd liknande bryggning.
  5. socker. Effektiv för försvagade växter och vid aktiv tillväxt. Du kan bara spruta 1 tsk. på jordens yta och häll sedan, eller du kan förbereda en vattenlösning (samma mängd socker per 1 vatten). Applicera inte mer än en gång om 7 dagar.
  6. äggskal. Pulveriserat skal för att spruta jorden runt busken. För bevattning, insistera på kokt vatten flera hela skal 3 dagar.
  7. Vatten från akvariet. Använd för periodisk vattning under roten.

Related  Underlag för plantor med egna händer från sågspån

Metoden för applicering för toppdressing av citrusbenklim har visat sig vara bra. Läkemedlet bör först lösas i vatten (1 liter – 2 kg lim) och koka tills vätskekonsistensen. Dusta plantorna under roten. När marken är lite torr, var noga med att lossa den.

Matningsfrekvens

äggskal i en kruka

På vinterns tillväxtprocesser av citrusfrukter saktar ner, under denna period behöver de bara en extra gödsel per månad. Med ankomsten av våren och aktiveringen av skotttillväxt, måste växter oftast befrukas. Beredda preparat kan alterneras med naturliga gödningsmedel och appliceras en gång i veckan.

Näringsämnekompost för citrusväxter egna händer – video