Förra året planterades en ny trädgård i stugan. Alla plantor har börjat, men vissa har inte överlevt vintern. Säljaren från vilken vi köpte dem säger att detta kan bero på bristen på höstmatning. Berätta för mig, vilka gödningsmedel som ska hämta under hösten under fruktträd? Vi planerar att återuppta förluster med nya träd, och ville inte att de skulle dö heller.

höst trädgård dressingAlla vet att appliceringen av gödselmedel för trädgårds- och trädgårdsgrödor är främst under våren. Men glöm inte höstmatningen, speciellt för fruktträd. Så att de kan overwinter utan förlust, är det nödvändigt att mätta trädgården med näringsämnen. Dessutom, tack vare hösten gödsling på våren, kommer fler äggstockar att bindas, som i sin tur kommer att ha en positiv effekt på avkastningen. Ett starkt, friskt träd som inte bryr sig om användbara mikroelement kommer att “leva” vinterkyltiden framgångsrikt och under våren kommer du att ha en bra skörd.

På hösten under fruktträd är det möjligt att ta med sådana gödselmedel:

 • organiskt;
 • mineral;
 • komplex topp dressing.

Dessutom är det väldigt användbart att sprinkla trädens nära-stamcirkel med träaska från beräkningen av 0,5-1 hinkar till ett vuxenträd med ytterligare grävning av marken. Aska fyller inte bara bestånden av spårämnen, men kommer att förhindra att jord silt och förbättra dess struktur.

Ekologiskt för träd på hösten

humus

Ett av de mest överkomliga gödselmedel till trädgården är organiskt, särskilt om det finns en dotterbolag. Till exempel kräver fågelfyllningar i närvaro av kycklingar absolut ingen kostnad, men den innehåller många användbara ämnen.

Det är också bra att göra sådana komponenter som:

 • humus;
 • kompost;
 • torv.

Efter applicering av gödningsmedel måste du gräva upp marken. Normen beror på kultens ålder: unga träd har tillräckligt och 1 hink, och för vuxna kan du behöva 5 hinkar.

Höst mineralgödsel för trädgården

kaliumsulfat

Från mineralgödsel till fruktträd är det nödvändigt:

 1. Kaliumpreparat (kaliumsulfat, kaliumklorid, kalimagnesium).
 2. Fosfatberedningar (superfosfat, dubbel superfosfat).

Kvävehaltig befruktning under hösten kan inte göras, för att inte väcka tillväxt (på vintern kommer sådana grenar att dö utan att mogna).

Integrerad höst topp dressing

höstens hjälte

För större effektivitet rekommenderar erfarna trädgårdsmästare användningen av komplex applicering av mineralberedningar.

Related  Hur applicerar och odlar kycklinggödsel korrekt?

Avslutade gödselmedel med balanserad komposition finns i varje specialaffär. Inte illa dessa droger fungerar:

 • “Frukt”;
 • “Höstkomplexgödsel” från Hera varumärke.
 • “Gödsel för fruktträd” från varumärket Alliance.

 Rätt tid för höstförband

Frukta fruktträden nödvändigtvis innan frosten kommer. I frusen kan ämnen helt enkelt inte komma till rötterna. Det är mycket svårt att namnge exakt datum, eftersom varje region har sitt eget klimat. I vissa fall kommer vintern tidigt, och utfodringen bör utföras i slutet av september. I andra, med senare vinter kan proceduren skjutas upp till slutet av oktober. Så trädgårdsmästare behöver fokusera på klimatförhållandena i deras region.

Höstmatning av trädgården – video